VİRÜSLE MÜCADELE VE ORİJİNİ ÇABALARI TAM BİR HAYÂL KIRIKLIĞIDIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Elde yeterli delil olmadığı halde, canhıraş bir şekilde virüsün “doğal” olduğunu iddia eden bilim adamları acaba hâlâ aynı görüşteler mi? Yoksa yanılmışız diyebilecekler mi? Var mı o yürek, var mı o dürüstlük? @ashishkjha @ghotamis 

***

Prof. Dr. Hikmet Geçkil‘ in  tivit dizisi:

Yeni… Dün! Lancet Komisyonundan: “Virüs ile mücadele ve onun orijini konusundaki çabalar tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Muhtemelen resmi rakamının 2 katı da (12 milyon) gereksiz ölüm olmuştur. Bu esnada aşı işinden 9 yeni dolar milyarderi birey yaratılmıştır”

Virüsün kökeni konusunda komisyon görüşü: “2002’de yine Çin’de SARS’ın ortaya çıkmasının hemen akabinde “furin bölünme bölgesi”nin koronavirüs Spike proteinlerine eklenmesi de dahil olmak üzere koronavirüsler birçok laboratuvar manipülasyonuna tabi tutulmuştur”

“SARS dahil, hiçbir koronavirüste (Sarbecovirüs grubu) “Furin kesme bölgesi” bulunmamaktadır. Bu bölge sadece SARS-CoV-2’de bulunmaktadır. Wuhan Canlı Hayvan Pazarındaki hayvanlardan izole edilen hiç bir virüste de “Fürin bölgesi”ne rastlanmamıştır.

“Çin’de 2015-20 arasında toplanan vahşi ve çiftlik hayvan türlerinden 80.000’den fazla örnek test edilmesine rağmen, zoonotik (hayvandan insana) yayılış gösteren hiçbir SARS-CoV-2 veya ona benzer bir virüsle (fürin kesme bölgeli virüs) enfeksiyonu vakası tespit edilmemiştir”

“Son 20 yılda biyoteknolojideki ilerlemeler, genetik manipülasyon yoluyla yeni ve son derece tehlikeli patojenler yaratmayı mümkün kılmıştır. Birden fazla viral patojenin genetik materyali (örn. Fürin bölünme bölgesi, vd) birleştirilerek kimerik virüsler elde edilebilir”

“Potansiyel ilaçların ve aşıların araştırılması ve test edilmesi için SARS-CoV benzeri virüslerin biyomühendisliği, 2000’lerde şiddetli akut solunum yolu sendromunun patlak vermesinden sonra önemli ölçüde ilerledi”

“Kimerik virüslerin yaratılmasının yanında, virüslerin hücre kültürlerinden seri geçişleri (pasaj) yapılarak virülans, immünojenisite ve konak tropizmi test edilebilir” – Lancet COVID-19 Komisyonu

Terimler… Kimerik virüs: Değişik virüs veya diğer patojenlerden parçaların labda (bazan doğal) bir araya getirilip yeni (çoğu zaman daha tehlikeli) virüsler elde etmek. Fürin bölgesi: Spike’a monte edilen polibazik bölge. Fürin enzimimiz bu bölgeyi keserek virüsü hücreye alır.

Kaynak: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2822%2901585-9/fulltextK:

Makale: The Lancet Commission on lessons for the future from the COVID-19 pandemic

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1570713722951471104?s=20&t=K5FKVFKRT4lgFMjVMMnwtQ

***

EK 1 (16.9.2022): HOTAMIŞLIGİL “Yeni çıkan bu makale anlamsız komplo teorilerine son verir umarım. ‘Bu virüsün laboratuvarda üretilmiş olabileceğini veya manipüle edildiğini gösterecek hiç bir gösterge yok’”

K: https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9

Makale: The proximal origin of SARS-CoV-2

Kaynak: https://twitter.com/ghotamis/status/1240018681888940032?s=20&t=mOus1vhJsLFmGziwNbBpxQ

***

EK 2 (16.9.2022): TEMEL YILMAZ “Virüs nereden geldi tartışmalarında son durum”

Gökhan Hoca, “İnsan bir virüsü teorik olarak üretebilir şu andaki teknolojinin en azından bazı parçaları onun yapılmasına müsait ama elimizde güçlü veriler var, bunun bir doğal virüs olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bir gün sonra da Habertürk’te Harvard Üniversitesi’nden Prof. Ashish Jha ve Prof. Hotamışlıgil ile röportaj yayınlandı.

Prof. Hotamışlıgil yine benzer görüşlerini söyledi. Ancak Küresel Sağlık Enstitüsü Başkanı Prof. Ashish Jha kestirip attı.

”Son derece net kanıtlar var elimizde. Bu virüs insan eliyle oluşturulmadı. Bu virüs bir laboratuvarda oluşturulmadı. Bu doğal bir süreç. Virüsün insanlara bulaşması söz konusu. Bu son derece yaygın durum. İnsanlık tarihinde pek çok enfekte olaylar olmuştur. Virüsler bazen tavuktan, bazen yarasadan gelirler. Her gün böyle komplo teorileri duyuyorum, şu ülke, bu kişi bunu yarattı diyorlar. Güçlü kanıtlar var elimizde bu virüsün nereden geldiğine dair. Virüsler doğaldır, bunun doğal yollarla oluştuğuna dair elimizde son derece net kanıtlar var” dedi. 

Hemen aynı günlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bir basın toplantısında, ellerindeki bütün kanıtların virüsün bir laboratuvarda üretilmediğini veya manipüle edilmediğini, virüsün hayvan kaynaklı olduğunu gösterdiğini açıkladı ve noktayı koydu.

Kaynak: https://www.haberturk.com/yazarlar/prof-dr-temel-yilmaz/2660014-virus-nereden-geldi-tartismalarinda-son-durum

***

EK 3 (16.9.2022): HİKMET GEÇKİL “Danıştıkları, akıl aldıkları, açık oturumlarına çağırdıkları Prof.’ların hiç biri hayatında ne mRNA çalışmış ne virüs. Okudukları mRNA ortaokul lise yıllarından kalma fen kitabından!!!”

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1570840414797860864?s=20&t=K5FKVFKRT4lgFMjVMMnwtQ

***

EK 4 (16.9.2022): MARTY MAKARY “Dr. Redfield her zaman bunun bir Wuhan laboratuvar sızıntısı kaynağı olduğunu düşündü. Dr. Fauci, “Redfield hükümetin pandeminin Çin’in Vuhan kentindeki bir laboratuvar kazasından başlayıp başlamadığını araştırması gerektiğini söylediğinde” onu toplantılardan çıkardı.

Kaynak: https://twitter.com/MartyMakary/status/1570871988750786561?s=20&t=K5FKVFKRT4lgFMjVMMnwtQ

***

EK 5 (16.9.2022): MARTY MAKARY “Çin Komünist Partisi ile yakın bağları olan Evergrande, Harvard Med Sch’e 115 milyon dolar bağışladı. Bağıştan günler sonra, Harvard bağlantılı uzmanlar (bazıları laboratuvardan sızdığını ileri sürmüştü) aniden pozisyonlarını değiştirerek laboratuvar sızıntısı fikrini reddetti.”

Kaynak: https://twitter.com/MartyMakary/status/1570862629538922499?s=20&t=K5FKVFKRT4lgFMjVMMnwtQ

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Müjdat dedi ki:

    Kına yaksınlar

Siz de yorumunuzu paylaşın: