TIP ŞARLATANLARININ ORTAK ÖZELLİKLERİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

 

***

🎯

Doç. Dr. Ferhat Arslan‘ ın tivit dizisi:

 1- Özgüven ve akıl eksikliklerini dernekleşme adı altında dayanışma ile kapatırlar.

2- Ecnebi hayranlığı en üst seviyededir.

3- Doğayı anlayacak kadar biyoloji, dilini çözecek kadar matematik, anlatacak kadar istatistik bilmezler bilemezler

4- Bilimde ve sosyolojide anakronik ve diyalektiğin D sinden habersiz olup sık andıkları evrim teorisine sıkı sıkı sarılmalarının tek nedeni tek tanrılı dinlere saldırma amaçlıdır. 19 yy da olsalar fark etmez durumdadırlar.

5- Aşılama gibi ülkelerin stratejik ve özgün bir uygulaması olması gereken şeye 25 yaşından sonra hiç kafalarını geliştirmedikleri için tröstlerin hakim olduğunu fark etmeksizin sahip çıkar ahmaklığın zirvesinde raks ederler.

6- Faz 3 çalışmaları yaparak o tröstlere hizmet eden adamlara hoca muamelesi yapar aldatmanın aldatıcılığın ülkemizde bilim diye pazarlanması aracılık ederler.

7- Bir grup militan adamın hatipliği cesareti ve örgütlülüğünden korkarak kendi konformist alanını terk etmeden solculuk oynamaya devam eder bünyesi bir küçük tepe etmeyen bu mahreci bir dağ gibi gösterilmesine sebep olurlar.

8- Aynı bitkinin ekstresini, özünü bir firma yeter ki satsın bu makbul olurken binlerce yıldır gelen bilgi birikimine şarlatan yaftası vurur hem halk hem doğa düşmanlığı yaparlar. Zayıf bilgili ve ahlaksız şarlatanları göstererek tüm fitoterapiyi çöpe atarlar.

9- Hükümetlerle kavgadan beslenip ülkenin hekimlerinin özlük haklarının iyileştirilmesini siyasi politik bir kavganın unsurları haline getirerek hem hekimleri bıktırıp hem siyasi bir pozisyon elde ederler. Seçimleri meşru değildir. Çünkü yüzde 10 bile katılım sağlanmamıştır.

10- Bu ülkeye, insanlarına, çocuklarına zarar vereceği ayan beyan ortada olan küresel uygulamaların hepsinin sözcülüğüne soyunup anayasal hakların hiçe indirgenmesine aracılık ederler.

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1592204035041656832?s=20&t=nUxH2-2NHvduFKNnQ4nb0A

***

EK 1 (21.11.2022): FERHAT ARSLAN “Şarlatanlara şarlatan diyeceğiz başka yolu yok. Tanıyınız tanıtınız. Bizim devir pek birşey yapamadık. Şimdi tıp fakültesinde okuyan evlatlarınız bunlara benzemeyecek. Yoksa bir kez daha istiklal harbi yapmak durumunda kalacağız. Kalırsak!”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1594777520267792400?s=20&t=NoDoBiFUlbW_3rBLCjNewQ

***

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Cihangir dedi ki:

    Mükemmel bir analiz olmuş. TTB’ nn kapısına asılmalı.

  2. Melek dedi ki:

    Çok yaşa hocam ya

  3. Aziz Aktaş dedi ki:

    Tabipler birliğinin de böyle 10 maddelik bri şarlatan tarifi vardı tam da onu eleştiriyor buradaki maddeler bunlar daha inandırıcı

  4. Müderris Tabib dedi ki:

    Başkanı Medrese-i Yusufiye’de bulunan bir kurumun açıklamasındaki ifade (madde 6);’Kendilerine uzatılan her mikrofona, yöneltilen her soruya, uzmanlık alanlarına bakmaksızın mutlaka verilecek cevapları vardır. Bazıları daha da ileri gidip fırsatını yakalamışken derin sosyolojik tahlilerde bulunurlar’.

    https://www.istabip.org.tr/site_icerik/2020/ocak/sarlatan.pdf

    Aziz Türk Milleti COVID denen süreçde kimin ne olduğunu gayet iyi gördü.

    Lakin olan tababet mesleğine oldu.

    Tıb bilim, tababet ise san’atdır. Yukardaki maddeyi yazanlar bu tefrîki dahî yapmakdan aciz idiler.

  5. CANAN KARATAY dedi ki:

    Tıp bir sanattır.
    Tıp bilim değildir.
    Tıp her türlü araştırma ve gelişmeyi yardımcı olarak sanatını icra etmek amacıyla kullanır.

    ‘O bilimsel konuşmuyor, onun uzmanlık konusu değil, o nedenle konuşmasın, konuşamaz’ diyenler, küresel ilaç firmalarının hazırladığı listeleri, destekledikleri çalışmaları ve kılavuzları BİLİM(!) olarak algılayan zavallılardır!

    Tıp bir sanattır, usta çırak ilişkisinin giderek gelişmesidir! Tecrübedir, yaşam biçimidir, insan odaklı olan tek sanattır! Okumadır, kendini geliştirmektedir! Çevresiyle, hayatıyla, ailesiyle vs. insanın sorunlarını değerlendirebilmektir! Tıp bir bütündür, insan odaklı olarak bir bütündür!

    Tıp her başı ağrıyana MR, Ultrason, CT vs yaptırmak da değildir! Tıp estetik ameliyatları da değildir!

    HASANIN BÖREĞİNE VAKTİNDE YETİŞMELİ,

    HİÇ DURMADAN GÖVDEYE ATIŞTIRIP ŞİŞMELİ

    YANMADAN KAVRULMADAN MÜKEMMELEN PİŞMELİ

    YOKSA SENİ ALMAZLAR HİÇ BİR YERE ÇİĞ DİYE

    GEÇTİ BORUN PAZARI SÜR EŞŞEĞİ NİĞDEYE

    Namdar Rahmi Karatay, 1933

    TIP sanatında da, kavrulup pişmeden mükemmel bir hekim olunmaz!

    Kılavuzları uygulamak kılavuzları uygulamayı önermek ve de uygulamayanları cezalandırmak, TIP sanatına en büyük hakarettir!

Siz de yorumunuzu paylaşın: