KIZAMIK DİYE AĞZINI AÇANIN BİLMESİ GEREKENLER

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Doç. Dr. Ferhat Arslan‘ ın tivit dizisi:

Kızamıkta doğal immunite aşı aracılı immuniteden elbette daha iyi daha kalıcıdır. Aşı olsa dahi insanlar kızamık geçirebilirler çünkü yaklaşık %10 da antikor oluşmaz, oluşanların bir kısmında da başka nedenli immun bozukluk nedeni ile geçirilebilir.

Eğer immun düşkünlük yok ve kızamıktan ölüm gerçekleşirse burada ciddi manada izlem ve tedavi sorunludur. Tekrar edelim küçük epidemiler hep devam edecektir.

Bu epidemilerde orada bulunanların yaklaşık %1′ i etkilenecektir. Bu dönemlerde aşı kampanyası yapmak ise bilimsel olarak salgın dinamiklerini artıran etki yapar. Aptalcadır, ahmakçadır. Korkmayınız.

Resim

2018- 2019 arası bildirilen (Avrupa bölgesi) 160.000 kızamık vakası ve 100 ölüm. Kaynak burada WHO who.int/europe/emergen

Şimdi sıkı takip edin. 2022 de bildirilen vaka sayısı 941!

2023 de bu sayı ise 30.000 Bunun kaynağı da WHO

who.int/europe/news/it

Haber nasıl veriliyor? 30 kat artış var! 5 de ölüm!

E bu sayılara göre 2018 le kıyaslandığında Kızamık vakalarında 3 kat azalma ölümlerde ise 20 kat düşüş diye verilemez mı? Verilir.

Ama dert başka dert! Bak sadece kendi kaynaklarındaki çelişkili ifadeleri koyuyorum. Kızamık diye ağzını açana yapıştırınız.

 
Resim
Dün bir baba kızına SSPE teşhisi konduğunu iddia etti ve benden yardım istedi. Mesajları yayınladım. Ben incelemelerimi yaptım ve babaya şu soruyu net olarak sordum. Cevabını da sansürleyerek yayınlayacağım. Bu burada kalsın. Gelin size şimdi 34 vakalık bir SSPE verisi sunalım.
 
Resim
Evet bu serinin abstract kısmında şöyle birşey yazıyor. 11 hasta aşılı ,7 si değil! Sadece %60 ında kızamık öyküsü var. Bu absürt rakamlar insanı şaşırtıyor. Devam edelim. Bir yanlışlık olmalı diyorsunuz. Haklısınız bana da öyle geliyor. ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/P

Bizim olgumuzda ise hem aşılama var hem de kızamık geçirme öyküsü. Yani bu çocuğun riski her halükarda kızamıktan gelecek gibi duruyor. Şöyle düşünün Kızamık aşısında da Kızamık virüsü var zaten, canlı aşı çünkü! Bakalım öyle mi?

Allahtan adamlar Hindistan’daki bildirilen diğer SSPE serilerini de koymuşlar koymuşlar ama bu tabloyu görünce kafa iki kat karışıyor. Hem aşılama hem de kızamık geçirme sayılarında %10 dan 90 a kadar değişen sayılar var. Ne yapacağız şimdi?

Resim

Bizim olgumuzda ise hem aşılama var hem de kızamık geçirme öyküsü. Yani bu çocuğun riski her halükarda kızamıktan gelecek gibi duruyor. Şöyle düşünün Kızamık aşısında da Kızamık virüsü var zaten, canlı aşı çünkü! Bakalım öyle mi?

Kaynak: https://x.com/Ferhatarslandr/status/1683387623870541824

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: