BURUN AKINTISIYLA BAŞLIYOR ÖKSÜRÜĞE ÇEVİRİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
çocuk öksürük

Merhaba hocam, sizi karşıma Allah çıkardı. Bugün sizi Doktorum programında izledim. Yetinmedim, internetteki sitenizi inceledim. 3,5 yaşında bir oğlum var, Eylül ayında kreşe başladı. Daha evvel o kadar hasta olmuyordu. Sonbaharın gelmesiyle ve kreşe başlamasıyla birlikte sürekli hasta. Artık farklı farklı doktorlara götürmeye başladık herhalde o anlayamadı birde diğerine götürelim diye. Yarın da Çocuk alerjisi doktorunda randevumuz var.

Hemen hemen aynı şikayetler, burun tıkanıklığıyla başlıyor, akabinde öksürükler ve dediğiniz gibi çocuk karnını tutuyor karnım acıyor diye yani öyle şiddetli ve burun akıntıları takip ediyor. Geceleri öksürükten uyuyamaz olduk. Antibiyotiklerin biri bitiyor iyileşmeyince yeniden doktora gidiyoruz başka bir antibiyotiğe başlıyoruz. Öksürük şurupları, ıhlamurlar …vs.

Boğazları kızarmış diyorlar, 2 kez kulağında iltihap var dediler. Çocuğun bu denli üşütebileceği bir ortam yok. Bu arada Antalya’ da oturuyoruz biz. Yani soğuk olan bir yer değil.

Hocam son 1 haftadır bütün ilaçları kestim. Çocuğun içi dışı ilaç oldu. Dut pekmezi ile karabiberi karıştırıp akşamları 1 tatlı kaşığı veriyorum biraz hafifletti ama geçici bir çözüm olduğunu biliyorum. İnanın yakın olsa bir an durmadan geleceğim yanınıza ama bir de 6 aylık bir bebeğim var gelemiyorum.

Sizden çok rica ediyorum biliyorum görmeden olmaz diyeceksiniz ama belirtiler inanın aynı, hangi ilaçları kullanayım lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sprey şeklinde kortizon ve ağız yoluyla alınan yeni kuşak antihistaminikler demişsiniz.

Bana ilaçların adlarını yazarsanız size müteşekkir kalırım. Sevgi ve saygılarımla.

İlgili resim

BURUN AKINTISIYLA BAŞLIYOR ÖKSÜRÜĞE ÇEVİRİYOR

Yuvaya veya okula başlayan çocukların ilk birkaç senesinin hastalıklarla geçmesinden daha tabii bir şey olamaz.

Bunlar viral solunum yolları enfeksiyonlarıdır ve her çocuğun bunları geçirmesi gerekir.

Hatta şunu da bilin ki bu enfeksiyonlar ne kadar küçük yaşlarda geçirilirse çocuğun geleceği için daha iyi olur. 

Hasta oluyor diye çocuğu okula göndermemek yanlıştır.

Onu ömür boyu bir kapsül içinde topluma hiç girmeden büyütmeniz mümkün mü?

Bu viral enfeksiyonlar bazı çocuklarda günlerce ve hatta haftalarca aylarca sürebilen öksürük nöbetlerine yol açabiliyor ama neticede bu hastalık 7-8 yaşından sonra tamamen geçiyor.

Bu çocukların öksürükleri için ev şartlarının uygun olması (evin ısısı, nemi, sigara içilmemsi, odasının güneş görmesi, her gün havalandırılması.. vb) ve beslenme (şekerli, katkı maddeli, ambalajlı tüm yiyecek ve içecekler kesilmeli; mümkün olduğunca tabii gıdalar tüketilmeli, bol sıvı) çok önemli.

Bu çocuklara öksürük şurupları, balgam söktürücüler ve astım tedavisinde kullanılan toz veya çiğneme tabletleri vermenin faydası değil zararı var.

Size veya bir başkasına ilaç ismi söylemem mümkün değil; ben bu siteden insanları bilgilendiriyorum.

Çocuğunuza gereken tedaviyi ancak onu muayene eden doktoru verir.

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Nimet dedi ki:

    Sayin hocam sizi takip ediyirum ama yazikki rizedeyim imkanim yok oglumda ayni sikayetler var 27 aylik suan burun tukanikligi sonra burun akintisi ve oksuruk yumurta beyazina alerji cikti yanaklarinda ekzama vardi gece uyduntan sonra oksuruyo nefesi sıkısıyo boguluyo gibi oluyo kuscak gibi okuyo kusmuto genuz akintisi oluyo suanda antibiyotik igneya basladik diktorumuz alerjisi var diyor ama ikikere test yaptuk bisey cikmadi yunurra kanda yapilan tahlilde orraya cikti suanda sabah aksam ventolin nebul kullaniyoruz oksuruk hala var ilkkez bukadar oksuruyo hic boyle olmamisti normal grip olur gecerdi ne onerirsiniz hocam tekrar etmemesi icin neyapayim Lerji ilaclarini birakalimmi cok zor durumdayim hocam cok uzuluyorum

  2. Ebru Demiral dedi ki:

    Bizde size bu şikayetlerle gelmiştik sayenizde oğlum birsürü ilaç kullanmaktan kurtuldu. Tabiki kışın nezle , grip oluyor ama rahat bir şekilde atlatıyor . Nefes alabiliyor , Öksürük nöbetleri yaşamıyor . Teşekkür ederim

Siz de yorumunuzu paylaşın: