ÇAPRAZ BAĞIŞIKLIK DA KOVİD’ DEN KORUYABİLİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

PhD Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

“Bazı bakterin, SARS-CoV-2 Spike proteininin reseptör bağlama alanına (RBD) karşı çapraz reaktif IgA antikorlarının üretilmesine katkıda bulunduğunu bildiriyoruz. RBD’ye karşı mukozal yüzeylerinde IgA antikorları olan ve SARS-CoV-2’ye maruz kalmamış bireyler belirledik.”

Türkçesi: Mikrobiotanız, ÇAPRAZ BAĞIŞIKLIK sayesinde sizi Covid’den koruyabilecek mukozal bağışıklığın oluşmasına yardımcı oluyor. Hiç hasta olmamış bireylerde, bu bakteriler yüzünden üretilen çapraz reaktif IgA antikorları tespit edilmiş.

Sağlıklı flora, iyi bakteriler, virüsler, mantarlar… Bunlar yüzbinlerce yıllık evrim sürecinde oluşmuştur. Flora üyesi olan unsurlar, evrim sürecinde bireye avantaj sağlamış, hastalıklardan korumuştur. Bağışıklık sistemi de bu unsurlara tolerans göstermiştir. Simbiosis, win-win

Flora, doğal doğum, emzirme, ten teması gibi yollarla sonraki nesillere de aktarılabilir. Tıp, son yıllarda bu bilgileri keşfetmeye ve kullanmaya başlamıştır. Örneğin gayta nakli ile bir çok metabolik ve otoimmün hastalığın seyri ciddi şekilde değiştirilebildiği görülmüştür.

Hava ve çevre kirliliğine ek olarak, tarım ilaçları, spreyler, dezenfektanlar, güçlü temizlik ürünleri, ağız temizleme solüsyonları, anti-bakteriyel sabunlar gibi ürünlerin “medeniyet, hijyen, temizlik, sağlık” adı altında yanlış ve aşırı kullanımı floramıza zarar vermektedir.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1425045871843024898?s=20

Makale: Induction of cross-reactive antibody responses against the RBD domain of the spike protein of SARS-CoV-2 by commensal microbiota

The commensal microflora is a source for multiple antigens that may induce cross-reactive antibodies against host proteins and pathogens. However, whether commensal bacteria can induce cross-reactive antibodies against SARS-CoV-2 remains unknown. Here we report that several commensal bacteria contribute to the generation of cross-reactive IgA antibodies against the receptor-binding domain (RBD) of the SARS-CoV-2 Spike protein. We identified SARS-CoV-2 unexposed individuals with RBD-binding IgA antibodies at their mucosal surfaces. Conversely, neutralising monoclonal anti-RBD antibodies recognised distinct commensal bacterial species. Some of these bacteria, such as Streptococcus salivarius, induced a cross-reactive anti-RBD antibodies upon supplementation in mice. Conversely, severely ill COVID-19 patients showed reduction of Streptococcus and Veillonella in their oropharynx and feces and a reduction of anti-RBD IgA at mucosal surfaces. Altogether, distinct microbial species of the human microbiota can induce secretory IgA antibodies cross-reactive for the RBD of SARS-CoV-2.

Kaynak: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.08.08.455272v1

Siz de yorumunuzu paylaşın: