KRİSTAL KAYA TUZU KALP KRİZİNİ ÖNLER VE ÖMRÜ UZATIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

Kristal kaya tuzu bilimsel olarak HALİTE MİNERALİ adıyla anılır. İnsan vücudunun ihtiyacı olan 92 temel elementin, 84 adeti dengeli olarak HALİTE mineralinde bulunur.
Kristal kaya tuzu, yani HALİTE MİNERALİ, bir doğa mucizesi olarak bilinir.
Önemli özelliklerine bir göz atalım:
1. Kristal kaya tuzu, yani HALİTE MİNERALİ dünyada çok nadir bulunmaktadır. Kristal kaya tuzu yüksek basınç altında kalması sonucunda kristalleşerek oluşan HALİTE MİNERALİDİR.
2. İnce molekül yapısı olan kristal kaya tuzu küçük parçacıklara sahiptir. Yüksek basınç altında küçülmekte ve bu özelliği ile hücre yapısına girmeleri daha kolay olmaktadır.
3. Kristal kaya tuzu saydam ve şeffaf görünümlüdür. Tuz yapısı itibari ile ılık suda eriyen tek kristal olarak bilinmektedir. Değişken olması ve suda çözümlenmesi en önemli özelliğidir.
4. HALİTE MİNERALİ, hayati işlevleri üstlenen ve bütün bedensel aktivitelerde büyük rol alan bir mineraldir. HALİTE MİNERALİNİN sağlığımız için önemi saymakla bitmez.
5. İçerdiği sodyum ve potasyum sayesinde beyin ve santral sinir sisteminde önemli iletişimi sağlamaktadır. Günlük hayatımızda kullanılan tuzlar arasında en çok tercih edileni kuşkusuz kristal kaya tuzlarıdır.
6. Kristal kaya tuzu oluşumu, iki kıta tektonik hareketinden dolayı oluşan yüksek basınç da oluşmaktadır.
7. Kristal kaya tuzunun yüksek tansiyon ve kolesterole karşı vücudu mükemmel bir şekilde koruma altına aldığı bilinmektedir. Kristal tuzuzunun, bu özelliği sayesinde sadece yemeklerde değil günlük hayatımızda da tabletler olarak, yada ağızda emilerek tüketilmesi uygun olacaktır.
8. Kristal kaya tuzun diğer tuzların çoğunda bulunmayan en büyük özelliklerinden biri de insan beden sağlığı ve cilt bakımı için kullanılacak bir tuz olmasıdır.
9. Kristal kaya tuzu hastalıklar için kullanılması dışında sağlıklı olan insanların sağlık durumunu korumak ve muhafaza etmek içinde kullanabileceği doğal bir mucizedir.
10. Kristal kaya tuzunda bulunan doğal 82 mineral listesi aşağıda verilmiştir.
Sodium and chloride: % 30-37 oranındadır. actinium, aluminum, antimony, arsenic, astatine, barium, beryllium, bismuth, boron, bromine, cadmium, calcium, carbon, cerium, cesium, chlorine, chromium, cobalt, copper,
dysprosium, erbium, europium, fluorine, francium, gadolinium, gallium, germanium, gold, hafnium, holmium, hydrogen, indium, iodine, iridium, iron, lanthanum, lead, lithium, lutetium, magnesium, manganese, mercury, molybdenum, neodymium, neptunium, nickel, niobium, nitrogen, osmium, oxygen, palladium, phosphorus, platinum, plutonium, polonium, potassium, praseodymium, protactinium, radium, rhenium, rhodium, rubidium, ruthenium, samarium, scandium, selenium, silicon, silver, sodium, strontium, sulfur, tantalum, tellurium, terbium, thallium, thorium, thulium, tin, titanium, uranium, vanadium, wolfram, yttrium, ytterbium, zinc and zirconium.

KANIMIZ MİNERALLER İÇEREN TUZLU (bir çok mineral içeren) BİR SUDUR, İDRARIMIZ DA AYNI ŞEKİLDE TUZLU BİR SUDUR, TERİMİZ DE AYNI ŞEKİLDE TUZLU BİR SUDUR. HÜCRELERİMİZ MİNERAL İÇEREN TUZLU SU İLE ÇALIŞIR VE HAYATTTA KALABİLİR.

Kirkendall ve arkadaşları, 1976 yılında yayınlamış oldukları çalışmalarında, normal kan basıncı olan orta yaşlı kişileri incelemişlerdir.
Kirkendall ve arkadaşları, normal tansiyonu olan orta yaşlı kişilere, 4 hafta süreyle günde 230 miligram tuz verdiklerinde ve daha sonra günlük tuz miktarlarını artırarak günde 9.430 miligram verdiklerinde, kan basınçlarında ve kan hacımlarında bir değişiklik olmadığını bildirmişlerdir.
Kirkendall ve arkadaşları bu çalışmalarında, tuz yükledikleri kişilerde periferik damar direncinin azalmış olduğunu bildirmişlerdir. Günlük tuz miktarını artırdıkları kişilerin (9.430 mgr/gün) periferik damarlarında genişleme, yani ‘vasodilatation’ meydana geldiğini bildirmişlerdir.
Kirkendall ve arkadaşları orta yaşlı normal tansiyonu olan kişilerde, gerek sistolik, gerek diyastolik, gerek ortalama kan basınçlarında herhangi bir değişiklik meydana gelmediğini bildirmişlerdir. Kirkendall, A.M., et al. 1976. The effect of dietary sodium chloride on blood pressure, body fluids, electrolytes, renal functioni and serum lipids of normotensive man. J Lab Clin Med 87 (3): 411-434.
Sonuç olarak, tansiyon yüksekliği olmayan kişilerin kan basıncını hafif olarak yükseltebilmek için dahi aşırı miktarda tuzun yüklenmesi, yani kullanılması gerektiğini bildirmişlerdir.
ABD Washington Üniversitesi’nde görevli araştırmacı Belding H. Scrinbner, 1983 yılında JAMA tıp dergisinde yayınlamış olduğu REVİEW makalesinde de, sağlıklı olan kişilerin % 80’ninde yüksek miktarda tuz tüketimi sonucu tansiyon yüksekliği oluşmayacağını bildirmektedir. Normal çalışmakta olan bir organizmanın yüksek tuz miktarını düzenleyebileceğini ve idrar yoluyla atabileceğini bildirmektedir. Scribner, BH. 1983. Salt and hypertention. JAMA, 250 (3). 388-389.
Doğal olarak yer yüzünde bulunan çeşitli tuz mağaralarından elde edilen mineral oranlarında değişik değerler görülmektedir, kayaların oluşumuna bağlı olarak. Temelde, minerallerin azalması ya da yok olması söz konusu değildir. Söz konusu olamaz. Halite minerali ile aşırı işlem görmüş ve saflaştırılmış olan endüstri tuzu, yani %99.9 oranında NaCl içeren sofra tuzunu aynı kefeye koymak doğru değildir. Bilgi eksikliği ve yetersizliği belirtisidir. Sofra tuzu aşırı işlem görmüş ve topaklanmayı önlemek amacıyla içine silikat eklenmiş olan kimyasal bir tuzdur. Biyolojik olarak aktif değildir ve son derece zararlıdır. Bu nedenle sofra tuzu ile turşu yapılamaz, sofra tuzu ile zeytin tuzlanamaz vs.
Doğada üç türlü canlı vardır. Ağaçlar ve bitkiler, hayvanlar ve insanlar. Bu üç canlının da hayatta kalabilmeleri için HALİTE minerali yani kristal kaya tuzuna ihtiyaçları. Asırlar boyu hayatta kalan zeytin ağaçları bu nedenle kayalardan beslenmektedirler. 100 yaşını aşan çam ormanları kayalardan beslenerek hayatta kalabilirler. Çobanlar hayvanlarına sık sık kaya tuzu yalatırlar, güçlensinler dinçlensinler, süt verebilsinler diye. Koyun ve kuzularda tansiyon hastalığı diye bir sorun olduğunu duyduk mu peki?
Egan, B ve ark. 1994 yılında AM J Hypertention, dergisinde yayınladıkları çalışmalarında da tuz kısıtlanmasının insülin direncini artırdığını açıklamışlardır. Renin and aldosterone are higher and the hyperinsulinemic effect of salt restriction greater in subjects with risk factors clustering. Am J Hypertension 7(10 Pt I):886-893.
Gradual, N ve ark. 2014 yılında, Çok düşük sodyum diyetlerinin mortaliteyi artırdığını, yaptıkları bir meta analiz sonucu olarak bildirmişlerdir. Compared with usual sodium intake, low and excessive-sodium diets are associated with increased mortality: a meta-analysis. Am J Hypertensin 27(9): 1129-1137.
Alderman, M ve ark. 1995 yılında yayınladıkları çalışmada, idrarlarında düşük sodyum bulunan ve tansiyon ilacı kullanmakta olan kişilerin infarktüs olma risklerinin çok yüksek olduğunu bildirmişlerdir. Low urinary sodium is associated with greater risk of myocardial infarction among treated hypertensive men. Hypertension 25(6):1144-1152.
SON SÖZ: KRİSTAL KAYA TUZU OLAN HALİTE MİNERALSİZ SAĞLIKLI BİR YAŞAM MÜMKÜN DEĞİLDİR.
KRİZTAL KAYA TUZU RAFİNE OLMUŞ, ALÜMİNYUM EKLENMİŞ, BİR ÇOK AĞARTICI TOKSİK KİMYASALLAR EKLENMİŞ OLAN SOFRA TUZU GİBİ TOKSİK DEĞİLDİR!

Yazı için 9 yorum yapılmış:

  1. Şükran yılmaz dedi ki:

    sayenizde rafine tuzdan kurtulduk efendim

  2. Sadık Pehlivan dedi ki:

    Şu araştırmayı çok önemli buldum. Alderman, M ve ark. 1995 yılında yayınladıkları çalışmada, idrarlarında düşük sodyum bulunan ve tansiyon ilacı kullanmakta olan kişilerin infarktüs olma risklerinin çok yüksek olduğunu bildirmişlerdir. Low urinary sodium is associated with greater risk of myocardial infarction among treated hypertensive men. Hypertension 25(6):1144-1152.

  3. Fazilet dedi ki:

    çok teşekkürler Canan Hocam. Kaya tuzunda iyot yok diyorlar. İyotu nasıl alalım ne kadar alalım.

  4. CANAN dedi ki:

    Diyorlar ne demek, Fazilet bey.

    Kristal kaya tuzu içindekileri gösteren listeye bir bakar mısınız, İyot var mı yok mu?

  5. Kaan Savaş dedi ki:

    Canan Hocam, benden duymuş olmayın ama az önce Ahmet Hocam bir twit atmış. Kaya tuzu yerine aşı olun diyor. Siz ne diyorsunuz?
    Bu araştırma tüm tartışmaları bitirir: Çeşitli Kovid-19 aşılarında en az 55 beyan edilmemiş kimyasal element bulundu.
    Adeta kaya tuzu ile yarışıyor, maşallah.
    Dilerim artık kimse bu aşıların arkasından atıp tutmaz, doğrudan yemeğine atar kaya tuzu niyetine. https://x.com/drahmetrasim/status/1845889727158735012

  6. CANAN dedi ki:

    ARK çok zeki ve çok espiri dolu bir hekimdir.

    İğnemeleri de yorumları da harikadır!

    Siz siz olun, kristal kaya tuzundan vaz geçmeyin ve de içinde ne olduğu belirsiz toksik sıvıları kollarınıza vurdurmayın.

    Kışa giriyoruz, bol bol balık ve de turşu tüketin grip falan olmazsınız.

  7. Aylin Taşkın dedi ki:

    Canan Hocam, acaba kaya tuzları arasında fark var mıdır. Mesela Çankırı kaya tuzu ile Pülümür kaya tuzu aynı mıdır? Himalaya kaya tuzu var bir de. Biraz pahalı. Bir de son sorum şu ki acaba pembe renkli kaya tuzu mu beyaz kaya tuzu mu faydalı?

  8. Canan dedi ki:

    Aylin Hanım,

    Bütün kaya tuzlarının aşağı yukarı içerikleri aynıdır.

    Ancak kayaların içeriğinde bulunan minerallerin oranı bulundukları yörelere göre değişik gösterebiliyor.

    Himalaya tuzu içinde bakır oranı biraz fazla olduğunda kırmızı renkli oluyor. İthal olduğu için, paranız fazlaysa dolarla ithal edilen tuzu da kullanabilirsiniz.

    Kristal olması önemlidir.

  9. sedat kaptaner dedi ki:

    Kıymetli hocam içtiğim her suya sayenizde kaya tuzu atarak tansiyon ilacını bıraktım.Şükranlarımı sunuyorum…

Siz de yorumunuzu paylaşın: