KANALTÜRK’ TE ALTERNATİF TIP REZALETİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
KANALTÜRK

Dün gece Kanaltürk’ e Çıkmaz Sokak isimli programda meslektaşlarımla modern tıbbın sorunlarını tartışmak için gittiğimi sanıyordum. Oraya vardığımda programın asıl amacının bizleri kullanarak reyting yapmak olduğunu anladım ve hemen ayrıldım.

Bizlerin karşısına alternatif tıpçı diye çıkardıkları kişilerin tümü de kanunlardaki boşluklardan yararlanarak umut ticareti yapan anasının gözü şarlatanlar.

Ve işin esas acı tarafı da şu ki, asıl suçlu bu kişiler değil, reyting ve tiraj uğruna bunların tanınmalarına; gazetelerde, televizyonlarda reklâmlarını yapmalarına imkân tanıyan bizim ‘zavallı’ medyamız.

Kanaltürk’ e de bu kişilere gazetelerinde, ekranlarında yer veren tüm medyaya da teessüflerimi bildiriyor; Sağlık Bakanlığını, Tabip odalarını, üniversiteleri, RTÜK’ ü bu rezalete bir an önce son verilmesi için acilen harekete geçmeye davet ediyorum.  

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Dilek Taşçı dedi ki:

    Çok isabetli ve dirayeli bir karar vermişsiniz, sizi candan kutlarım, sizin yerinizde ben olsaydım, inanın aynı sizin gibi davranırdım. Bizlerle paylaşmanız da çok iyi oldu bu etik olmayan rating avcılarına prim vererek hem televizyonda görünme heveslisi bir grup insan, hem de televizyonların yaptığı her proğramı seyredebilen bir kısım halk bu hataları maalasef desteklemiş oluyor, belki biraz düşünme fırsatı bulurlar İnşaallah. Selam ve saygılar,

  2. Fatma Füsun Ayder dedi ki:

    Teşekkürler Prof. Dr. Sayın Küçükusta.
    Sadece Kanal Türk mü tüm kanallar özellikle ATV, Show, Haber Türk (muhakkak dinci kanallar da) kerameti kendinden menkul bu alternatif tıpçıları ekrana çıkararak bu insanları “bilim insanı” olarak (Biri yıllarca “tütün eksperi olarak çalışmış, bugün sağlık merkezi var) tanıtmakta bir sakınca görmemektedir. Bu insanlar sözlerinin arasına ayetleri de serpiştirerek halka “her şey Allah’tan gerisi boş” pompalaması yapmaktadırlar. Prof. Erkan Topuz, yıllarca “alternatif tıbba” karşı savaş verdi, hatta birkaç ürünün ülkeye girmesini yasaklattı. Ancak eşi AKP milletvekili olduktan sonra “yardımcı tıp” adı altında o da bu koroya katıldı. Çünkü bu işte inanılmaz bir rant var, eh ortam da müsait, bilime ne gerek var? Zayıflama konusu da ayrı bir dert. Yıllarca ruhsatsız çalışmasına izin verilen Muzaffer Kuşhan’ın (son derece pahalı) Merkezi ancak en son Dila Kurt’un ölümü üzerine kapatıldı. Bu insanlardan zarar gören kimbilir daha kaç kişi var?

Siz de yorumunuzu paylaşın: