ASTIMLIYA HUZUR MAKİNASI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
astımlıa huzur makinası

Hürriyet gazetesi Dış Haberler Servisinin haberi:

Astım hastaları artık daha huzurlu uyuyabilecek. İngiltere’ de St. Mary’ s Hastanesi ev İmperial College’ nin ortak çalışmasıyla üretilen yeni bir makine astım hastasının bulunduğu ortamda akut hava temizliği yapıyor.

Astım krizini tetikleyen tahriş edici ve alerjen maddeleri, durmaksızın yaptığı taramayla ortadan kaldıran makine, satışına izin verilirse, özellikle de uykuda krize yakalanma korkusu yaşayan hastaların can simidi olabilir. Makinenin, tüm masraflarıyla yıllık kullanımı 4 bin Sterlin’e (12 bin lira) mal oluyor.

YORUM:

Böyle bir makinenin varlığından bana bunun faydalı olup olmadığını soran astımlı bir hasta sayesinde haberdar oldm. Teoride Bir problem gözükmüyor ama bunun ne kadar işe yarayacağını, makineye verilen paraya değip değmeyeceğini söylemek için güvenilir araştırmalara ihtiyaç vardır.

Bana sorarsanız bu ve benzeri tüm alet edavat “para tuzağından başka bir şey değildir.” Evimizde soluduğumuz havayı temiz ve sağlığa uygun yapmanın bedava yolları vardır.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Ahmet Yılmaz dedi ki:

    Kesinlikle haklısınız , bu tür ürünlere rağbet etmeden önce detaylı olarak araştırma yapmak gerekmektedir. Şu anda günümüzde Astım hastalığı ve hava şikayeti olan birçok insan bu sorunu mevcut cihazlar ile çözebilmişlerdir. Özellikle Japonya Metrosunda ve Kanada da kullanılan yeni Dual Plasma sistemleri araştırabilirsiniz.

Siz de yorumunuzu paylaşın: