ÇOCUKLARDA ALERJİ AŞILARI MUTLAKA GEREKLİ Mİ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ÇOCUKLARDA AŞI

Hocam saygılar;

6 yaşındaki oğlum alerjik astım hastası. Ev tozu akarı alerjisi var. Üniversite Hastanesi Çocuk Alerji İmmünoloji bölümünde alerji aşısını düşünün dediler. 

Siz bu aşıyla ilgili bize ne önerirsiniz? Çocuğumuza yararı olur mu yoksa iyileştirelim derken ona zarar mı veririz? Fikriniz bizim için çok önemli.

ÇOCUKLARDA ALERJİ AŞILARI MUTLAKA GEREKLİ Mİ?

Çocuklardaki solunum yolu alerjilerinde (astım, saman nezlesi) en çok rastlanan alerjenler ev akarlarıdır.

Atakların önlenmesi için ilk ve esas yapılması gereken şey çocukların kapalı mekânlarda akarlar ile temaslarını olabildiği kadar azaltmaktır.

Evin ısı ve neminin ayarlanması, iyi havalandırılması, akarların üremelerini kolaylaştıran eşyaların (halı, kilim, koltuk, kanepe, yün yatak ve yastık gibi) kaldırılması ve ataklara yol açan diğer etkenlerin bertaraf edilmesi bile birçok hastanın tedavisiz iyileşmesini sağlar.

allergy shots in children ile ilgili görsel sonucu

Ev akarlarına alerji olan çocuklarda özellikle de küçük yaşlarda hemen aşı tedavisine başlanmasını doğru bulmuyorum. Çünkü bunlarda yukarıdaki basit tedbirleri almakla ve sadece belirli dönemlerde sprey şeklinde kortizon kullanmakla da ataklar kontrol altına alınabiliyor.

Aşı tedavisi uzun süren ve mutlaka düzenli yapılması gereken bir tedavidir. Doğru uygulandığında hastalığın tabii seyrini etkileyen tek tedavi olduğunu da biliyoruz ama şu da bir gerçek ki çocukluk çağı astımı tedavi edilmeden de hastaların çoğunda belirli bir yaştan sonra belirti vermez oluyor.

Netice olarak, her hastayı kendi içinde değerlendirmek en doğrusudur.

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Bayram dedi ki:

    merhaba benım 3bucuk yasında 1kızım var sürekli öksürük sorunu ve bronsıti var genelde geceleri daha yoğunlaşıyor öksürüğü.ve fısfıs kullanıyoruz cok balgam atıyo bu sorun devamlı var .sızce ne yapmalıyız ? şimdiden tesekkurler..

  2. kıvanç dedi ki:

    hocam oğlum 8 yaşında ev tozu akarlarına alerjisi var sürekli hapşırma burun tıkanıklığı geçmeyen öksürük hava kullanıyoruz burun spreyleri yinede azalma yok napıcam bilmiyorm teşekkürler

  3. Ali Öztürk dedi ki:

    Hocam oglum 15 yasinda ve ev tozu akarlarlarina alerjisi var
    8 yil capada tedavi goruyor. Bu sene yapilan alerji testinde ev akarlari artmis. Yeni tozlara ve yabani otlara karsi alerjisi cikmis. ogluma asi onerirmisiniz tesekkurler

Siz de yorumunuzu paylaşın: