3 YAŞINDA ALERJİ TESTİ YAPILIR MI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
çocuklarda alerji testi

Merhabalar hocam.

Benim 2007 kasım doğumlu oğlum var. Sorum alerji testi yapılabilecek yaşta mıdır? Rahatsızlığı da 3 aydır geçmeyen öksürük atakları. 2 ay önce vardı. Doktoru alerji olabileceğinden şüphelendi, test yapılmadan sadece muayeneyle şöyle bir tedaviye başladı.

Günde 3 kere Fliksotide ve Ventolin karışımı hava, Aureus şurup, Ventolin şurup, Mukoreks şurup  ve de gece yatarken alerji tozuna başladık. Ha bir de astım ilacı verdik tüple. Bu kadar ilacı bir arada verdik.

Ne kadar güveniyoruz doktorumuza bakar mısınız hocam? Sizce doğru mu 4 yasındaki çocuğa çaresizlikten bu kadar yüklenmek? 1 ay sürdü ilaçlarla tedavi. 1 ayın sonunda kesildi öksürük. Şükür kurtulduk derken bu ay tekrar başladı öksürük nöbetleri. Şimdi aynı doktor yine Fliksotide ve Ventolin serum karıştırıp hava veriyoruz, geceleri de nebulen çiğneme tableti veriyoruz. 20 gün oldu biraz rahatladı gibi oldu ama birkaç gecedir öksürük nöbeti geliyor şiddetli bir şekilde.

Gündüzleri de oluyor, ‘biraz koşsa’ hemen öksürüyor. Gece terlemesi de çok. 1 sene önce de geniz etini aldırdık bademciği rahatladı biraz, haftada bir hastanedeydik 40 derece ateş, ha 15 de bir antibiyotik 3 sene geçti böyle doktorumuzun geniz eti teşhisi koyana kadar.

Şimdi bademciği yılda 1 iki kere iltihaplanıyor ama geniz akıntısı çok. Alerji testi yaptırayım mı hocam? Bize bir yol gösterin. İlaçlar ne derece doğrudur?

İlgili resim

3 YAŞINDA ALERJİ TESTİ YAPILIR MI?

Sizin anlattıklarınız benim İstanbul Bronşit adıyla tarif ettiğim klinik tabloya çok benziyor.

Bu çocuklara alerji testi yapmanın tedavi bakımından hiçbir faydası olmaz. Zaten alerji testinden de hiçbir zaman “mucizeler” beklememek gerekir. Bu yaştaki çocuklara dokunan ve onlarda öksürük ataklarını ortaya çıkaran etkenler belllidir.

Çocuğunuzun yatak odası güneş görsün, iyi havalandırın ve halı, kilim, koltuk, sedir, minder gibi tekstil eşyaları olmasın. Evde sigara içilmesin.

Çocuğunuza fast-food ve katkı maddeli, ambalajlı gıdalar ve kutudaki içecekleri (gazoz, kola, meyve suyu) vermeyin.

Bu hastalıkta bronşlarda daralma olmadığı için Ventolin sınıfı ilaçların yeri yoktur. Bu ilaçlar çocukların çoğunda sinirlilik ve uykusuzluk da yapar.

Balgam söktürücü ilaçların, çiğneme toz ve tabletlerin de hiçbir faydası olmaz.

Siz de yorumunuzu paylaşın: