DERİN NEFES ALMA İHTİYACIM VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
anxiety

Öksürük sebebiyle geçenlerde hastaneye gittim. Aslında öksürüğümü kendim biraz azaltmıştım ama tam da geçmemişti. Ben de bir kontrole gideyim dedim.

Şikâyetlerimden biri de derin nefes alma ihtiyacımdı ama ben bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Bu arada, anksiyete bozukluğundan şüpheliyim. Bu derin nefes alma ihtiyacı son günlerde arttı, sorunlarım da var belki de ondan arttı bilmiyorum.

Bu sorunu mu da doktora anlattım. Doktor bey birçok soru sordu, çok ilgilendi, akciğer filmi, sinüslerin filmi çekildi ve solunum testi yapıldı.

Bu arada günde ortalama 5-6 sigara içen bir bayanım. 3-4 yıl önce 2 sene üst üste bronşit geçirdim ama son 2 yıldır çok şükür bir sorun yaşamadım.

Bunların sonucunda doktor bana ciddi bir sorunum olmadığını ama o solunum testindeki bir değerde biraz sıkıntı olduğunu, bir tıkanıklık olduğunu ve bir akciğer hassasiyetim olduğunu “filmde damarlarımın biraz belirgin çıkmasını göstererek” söyledi.

Gayet pozitifti ve moralim bozan bir durum yoktu. Bana bir sürü ilaç yazdı. Sigara içmeyin dedi.

İlaçlarım şunlar: 10 mg SINGULAİR – 400mg ATAFLOKS-100 mcg VENTOLİN İNHALER ve 100mcg/6mcg INNOVAIR  şimdi ben bunları kullanıyorum.

20 gün sonra kontrole gel dedi.

Yalnız eve gelip ilaçların prospektüslerini okuyunca açıkçası moralim bozuldu, astımdan falan bahsediyor.

Doktor bana herhangi bir hastalık ismi telaffuz etmemişti, zaten çok kaygılı bir insanım, internete baktım da bende KOAH ya da astım mı var diye çok endişeleniyorum.

Size ekte solunum testi sonuçlarımı, röntgen fotoğraftan anlaşılır mı bilmiyorum ama bir de röntgen resmimi gönderiyorum.

Lütfen bana yardım edin.

tief einatmen ile ilgili görsel sonucu

DERİN NEFES ALMA HTİYACIM VAR

Anlattıklarınıza göre siz sadece bir bronşit geçirmiş olabilirsiniz o kadar ama kesinlikle ilaç kullanmanızı gerektiren bir durum yok. Sigara içenlerin solunum yolları enfeksiyonlara karşı daha hassas olması doğrudur ve elbette sigara içmemeniz icap eder.

Meslekdaşımın size bir teşhis söylememesine hiç şaşırmadım. Benim neyim var diye ısrar etseydiniz alacağınız cevap muhtemelen “astım, bronşit, KOAH veya zatürree başlangıcı” olacaktı.

Solunum testiniz tamamen normal, sadece derin nefes alamamışsınız. Elvan Abeylegesse’ ninki bile belki sizinki kadar iyi olmayabilir.

Zaten solunum testi “gereksiz astım veya KOAH teşhisi” koymak için kullanılan tehlikeli bir silah hâline geldi.

Akciğer filminiz de tamamen normal, filme bakarak ne astım ne KOAH ne bronşit teşhis etmek de mümkün değildir; çünkü bu hastalıkların hiçbirinin özel bir röntgen bulgusu yoktur.

Size verilen ilaçlar ancak “çok ağır bir astım veya KOAH hastası için” uygun olabilir.

Gelelim neticeye

Size bu gereksiz tetkikleri yaptıran bir torba gereksiz ilaç yazan doktor arkadaşımın hiçbir suçu olmadığını da belirtmek isterim:

BİR: Bunlar modern tıp ve günümüzün sağlık sisteminin şart koştuğu uygulamalardır.

İKİ: Bunları yerine getirmeyen, sisteme uyum sağlamayan doktorun feci şekilde canı yanabilir.

ÜÇ: Derin nefes alamayan hastaları hiçbir tetkik yapmadan, 3-5 ilaç yazmadan evine göndermek mümkün değildir.

DÖRT: Sağlık sistemimiz bu gereksiz tetkik ve ilaçlar yüzünden bir gün çökecek ama bakalım ne zaman.

BEŞ: Sağlık Bakanı olsam solunum fonksiyon testlerinin poliklinik şartlarında kullanılmasını yasaklardım.

Yazı için 60 yorum yapılmış:

  1. b.d. dedi ki:

    Değerli hocam,ilgilenip cevap vererek ne kadar mutlu ettiniz anlatamam.o ilaçlar beni mahvetti.bitmeden hepsini bıraktım.ilaçları kullanırken nefes alma problemime bir de boğaz kuruluğu ve yutkunma güçlüğü sorunları eklendi.2 gece boyunca yutkunma takıntım yüzünden uyuyamadım.sonra bir baktık ilaçların yan etkileri içinde bu sorunların olabileceği yazıyor.yutkunma sorunu anksiyetemi körükledi,psikiyatra gitmek zorunda kaldım.şimdi iyiyim çok şükür.size çok çok teşekkür ederim.saygılarımla..

  2. ŞEYDA HALLİ dedi ki:

    sizin adınıza çok sevindim hocamı medyadan seyredebiliyoruz sadece:( benimde doktor fobisi olacak kadar sorunum oldu..öksürük allerjik rinit,en son aslım başlangıyı dediler …bu doktorların teşhis koyamayıp insanları kobay olarak kullanmaları beni çok üzüyor:(sayın hocam size tedavi olmayı çok isterim ama malesef bir defaya mahsus olabilir maddi durumumdan dolayı:( inanın huzurum bozuldu saygılarımla

  3. recep dedi ki:

    değerli hocam bendede çomak parmak oluştu şuan hiç bi tetkit yaptırmadım yaşım28 ellerim ve ayaklarım mor burundan nefes alamıyorum kalbimde sıksık sıkışma oluyor beyaz balgam atıyorum

  4. Saim dedi ki:

    Selam ben bir bucuk yıl oldu derin nefes alamıyorum butun iç organ testı yaptırdım temız çıktı sadece beyın ve mide testı yapmadım piskolojik ilaçlarda kulandım oda para etmedi rahat nefes alamıyorum ve ben hala solunum yollarında tıkanık var diyorum lutfen yardımedın ne yapmam lazım saygılar

  5. GÜLŞAH dedi ki:

    MERHABALAR. BEN ANNEM İÇİN BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM. ANNEMİN BAŞINA 2.KEZ DURDUK YERE TIKANMA ŞİDDETLİ ÖKSÜRÜK VE SONUNDA NEFES KESİLMESİ YAŞADIK SANİYELER HATTA BİR BUÇUK DAKİKA KADAR NEFESSİZ KALDI KENDİNE GELENE KADAR EL TIRNAKLARI DAHİL MOSMOR OLDU . NE YAPMALIYIM

  6. murat tasoglu dedi ki:

    merabalar hocam benim sorunum nefes alamama doktorlara gittim ekk cekti kalbe gittim gogus dokturuna gittim sorun yok dediler yemek yedikten sonra neves alırken verirken yemek azımdan cıkacakmıs gibi oluyo ne olur bana yardımcı olun lutfen yada burahatsızlıgı ceken arkadaslar bana yorum yapsınlar

  7. berna dedi ki:

    Benim elim ve ayağımda kısa süreli uyuşukluk nadir baş ağrısı mide bulantısı sık sık baş dönmesi etraftaki eşyaların dönmesi derin nefes almada zorluk gibi dertlerim var neges almaktaki zorlugumu burnumda fazladan bir kemik var ona bagliyorum ama beyin tümöründen supheleniyorum 17 yaşındayım stresten olduğunu da düşünüyorum çünkü saçımin belli bir bölümü beyazladi lütfen yardım edin bu şüpheyle yaşamak istemiyorum

  8. berna dedi ki:

    Murat bende yemek yedikten sonra nefesim daralıyor

  9. BURAK dedi ki:

    Hocam merhalar;

    Öncelikle buradaki sorulan sorulara ne olursa olsun sabırla cevap verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.
    Size kısaca problemimden bahsetmek istiyorum ne yapmam gerektiğiyle alakalı bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hocam ben 24 yaşında bir gencim. Yaklaşık 15 gün öncesine kadar böyle bir problemim olmamakla beraber bir solunum problemi sezmeye başladım kendimde. problem şu ki ;

    Derin nefes almak istediğimde ciğerlerimi tam dolduramıyorum ve o son damla hava olur ya o ciğerinize nüfuz edince rahat edersiniz derin nefes alımını tamamlamış hissedersiniz bunu yapamıyorum ve çok rahatsız oluyorum. Aynı şekilde esneme konusunda da ciddi rahatsızlık duyduğum bir problemim var. derin nefesi tamamlayamama konusunda olduğu gibi esnememi de tamamlayamıyorum o son damla diye tabir ettiğim o kısım bir türlü gelmiyor yada kendimi çok zorlamam kasmam gerekiyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Esnemeyi tamamlayamadığım içinde çok sık esniyorum bu da zamanla ciğerimi çok zorladığım için ağrıya yol açıyor. İnkar etmeyeceğim Türk halkının genel huyu olan hastaneye gitmeme huyu bende de var. Allah hastanelere düşürmesin ama başımızdan da sizleri ve hastaneleri de eksik etmesin inşallah diyerek bu yazdığım sorunlarıma zahmet olmazsa sizden yorum rica ediyorum .

    Teşekkür ederim.

    Saygılarımla.

    Burak Datlar.

  10. tuncay dedi ki:

    Slm.hocam ben merdiven cikinca veya az yokus cikinca nefes alip vermem zorlasiyor biraz hizli cikinca nefes alip vermem yeterli olmuyor ve ölcem simdi panik korkusu oluyor ne yapcagimi bilmiyor maymun hareketleri yapiyorum.Beradual-N isimli bir spray var bundan bir kere aldimmi aninda hemen nefesim düzeliyor yokusta cikiyorum merdivende cikiyorum sigarayi 30 yildir ictim ve biraktim artik icmiyorum.Benim sorum bu deli gibi yaptigim maymun hareketleri neden oluyor.? bir tavsiyeniz öneriniz varmi.? selamlar saygilar sevgiler..

  11. sermin dedi ki:

    hocam bir andanefesalamıyorum balgam sökemiyorum bogazım düyümleniyor tıkanıyorum hırıltım yok

  12. zeynep dedi ki:

    Herkese merhaba, hocam size de merhaba.. yaklaşık iki aydır bende de derin nefes alamama sürekli devam eden bir nefes darlığı problemi var. Kendimi çok zorlayarak esnersem ancak tam nefes alabiliyorum ama iki dakika gecmeden hersey tekrar basa donuyor. Gogus hastaliklari doktotuna gittim astim ilaclari verdi bir ay kullandim hic etkisini gormedim tekrar doktora gittim reflu olabilir dediler bir aydır da reflu ilaçları içiyorum ama yine bir iyilesmem olmadı. Lutfen bunu yasayıp iyilesen varsa bana fikir versin artık gerçekten delirmek üzereyim yeniden rahat rahat nefes almak istiyorum..

  13. mery dedi ki:

    bende de yemek yedikten sonra tıkanma oluyor hatta artk yemek yemeye korkuyorum. nefes darlığı başlıyor allahım çok kötü elim ayağım titriyo sanki . bağırsaklardan olduğunu düşünüyorum arkadaşlar . pazartesi ankaraya gidicem iyileşirsem burada paylaşacağım. hepimize allah yardım etsin şifalar versin inşallah

  14. Erdogan dedi ki:

    merhaba bendede derin nefes alma vede asiri esneme rahatsizligi var hatta cogu zaman ne derin nefes nede esneye biliyorum oda beni asiriri bir sekilde rahatsiz ediyor cok daraliyorum bende ki bu problem bundan 16 sene once basladi 1999 senesinde migde problemiyle basladi b’ve hala devam ediyor migdem ici bi suru testler yaptirdim doktorlar migdeyle alakasinin olmadigini soyluyor ne yapacagimi sasirdim artik hayattan da biktirmaya basladi o kadar ciddi bi rahatsizlik yardimci olun lutven bir bilen varsa

  15. Hüseyin Özdemir dedi ki:

    Hayırlı Günler Hocam.Ben 1988 doğumluyum.Rahatsızlığım hemen hemen buradaki arkadaşlarımla aynı, derin nefes açlığı çekiyorum derin nefesimi alamıyorum, esnemeyle ya alabiliyorum ya alamıyorum sürekli oluyor bu durum.Bu hastalık kafayı Yedirme pozisyonuna getirdi beni.Hocam ALLAH C.C. RIZASI için, sizden yardım bekliyorum.Ne olur kurtarın beni bu Hastalıktan 🙁

    Saygılarımla

  16. Ayfer dedi ki:

    Hocam merhaba.ben de bu derin nefes alamama problemimi 4 senedir çekiyorum.Ara ara çok sık oluyor.burdaki arkadaşların da bahsettiği gibi esnemeyle nefes almaya çalışıyorum.onu da alamayınca çıldıracak gibi oluyorum.kafaya taktığım için daha sık deniyorum ve bunun sonucunda da baş dönmesi ve uyuşma Başlıyor.resmen hayattan kopuyorum.gştmediğim Dr kalmadı.ama maalesef.psikolojık mi diye psikoloğa gittim ilaç kullandım.nafile.yaşam kalitem düştü.lütfen yardım edin.lütfen

  17. Burak dedi ki:

    Merhaba
    Yurtta kalan bir öğrenciyim ve yaşım 21.Yatağıma yattığımda bazen aralıklarla bazen de daha sık olaran derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum.Yürür halde telefonla konuştuğum zaman da nefes nefese kalıyor gibi oluyorum.aralıklarla sol göğsümde batma veya ağrı gibi bir his oluşuyor ama son 2 gündür bu daha sık oluşmaya başladı.Yaşım 21 ve günlük olarak da ortalama 12 tane sigara içen birisiyim.Büyük oranda bundan kaynaklandığını düşünüyorum ve geç kalmamak adına hastaneden 2 gün sonrasına randevu alabildim.İçimdeki kötü histen dolayı yazma gereği duydum.Sorunun kaynağı hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
    İyi akşamlar dilerim.

  18. Ümit dedi ki:

    Selamünaleyküm herkese. hocam artık kafayı yiyecem intar edeçem kendimi yeter artık diyorum isyan edeçek duruma geldim. 18 aydır derin derin insan gibi nefes alamiyorum uzaninca olmuyor yuruyunce olmuyor oturunca olmuyor olmuyor nefes alamiyorum rahat değilim her seferinden tam iyileşecem diyorum bu sefer başka bir hastalik çikiyor 5 aydir boğazim ağriyor belki 10 kere değişik ilaç kullandım ama yinede geçmedi boğaz ağrisi nefes darlığı içim rahat değil allah aşkina yok mu beni bu derten kurtulaçak bir insan

  19. süh dedi ki:

    merabalar hocam benimde sıkıntım nefesi tam alamamam esneyerel almaya calışmm ve boyun bölgemde sol tarafında, sol dirsegimin asagısı ve biraz üstü yayılır şekilde ayrıyor ne yapmalıyım hangi böüme gitmeliyim sizce bu nedir acil cevap yazarsanız cok sevınırım.şimdiden teşekkür ederim.

  20. dilek dedi ki:

    ıyı günler hocam eşim 55 yaşında yaklaşık 1 ay önce 3 tane ilaçlı stent takıldı ve kalp yetmezliği çıktı. Kalp krizi önleyici ilaçlar kullanıyor. Ama şuanda sürekli bunaltı hissi ve derin nefes alamama sorunu var acaba ilaçlardan mı yani normal bir durum mu?

  21. faik dedi ki:

    Burada bir abimize bronşit dediler, nefes darlığı dediler, ilaç verdiler, şurup verdiler, onu ettiler bunu ettiler, bir ay içinde gömdüler. Bu abimizde sigara var, alkol var. Yaşı 56 idi gittiğinde. Ruhuna fatiha.

  22. sezgin dedi ki:

    Merhabalar hocam aydinlatirsaniz sevinirim 29 yasindayim yaklasik birbucuk yildir belli basli neredeyse hic üzerimden eksik olmayan bir rahatsizligim var ancak doktorlarda tam net bir tespitte bulunamiyolar ve ben bosu bosuna ictigim ilaclarla kaliyorum sıkıntım bu birbucuk yildir sürüyo sabahlari kalktigimda sari bazen yesil ve acik kahve tonlarinda iltihap tarzinda bisey tükürüyorum ve bunla birlikte öğüre ögüre bi hal oluyorum ta ki safracikarincaya kadar sonra sabah birkac lokma kahvalti yaptiktan sonra bu sanki biraz düzene giriyo ve rahatliyorum gibi ama bazen bu durum cok farkli boyutlara geliyo taa ki beni halsiz düsürüp iki üc gün boyunca dogru düzgün bisey yememeye kadar suanki gibi ve bunla bir ates gece terlemesi gece agizda kuruluk ve nefes darligiyla birden uyaniyorumne yapmam nereye basvurmam lazim sıkıntım ne olabilir simdiden teskkürler iyiaksamlar

  23. Esra dedi ki:

    Merhaba hocam. Ben yaklaşık bir sene önce derin nefes alamama nefes açlığıyla birlikte gelen iç sıkıntısı şikayetlerinden muzdariptim. Derin nefes alamayınca esneme isteği oluyordu. Esneyemıyordum ağzımı açmamla kapamam bir oluyordu. Gögüs filmi çektirdim solunum testi yapıldı biseycıkmadı. Psikolojik dendi. Ve yedi aydır citoles ardından da secita 15 mg kullandım en son. Hala devam ediyorum. Yüzde yetmiş falan daha iyiyim. Arada yine iç çekiyorum derin nefes almaya uğraşıyorum. Tam gecmıyo. Ağlayınca stres yapınca çok korkunca heycanlanınca ve çok yemek yedıgımde tekrarlıyor. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Lütfen boş geçmeyın.

  24. Polat dedi ki:

    Öncelikle burada derin nefes alma problemi çeken arkadaşlara sesleniyorum sorun psikolojik oturduğunuz yerden derin nefes almaya çalışmayın heleki bunu sık sık yapmayın çünkü kısır bi döngüye girersiniz sebebi vücudun o an o nefese ihtiyacı olmamasıdır illaki derin nefes almak istiyorsanız azıcık yorulun bakın bakalım Nasıl derin nefes alacaksınız o an kısacası nefes almayı unutun vücut bunu kendi otomatik yapıyor zaten

  25. Esaka dedi ki:

    Herkese merhaba,
    Bende çok şiddetli olmasada benzer bir problem yaşamaktayım. 32 yaşındayım ve 8-10 senedir bunun olduğunu biliyorum. Şöyle bir tespitim var. Devamlı olarak yaşamadığım bu problem nezamanlar ortaya çıkıyor diye biraz kendimi gözlemlediğimde şunu farkettim. Ben düzenli uyuyan ve uyukuya herkesten birazdaha fazla ihtiyacı olan biriyim. Nezamanki uyku düzenim değişirse mesela hafta sonu yada tatillerde geç yatıp ve buna 1-2 gün alıp sonra iş günü geldiğinde erken kalkmam gerektiğinde ertesi günlerde bu problemi gözlüyorum. Yani yanıladabilirim ama hep bu aşamalarda ortaya çıktığını gözlemliyorum. Belki sizlere bir fikir verebilir. Herkese acil şifalar dilerim.

  26. Evren dedi ki:

    Allah kimseyi nefessiz bırakmasın o kadar zor çeken bilir kaç gündür uyuyamıyorum her şeyin başı stres tabiki

  27. Murat dedi ki:

    Iyi günler hocam yemek yiyince hemen peşine derin nefes alma isteği duyuyorum ve baynime sanki iksijen gitmiyo ekg troponin herşey yaptırdım temiz çıktı nefes darligi yasiyom ve endişe 10 15 dakka suruyo

  28. Elif dedi ki:

    Merhaba arkadaslar,

    Yasadigim uzucu bir olaydan sonra nefes almam zorlasti, ilk haftalarda bogazim da birsey takiliyo hissi bile olustu. Bunun icin doktora gittim, o da bana durumun pisikolojik oldugunu soyledi. Ama bu beni ikna etmemisti cunku, nefes alamamaktam sikayetciydim. Derin nefes alamiyorum yaklasik 4 ay boyunca, derin nefes alirken sanki birsey takiliyor ve yeniden denemek istiyorum, bu yuzdende esnemek zorunda kaliyorum ki bazen esnemek bile mumkun olmuyor. Bunun uzerine bi uzucu olay daha yasadim busefer panik atak belirtileri olustu bende, ic titremesi, elin ve ayagin uyusmasi, herseyden korkar oldum vs vs yeniden doktora gittim oda beni kulak burun bogaza gonderdi kontrol icin. Eger ordan birsey cikmassa bi pisikologa gitmeyi dusunuyorum.

    Eger benimle ayni sorunu yasayanlar varsa mail atabilirler birbirmize yardimci olup bu konulari konusabiliriz elifakca7@hotmail.com

  29. Bekir dedi ki:

    Merhabalar hocam… ben son iki aydır sürekli nefesime odaklanıyorum ve bu bende hiperventilasyon döngüsü yaratıyor ve resmen boğuluyorum hocam yoruluyorum… aslında bu durum bende küçüklükten beri var ve hayatımın belli dönemlerinde beni sürekli yokluyor… psikolojik anksiyete teşhisinden dolayı senelerdir antidepresan kullanıyorum son bir yıldır bıraktım kendi kafama göre ve son iki aydır tekrar başladı hocam… bundan temelli kurtulmanın bir yolu yokmu hocam… iki üç gün kafamı dağıtıyorum çok iyiyim sonra bi kaç gün sonra bu nefese odaklanma tekrar beni esir alıyor yine maf bi döngü hocam… nolur yardım edin cevap verin hocam…

  30. Haysin dedi ki:

    ya arkadaşlar bendede yaklaşık bir seneden beri bu nefes alma ihtiyacım bana hayatı zindan etti artık gitmediğim doktor kalmadı şunu anladımki doktorlarda bir şey bilmiyorlar o ona gönderiyor o buna gönderiyor her biri bir torba ilaç veriyor ve insanın dengesi bozuluyor tek tabip var oda rabbim belki bir ot bir yiyecek verirde iyleşiirim Allah herkese acil şifalar versin

  31. MERT dedi ki:

    selamünaleyküm hocam bir haftadır derin derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum alınca rahatlıtorum bazen esnemeyle birlikte alıyorum hastanede işe başladıktan birgün sonra oldu enfeksiyon kapmış olabilirmiyim geçmedi moralim bozuluyor veya pskolojilmi ne tavsiye edersiniz

  32. Gulseren guvercinohlu dedi ki:

    Nefes darlığı var ama dişimi cektiremiyorum iğneden vuruldum nefesim gidiyor bunun için ne yapabilirim

  33. Nuriye dedi ki:

    Merhaba,
    3 ay önce sigarayı bıraktım balgam yada öksürük şikayetim olmadı fakat 10 gündür boğaz kuruluğu ve boğaz ağrısı var.Konuştuğum zaman ağrı artıyor.Sigarayı bıraktığım için olduğunu düşünüyorum.Ne tavsiye edersiniz

  34. mutlu özkaynak dedi ki:

    değerli hocam..benim sorunum bir aydır ne yersem yiyeyim anında baş ağrısı ve nefes darlığı çarpıntı beş on dak. sonrada bogazmda acı hissediyorum..bir lokma ekmek bile aynı şey oluyo..yemek yiyemiyorum bir ayda yedi kilo verdim..endokrin şeker yüklemesi yaptı kan tahlillerine göre bizlik bişey yok dedi…nooluur yardımcı olun..tesekkür ederim şimdiden..

  35. zeynep dedi ki:

    arkadaslar ben yilardir derin nefes alma ihtiaci celtim esneyle rahtiliorum gibi oluyodu kisa surelik ve nefesimi kontrol etik surede daha cok ihtiyac duyodum kucuklugum gemclim hep bole gecti. simdi 42 yasindayim cok sukur ilaclarida biraktim iyilestim yeniden dogmis gibi. psikatriler den cikardim sonuc teslimiyetdi yani buda Allah a guvenmekti en son Dr Ofelya Cabral a gittim ankaraya ilacsiz tedavi cok sukur Allah derdi vermis dermende yaninda verms inanin cokk iyiyim yasamayi coook seviyorum artikk.bu konularla konusmak isteyen nasil iyilestimi detayli ogrenmek isteyen:
    zeynepsen@hotmail.fr

  36. Filiz Koşar dedi ki:

    Hocam Merhaba sorunum tamda yorum yapan Burak Datlar arkadaşımızın yaşadığı olay gibi esneyemiyorum nefes alamıyorum alsamda yeterli gelmediğini hissediyorum aldığımda kısa bir süre rahatliyorum ama aynı şey devam ediyor ne nefes alabiliyor nede içten esneyebiliyorum fakat sürekli esneme halindeyim lütfen bana yardım edin lütfen çok korkuyorum çevremde okadar çok hasta ve kaybettiğimiz insanlar varki korkuyorum nefes alamamak çok kötü bana yardım edin Saygilar

  37. erdinç dedi ki:

    ben de nefes darlığı çekiyorum ama ben 59 yaşındayım sigara tiryakisiyim yani benim için normal dene bilir fakat gencecik arkadaşların bu sıkıntılı ve yaşamlarını kabusa çeviren rahatsızlıktan şikayetlerini okuduğumda çok üzüldüm onun için kendi tecrubemi onlara bildirme ihtiyacı duydum ilk tavsiyem pirinci menülerin den kesin olarak çıkarsınlar bildiğimiz opirinci yani çok yediğimiz o pilavı artık yemesinler tabi sütlaçı da yani içinde pirinç olan yiyecekleri ağızlarına almasınlar şüphelendiğim bir de karabiber var onu da kullanmasınlar ikinci tavsiyem nefesleri daraldığında yatağın kenarına otursunlar ve beden eğitimi derslerinde yaptıkları ısınma hareketlerini yapsınlar ve özellikle sırt kısmındaki kasları ve boyun kısmındaki kasları hafifçe zorlasınlar egzersizi yaparken arada bir nefes almayı yoklasınlar alamıyorlarsa canlarını sıkmasın lar egzersize devam etsinler yorulurlarsa biraz dinlensinler ve sonra devam etsinler bu hareketler bir nebze nefeslerini açacaktır üçüncü tavsiem başını, boynunu, sırtını ve ayak tabanlarını üşütmiyecekler bu nasıl olacak hava cereyanı olan ortamlardan uzak durarak bulundukları ortamda sadece bir pencere açık olacak ve pencereden giren havaya direkt maruz kalmaamalılar yani pencereden en uzak noktada otursunlar, klimalı ortamlara kesinlikle girmesinler, banyodan sonra, tabi kurulandıktan sonra , kış aylarında ayaklarına hemen çorap üstüne kazak başına da boynunu da örtecek kuru bir havlu ve havlu saçlar kuru yuncaya kadar başta kalmalı işte benim tavsiyelerim şimdilik bunlar şimdiye kadar hiç ilaç kullanmadım yukarıda anlattığım yöntemlerle ve tedbirlerle nefes darlığı rahatsızlığımı minimize ettim tamamen kurtuldum diyemem unutmayın ben bir sigara tiryakisiyim ve yaşım 59 fakat sizin çektiğiniz sıkıntıların binde birini çekmiyorum birde şunu söylemek isterim nefes darlığı sadece sigara içmekten oluşmuyor ,oda etkili tabi ama en önemli sebep ayaklarını üşütmek sırtını üşütmek boynunu üşütmek ve başını üşütmek bu da en fazla cereyanlı ortamda kaldığınız zaman ortaya çıkıyor bu yüzden size uyarım cereyanlı ortamlardan uzak durun

  38. Şeyma dedi ki:

    Merhaba bende sürekli olarak derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum ve bazen alabiliyorum ama çoğunlukla derin nefes alamıyorum derin nefes alamayınca da panik oluyorum ve dahada çok kendimi korkutuyorum bu durum beni korkutuyor unutmaya çalışıyorum ama olmuyor ailem bana bu konuda çok destek oluyor ama yinede kurtulamıyorum bu durumdan bı an önce kurtulmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

  39. Tayfum dedi ki:

    Hocam merhaba rahatsızlık verdim kusura bakmayın benim şikayetim yaklaşık 1 senedir rahat nefes alamıyorum sürekli derin nefes almaya çalışıyorum artık bıktım valla hiç bir yerde peşimi bırakmıyor akciğer filmi eko ekg çektirdim bişe çıkmadı napıcaö hocam ben derin nefes alınca 1 2 dk rahatlıyorum hop gene aynı bıktım artık yardımcı olun hocam bana.

  40. cengiz dedi ki:

    Hocam merhaba,
    Son 1 haftadır derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum. ve neredeyse 2-3 dakikada bir yinelenen bir ihtiyaç haline geldi Solunum fonksiyon testim normal.. kanda oksijen oranı %98.. Nefes alma hissi olduğunda aslında çoğu zaman alıyorum ama yine aynı his geliyor. Engellemeye çalışınca da bu sefer boğulur gibi oluyorum.
    Ne önerirsiniz hocam, bu şekilde size gelip de tedavi ettiğiniz hastalarınız var mıdır?
    teşekkür ediyorum
    Saygılarımla

  41. Abdullah dedi ki:

    Esselamu aleyküm hocam hayırlı geceler.hocam öncelikle rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. Benim rahatsizligim 8 ay falan oldu derin nefeste bazen sıkıntı yaşıyorum tam alamıyorum. Tam alamayınca da esnemeye çalışıyorum bazen böyle basariyorum nefes almayı çok ihtiyaç duyunca derin nefes almaya göğsüme ve kal yerimde ağrı oluyor buda kola enseye bazen yayılıyor . Kardiyoloji bölümüne gittim yok birşey dediler . Göğse gittim tahliller temiz dediler kesin bir teşhis koymadılar , gastroenteroloji ve dahiliyeye gittim midende yoğun olarak gaz var dediler acaba bu gazdan olabilir mi yada anksiyete bozukluğu bende anlamadım bazen çok rahat oluyorum sanki yokmus gibi basende birden başlıyor birden aklıma giriyor beni hayattan soğutuyor . Hocam Ellah sizden razı olsun yardımcı olsanız sevinirim.
    Saygılarımla kalın selametle…

  42. Mahmut Türkoğlu dedi ki:

    Arkadaşlar aynı sorun bendede vardı size önerim işiniz bitip eve gidince kafanızı yıkayın burun içlerini yıkayın evin içini biraz nemlendirir yüzde 80 rahatlıyacaksınız nefes alamama alerjik bir hastalık ben yaptım Allah’a şükür rahatım

  43. Muhammed dedi ki:

    Arkadaşlar 19 yaşındayım 2 sene önce bende de vardı bu derin nefes alma isteği üstelik o zamanlar Sigara da kullanmıyordum ilaç filan hikaye bunun tek çaresi mutlu olup unutmak sadece nefes aklınıza gelince bu istek olur tamamiyle psikolojiktir benim fikrim böyle.

  44. Oktay dedi ki:

    Merhaba hocam.gecen sene spora başladım 2 ay spor yaptıktan sonra iş değişikliği yapöal zorunda kaldım.işim cenaze arac şöförlüğü ilk zamanlar psikolojim bozuldu.bu esnada nefes alıp vermekte zorlandıgımı farkettim derin nefes alamıyorum 10 seferde üç sefer derin nefes alabiliyorum. Bununla birlikte esneme hissi geliyor.psikolojim düzeldi ama derin nefes alamamam devam ediyor.bununla ilgili yapmam gereken birşey varmı? Koşu yapıyorum hiç sıkıntı yaşamıyorum.ama derin nefes alamıyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla

  45. Edatr dedi ki:

    ARKADAŞLAR DERIN NEFES ALMAK ESNEMEK YADA NEFESIN YETMEDIGINI DUSUNMEK HEPIMIZDE COK OLUYOR. YEMEK YERKEN, DUŞTA, YURURKEN,OTURURKEN HEP DERIN NEFES ALMA IHTIYACI VAR BENDE DE SUAN YAZARKEN BILE DERIN NEFES ALIYORUM :))BUNDAN BI KAC GUN ONCE GOGUS HASTALIKLARINA GİTTİM DOKTORA ANLATTIM BI KAC YERDEN DİNLEDİN KALBIME BAKTI HAFIF CARPINTI VAR DEDI EGER KALP HASTALIGI VARSA SÜLALENİZDE GENETIK OLABILIR DEDİ TROİTİN VARMI DEDI BENDE KANDA COK AZ DEĞERDE CIKTI DEDIM ONDAN CARPINTI OLABILIR DEDI EGER SIZDE BU SORUNLAR VARSA KAN DEGERLERINE BAKTIRIN SOLUNUM TESTİ YAPTRMAYI DUSUNUYORUM PİSKOLOJİK OLDUĞUNUNDA FARKINDAYIMM AMA İLLA DOKTOR SAĞLAMSIN DİYENE KADAR GECMICEK 🙂 VE DOKTOR BUHARA ALERJIN OLABILIR SICAK ORTAMLARA TOZLU YERLERE VB SEYLERE.TUZUDA AZALT DEDİ BAKALIM DENICEM 🙂 GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞLAR ..

  46. Rabia dedi ki:

    Kıştan beri neler çektim neler. bir sabah yutkımamadığımı fark ettim yemek yiyince göğüs kafesine değiyordu. Enidielendim hemen bi Dahiliye ye gittim endoskopi yapıldı antral gastrit tanısı konuldu. İalç yazdı 1 hafta sonra gel dedi.. Ama hala şikayetilerim var sağ tarafımda nefes almıyordum göğsü doktoru yoldu başka Dahiliye ye gittim sırtımı hızlı hızlı dinledi ve hemen antibiyotik yazdı kullandım AA hala şikayet devam ediyordu. sonra boğazımda apse olduğunun fark ettim KBB ye gittim hiçbir şey söylemedi antibiyotik yazdı. knu da kullandım sonra girip oldum doktora gitmedim 2 hafta sonra yine sağ tarafımda iltahap olduğunu fakr ettim bu sefer özele gittim nefes testi akciğer sünis filmi derken 10 tane iğne bi tane alleji ilacı bi ta e antibiyotik bir ta e fıs fıs bunları kullanınca nefese daha da kötüleşti ilaçları azalttım, neyse en son başka doktora gittim o da bana 2 tane antibiyotik verdi.. onları da kullandım hala şikayetler var, en son bi akratcıya uğradım bitkisel bir şeyler verdi kullandım ilaçlardan daha iyi geldi diyebilirim. Mayıs ayı oldu alleji gibi bir. şey başladı Habire öksürmeye başladım, halbuki kışın hiç öksürük yoktu. göğüse gittim bir şey yok dedi doktor kbb ye git dedi. kbb ye gittim sünis tomografi çekti sünizit var dedi. antibiyotik yazdı 2 ta e de fıs fıs.. kullandım 1 hafta geçti kötüyüm hala en son bi acile gittim göğüs filmi çekti iltahap var dedi. yedi kuleye git dedi. Gidemedim.. Memlekete geldim şikayetler aynı devam başka göğüse gittim alejil astım dedi ialç yazdı daha da kötü oldum.. sonra KB ye gtitö tekrar aleji dedi.. 1 ay kullandım biraz azaldı şikayetim ama hala nefes problemi geniz akıntısı boğaz ağrıları devam ediyordu.. sonra ilaçları bıraktım şimdi propolis keçibonuyuzu pekmezine başladım sonra akratcıya uğradı midende kaynaklı dedi bi kaç bitkisel takviye verdi 2 gündür kullnaıyorım ne nefes problemi kadı ne aleji ne geniz ne de iltahap. ALLAH BİZİ HASTALIKTAN ANLAMAYAN DOKTORLARDAN KORUSUN

  47. Dr. Uğur dedi ki:

    Nefes darlığının psikolojik olmasının en büyük sebebi takıntı yani birşeyleri fazla kafaya takmak kurcalamak dolayısıyla nefes alışverişiniz zamanla fizyolojik olarak bozuluyor vucut artık takıntı yaptığınız şeyleri kaldıramıyor.. Nefes darlığı ayrıca kalp gögüs akçiger gibi organlarda da baş gösterebilir…Kısacası Derin nefes alamamak genelde psikolojiktir.. Tavsiye olarak nefes eğzersizleri çalışıp diyafram kaslarınızı çalıştırmak..

  48. orhan dedi ki:

    merabalar hocam,
    Ben eşim için sorumu yöneltmek istiyorum.eşimde bir soğuk algınlığı nedeniyle hastaneden antibiyotik başladık ilaç il günlerde içmekte zorlandıboğazımda takıldı diye şikayeti oluştu antibiyotiğini kırarak flan bitirdi.sonrasında nefes güçlüğü geçirdi asgeri yemek yiyemedi ilk günlerde nefesi kesilip çok kötü bir hal aldı acile yetiştik.poliklinige gittik göğüs te akut bronşit tanısı konuldu nefef almada zorluk çektiği söylenildi ilaçlarımızı aldık kullanıyoruz .boğazındaki takılma için endoskobi yapıldı bişe çıkmadı.dün kontrole gittik nefesi solunum testleri flan biraz daha iyi nefes aldığını söyledi hocam.şimdi hala yemek yerken çok yavaş yiyiyor nefes alamayıp sürekli esneme hali geliyor ve tuvalete çıkma isteği bulunuyor .bu tanılarla ilgili yapmamız gereken başka bir şey varmıdır hocam.ilaçları 1 ay kullanmasını istediler.degerli yorumlarınızı bekliyorum hocam çok teşekkür ederim.

  49. MURAT dedi ki:

    Hocam merhaba
    Ben 49 yaşındayım 15 yıl sigara içtikten sonra yine yaklaşık 16 yıldır sigara içmiyorum.Sıkıntıma gelince 2 sene önce boğazımda tükürüğümü yutarken hissettiğim balgam varmış hissi oluştu.Bunun için kbb,endokrin(boğazımdaki nodül için)gastroloji(boğaz reflüsü için)olabilir diye gittim.Sonuçlar temiz çıktı.8 ay önce hafif uyku apnesi teşhisi konuldu.Yine 3 ay önce derin nefes alamama sıkıntısı başladı ve göğüs hastalıkları uzmanına gittim koah başlangıcı gibi dedi ve Cyplos yazdı 1 ay kullandıktan sonra doktara gittim biraz fayda etmiş dedi fakat sıkıntım geçemedi öksüğüm hiç yok hırıltıda yok göğsümde yanma ve sırtımda hafif bir ağrı var birde gaz var.Bu arada kardiyolojik bir sıkıntım çıkmadı.
    Bu belirtiler hakkında yorumlarınızı rica ederim
    Saygılarımla

  50. Emrullah dedi ki:

    Hocam saygılar burdaki arkadaşların ve benim şikayetlerimizin hemen hemen hepsi aynı bende de derin nefes alamama sıkıntısı var aynı zamanda miğdem kasılıyo daha önce de olmuştu ilaçlar sanki daha kötü yapıyo dıye kullanmadım bıraktım düzeldim ama şimdi yine başladı çok husursuz edici birşey çare arıyorum doktor doktor gezdim ama bi sonuç alamıyorum napmalıyız yardımcı olun lütfen

Siz de yorumunuzu paylaşın: