ZAYIFLAMA HAPLARI NEDEN ÖLDÜRÜYOR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Habertürk’ te Balçiçek ilter ile zayıflama hapı yüzünden öldüğü iddia edilen genç kız üzerinden zayıflama hapları ve riskleri üzerine sohbet ettik.

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=naJrypQLsog

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Mücahit Altuntaş dedi ki:

    Son otuz yılda çocuklarda 3 kat artan obezite oranının elbette sağlık sistemine (olumsuz) etkileri olacaktır.

    Obezitenin son yıllarda artışının kök sebebi “hızlı sindirilen karbonhidratlar ” ( ekmek un şeker gibi ) glisemik indeksi yüksek ürünlerin gıda sektörü , reklamcılık , sektörleri de dahil çok yaygın pervasız tüketimidir.

    “Hızlı sindirilen karbonhidratlar ” ( ekmek un şeker gibi glisemik indeksi yüksek ) ürünlerin tüketiminde her sektörü ilgilendiren FARKINDALIK ve YAPTIRIMLAR konmadığı sürece bu sorunun önünü almak mümkün gözükmemektedir.Hadi obeziteyle mücadele edelim, yürüyelim, lay lom ile bu işlerin olmayacağı anlaşılmış olmalı !

    Ticarileşen bu alanda önce diyet uzmanları, ilaç sektörü, bitkisel uygulamalar, olmadı cerrahi ile son derece suistimale açık bırakılmakta, kök sebebin GÖRMEZDEN GELİNMESİ sürdürülmektedir.

    Bazı abartılı değerlendirmeleri olsa da sayın Canan Karatay’ın hızlı sindirilen ürünlere karşı televizyonlarda beslenme vurgusu, rafine karbonhidrat yada insan eli değmiş ürün sorunlu olduğu vurgusu çok önemlidir. Fakat her bakımdan artan bu soruna karşı basit sloganlarla hareket etme tutumumuz halen devam etmektedir.

    Bu pervasızlık , artan obezite sorunu bu alandan kazanç elde etmek , suistimal etmek isteyenlerin işlerini kolaylaştırmaktadır.

    Dr.Mücahit Altuntaş
    İç hastalıkları uzmanı
    17 Eylül 2015

Siz de yorumunuzu paylaşın: