KOLESTEROL HAPLARI MEMELERİ BÜYÜTÜYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Hiçbir yan etkisi olmadığı iddiaları gazete manşetlerine kadar çıkan kolesterol haplarının (statinler) ne kadar tehlikeli oldukları bir bir ortaya çıkıyor.

Jinekomasti yani erkeklerde meme büyümesi de bunlardan biri.

Statin meftunları bu yan etkiyi “Ne güzel işte, memesi küçük olanların ameliyat olmalarına artık gerek kalmadı” diye savunurlarsa, şaşırmayın.

FDA’ nın da jinekomasti riskine karşı “sutyen” tavsiye etmesi sürpriz olmayacak.

Ben bunun sadece basit bir estetik problem olmadığını, statinlerin vücudun temel ayarlarını ve hormon dengesini bozduğunun bir işareti olduğunu hatırlatmakla yetiniyorum.

Karar sizin.

***

Hürriyet’ te Osman Müftüoğlu‘ nun yazısı:

Kolesterol haplarının birçok yan etkisi var. Bunlardan biri de erkeklerde görülen meme büyümesi problemi.

Statinlerin meme büyütücü etkilerinin ne sıklıkta olduğuna dair elimizde net ve açık bir bilgi yok ama şu konuda ortak bir fikir birliği olduğu söyleyebilir: Uzun süre statin kullanan erkekler memelerinin büyümesine şaşırmamalı!

Kolesterol hapları olarak bilinen statinlerin çok sayıda yan etkileri var.

Bunlardan bazıları hayatı tehdit edici boyutlara varabiliyor, bir kısmıysa uzun vadede ortaya çıkıyor.

Statinlerin karaciğer ve kaslara zarar verebilecekleri uzun süredir biliniyor.

Bellek zayıflaması, saç dökülmesi, yorgunluk, dikkat dağınıklığı, uyku bozukluğu, cinsel güçsüzlük, şeker hastalığını davet edebilme gibi yan etkileri ise yeni anlaşılan olumsuz sonuçları.

Öyle görünüyor ki son 20 yılda daha yaygın kullanım alanı bulmaları statinlerin yan etki ve zararlarının daha net ve açık olarak ortaya çıkmasını kolaylaştırdı.

Statinlerin yarattığı muhtemel sorunlardan biri de erkeklerde görülen meme büyümesi problemi.

Farklı ülkelerde yapılan çok sayıda çalışma ile statinlerin bu etkisi defalarca kanıtlandı. Son birkaç yılda ardı ardına yayımlanan makalelere bakılırsa meme büyütme sorunu zannedildiğinden de önemli ve sık görülen bir problem.

Uzmanlara göre statinler kolesterol üretiminde görevli bir enzimin aktivitesini baskıladıkları için kolesterolü düşürüyorlar.

Ne var ki bu enzimin baskılanması meme büyümesine de yol açıyor. Diğer taraftan statinlere bağlı testosteron üretiminin azalması da memeleri büyütmesi mümkün gibi görünüyor.

Statinlerin meme büyütücü etkilerinin ne sıklıkta olduğuna dair elimizde net ve açık bir bilgi yok ama şu konuda ortak bir fikir birliği olduğu söyleyebilir: Uzun süre statin kullanan erkekler memelerinin büyümesine şaşırmamalı!!

Kaynak:http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/osman-muftuoglu_96/kolesterol-haplari-memeleri-buyutuyor_30087944

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Canan Karatay dedi ki:

    Statinler, pankreasın beta hücrelerini tahrip ederek, yavaş yavaş, DM2’ye neden oluyor.
    DM2 de bir insülin yüksekliği hastalığ değil mi?

    İnsülin yüksekliği ise vücudumuzda yağlanmaya neden oluyor. Karaciğer de yağlanıyor tabii, yani bel çevresi genişliyor. Karaciğer yağlanınca da erkek ve de kadınlarda östrojen hormonu yıkımı azalıyor.

    Testesteron hormonu /östrojen hormonu dengesi ve diğer hormonların dengesi alt üst oluyor. Erkeklerde ve de 10-15 yaşlarındaki erkek çocuklarında meme büyüme nedeninin insülin hormonu yüksekliği olduğu biliniyor!

    İnsülin hormonu, anabolizan bir hormon olduğu için memeler, göbek, kalçalar, boyun ve gıdık vs. gibi tüm iç organların yağlanmasına neden oluyor. Ayrıca hücreler de ‘hiperplazi’ başlatıyor! YANİ: OBEZİTENİN TEMEL VE ANA NEDENİ!

    İnsülin hormonu yükselmeye başlayınca, vücudumuzda bütün hormonların dengesi bozuluyor, alt üst oluyor.

    Ayrıca GDO’lu bütün gıdalar da, testosteronu azaltıyor. Böcek ilaçları da, bir çok kimyasal katkı maddeleri de testosteronu azaltıyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: