ZİKA SALGINI KORKU TİCARETİ İÇİN Mİ KULLANILIYOR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bir taraftan sayıları 200’ ü bulan bilim adamı Zika salgını dolayısıyla Brezilya’ da yapılacak olan Olimpiyat Oyunlarının ertelenmesi veya başka bir ülkeye kaydırılması için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı M. Chan’ a mektup yazıyor (1).

Salgın için yapılan tahmin ve modellemelerin bir takım varsayımlara dayandığı için doğru çıkmayabileceğinin altı çizilerek DSÖ’ nün Zika için dünya çapında acil durum ilan ettiği hatırlatılıyor.

Diğer taraftan içlerinde DSÖ mensuplarının da yer aldığı otoriteler bu endişenin yersiz olduğunu bildirerek oyunların Brezilya’ da önceden tespit edilen tarihlerde yapılmasında ısrar ediyorlar (2).

İsveç’ de Umea Üniversitesi’ nde çalışan Mikkel Quam “Zika salgınından korkmaya gerek olmadığını” söylüyor (3):

“Ağustos Brezilya’ da kış mevsimidir, havalar soğuk ve kuru olacaktır ve dolayısıyla sivrisineklerin yaşamaları mümkün olmayacaktır.

Matematik modelleme ile yaptığım hesaplara göre seyircilerin sadece yüzde 4 kadarı en az bir kere Zika virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından sokulacaktır. Bunların virüs alma oranları çok ama çok az olacaktır”.

Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) de katılımcılar için grip ve gıda zehirlenmesi tehlikesinin daha fazla olduğu görüşünü dile getiriyor (4).

zika ile ilgili görsel sonucu
 

Aşı endüstrisi felaket tellallığı yapıyor

Naturalnews.com editörü Mike Adams ise kimya ve ilaç endüstrisinin felaket tellallığı yaptığını söyleyerek şu gerekçeleri ileri sürüyor (5):

BİR: Brezilya’ daki mikrosefali vakalarının sebebi Zika değil larvisitler yani sinek larvalarını öldürmek için kullanılan kimyasallardır.

İKİ: Agresif olarak Zika korkusu pompalayan CDC bile hemen hemen tüm Zika enfeksiyonlarının zararsız olduğunu, belirti bile vermediğini, hastaneye yatırılmayı gerektirmediğini bildiriyor.

ÜÇ: CDC Zika mikrosefali ilişkisini uydurmuştur.

DÖRT: Zika virüsü korkusu Kongre tarafından kanser ve Alzheimer’ e yol açan diğer toksik kimyasallara konan yasağı kaldırmak için kullanılmıştır.

BEŞ: Zika virüsü yutturmacası Obama tarafından aşı endüstrisine 1.8 milyar dolar akıtılması için de kullanılmış, bağışa karşı çıkanlar gebe kadınlara karşı çıkmakla suçlanmıştır.

ALTI: Zika hükümetler tarafından şişirilen son virüs hilesidir. Kuş gribi aşısı için harcanan milyar doları hatırlayın.

YEDİ: Zika korkusu genetiği değiştirilmiş sivrisineklerin ve mikrosefaliye yol açtığı bilinen kimyasalların kullanılmasını meşrulaştırmak için de kullanılmıştır.

Adams iddialarını şu cümle ile özetliyor:

Bu tam bir tıp skandalıdır. Daha fazla kimyasal kullanarak daha fazla çocukta anomaliler ortaya çıkacak, bu daha fazla aşı ve daha fazla kimyasal için yaygara yapılmasını sağlayacak ve olay böyle sürüp gidecektir.

zika ile ilgili görsel sonucu

Gelelim neticeye

Yakın geçmişte dünyanın kuş gribi, domuz gribi, SARS, MERS, Ebola gibi salgınlarla nasıl korkutulduğunu ama bunların tümünün de gerekli tedbirlerin alınmasıyla nasıl kaybolup gittiklerini hatırlatırım.

Şimdi aynı korku ticaretinin Zika için de yapılıyor olması pekâlâ mümkündür.

Yalancı Çoban durumuna düşen modern tıp şapkasını önüne koysun ben nerede ne yanlışlar yaptım diye düşünsün dursun.

Karar sizin.

Kaynaklar:

1.http://rioolympicslater.org/

2. http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2016/zika-health-advice-olympics/en/

3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27040593

4. http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publications/Risk-assessment-mass%20gathering-Rio-2016-10May2016.pdf

5. http://www.naturalnews.com/054248_Zika_virus_medical_hoax_vaccine_industry.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: