GRİP AŞISI YAPTIRALIM MI YAPTIRMAYALIM MI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Grip aşısı yaptıralım mı yoksa yaptırmayalım mı?

6 aylıktan itibaren her sene yapılması istenen yani bir insana ortalama 80 senelik hayatı boyunca 80 defa sadece grip için aşı yapılması size mantıklı geliyorsa, yaptırın.

Grip aşısının koruyucu olabilmesi için sizi hasta eden virüsle aşıdaki virüsün tıpatıp aynı olması gerekir. Her sene piyangodan büyük ikramiye kazanma ihtimalinizle grip aşısının tutma ihtimalleri aynıdır, şansınıza güveniyorsanız aşınızı yaptırın.

Grip aşısına etkili diyebilmek için koruyuculuğunun yüzde 90′ dan fazla olması gerekir. Birçok sezonda etkinliği “yüzde sıfıra” hatta sıfırın bile altına düşen bir aşıyı yaptırmak size mantıklı geliyorsa, yaptırın.

Grip aşısı sadece birkaç ay sonra sıfırlanan antikor cevabına yol açar, gripte asıl önemli olan hücresel bağışıklığı uyarmaz. Bu yüzden de virüste büyük bir mutasyon meydana geldiğinde aşılanmış olanların ağır hastalık geçirme ve ölüm riskleri çok yüksektir. Bu riski almak istiyorsanız, grip aşısını yaptırın.

Aşılar elde kalmasın şirketler zarar etmesin diyorsanız, yaptırın.

Gelelim neticeye

“Zorla Aşı Yaptırtma Merkezi” CDC bu seneye kadar çok etkili dediği buruna püskürtülen canlı aşıların etkinliğinin yüzde 3 olduğunun belirlendiğini bildirerek artık bu aşıların yapılmamasını istedi.

Almanya’ da Robert Koch Enstisüne göre grip aşılarının bir önceki seneki etkinliği yüzde 27 geçen seneki ise sadece yüzde 15 idi.

Türkiye’ de grip aşının koruma oranı nedir, araştıran bilen var mı, yoksa CDC yaptırın dediği için mi yaptırılıyor?

Seyretmek için: http://www.tvarsivi.com/hacettepe-uni–prof-dr–serhat-unal–grip-oldurur–dr–umit-aktas-prof-dr–ahmet-16.10.2016-1993178ya.html

Okumak için: http://www.freiepresse.de/NACHRICHTEN/SACHSEN/Erste-Grippefaelle-in-Sachsen-Wahl-der-Impfstoffe-umstritten-artikel9658326.php

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Canan Karatay dedi ki:

    Özellikle yaşlılarda, civa ve alimunyum içerdikleri için ALZHEİMER hastalığını, tetikliyor, grip aşıları!

    Bol ev yoğurdu, ev ayranı, kuru soğan ve sarımsak, ve zeytin yağı ve yüksek D vitamini, yeter de artar bile!

  2. Pakize Tuna dedi ki:

    Hangi çılgın bana grip aşısı vuracakmış, şaşarım!

Siz de yorumunuzu paylaşın: