PSİKOLOJİK SORUNLARA AMELİYATLI ÇÖZÜM!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Obezite ve diyabeti ameliyatta ortadan kaldıran modern tıbbın panik atak ve depresyonda da başarılı olacağından şüphe etmiyorum.

Obezite cerrrahisinin pabucu dama atılıyor.

Yaşasın psikoşirürji!

***

Beyin Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün, panik atak, depresyon, katatoni gibi birçok psikolojik sorunun ameliyatla tedavisinin mümkün olduğunu ve bu alana psikoşirürji denildiğini söyledi.

Psikoşirurji ile fonksiyonel nöroşirurjinin konularından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün, “İlaçla veya psikoterapi ile tedavi edilemeyen bazı psikiyatrik hastalıklar cerrahi ile tedavi edilebiliyor” dedi.

Ameliyat hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Üstün, “Hastalıkların tedavisi için beyinde 6 hedef nokta belirleniyor. Bunların 4’ü aynı düzlemde fakat farklı derinliklerde olduğu için 1 lira büyüklüğünde bir kemik pencere açarak 4 hedef noktaya da ulaşılıyor. Diğer iki noktaya ise farklı şekilde ulaşılıyor. Bu iki nokta da diğer 4 nokta ile aynı işi görüyor. Bu nedenle alternatif yol ve nokta olarak kabul ediliyor” dedi.

2007 yılında babasını kaybettikten sonra şizoaffektif bozukluğu ve psikoz rahatsızlığı yaşayan bir kadın hastanın bu yöntemle tedavi edildiğini belirten Üstün, hastanın ameliyattan 3 ay sonra psikiyatri tarafından verilen ilaçları tamamen bıraktığını ve eski şikayetleri olmadığı için de çevresi ile ilişkilerinin olumlu yönde geliştiğini söyledi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1336411-psikolojik-sorunlara-ameliyatli-cozum

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Asiye dedi ki:

    Biraz daha hastalığı devam ederse birçok kemiği ameliyatla alınacağına korktuğu için hasta iyi olmak zorunda kalmış.ruh bilimi doktoru göremediği ruhun hastalığını geçirmek için kemik çıkarma ameliyatı yaptırmışmış hasta iyi olmuşmuş

Siz de yorumunuzu paylaşın: