ALERJİNİN ÇARESİ GEN TERAPİSİ Mİ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Alerjinin sebebi hayat tarzımızdaki hata ve eksiklikler ile çevremizdeki olumsuzluklardır.

Bunları düzeltmeden gen tedavisinden medet ummak Nasrettin Hoca’ nın ahırda kaybettiği anahtarını orası karanlık diye bahçede aramasından farksızdır.

Üstelik de gen tedavisinin başımıza yeni hangi dertleri açacağını da şimdiden bilmemiz mümkün değildir.

Yapılması gereken adam gibi yaşamak, köyümüze geri dönmekten ibarettir.

Genlerimle oynama, kumar değildir!

gene therapy ile ilgili görsel sonucu

***

Ntv’ nin haberi:

Queensland Üniversitesi UQ Diamantina Enstitüsü araştırmacıları, hayvanlar üzerinde yaptıkları deneylerde astımda alerjik tepkiye yol açan bağışıklık hücrelerini gen terapisiyle hissizleştirerek “etkisiz hale getirmeyi” başardı.

Semptomların bağışıklık hücrelerinin alerjiye yol açan nesnedeki bir proteine verdiği tepkiyle ortaya çıktığını ifade eden bilim insanları, “T-hücreleri” denilen bu bağışıklık hücrelerinin alerjiye karşı bir “bağışıklık hafızası” oluşturduğu ve tedavilere karşı yoğun bir direnç geliştirdiğini belirtti.

Alerjik tepkiyi önlemek için hücrelerin bağışıklık hafızasını “silmeyi” amaçlayan bilim adamları, hayvandan aldıkları kan hücrelerine alerjiye yol açan proteini düzenleyen bir gen ekleyip yeniden hayvana enjekte etti.

ÖMÜR BOYU KORUMA SAĞLAYABİLİR

Yenilenen kan hücrelerinin, alerji proteininin bağışıklık tepkisine yol açmadan vücutta tutulmasına olanak sağladığı kaydedildi.

Araştırmacılar, yöntemin insanlar üzerinde yapılan deneylerde başarılı olması halinde tek bir terapiyle alerjiye karşı ömür boyu koruma sağlayabileceği öngörüsünde bulundu.

Araştırmanın bulguları, “JCI Insight” dergisinde yayımlandı.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/alerjinin-caresi-gen-terapisi-mi,GxopRVuHdUuQ9qBy4uYdZA

Siz de yorumunuzu paylaşın: