200 BİLİM ADAMI ANTİBAKTERİYEL TEMİZLİK ÜRÜNLERİNE KARŞI ÇIKTI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

200’ den fazla bilim adamı tarafından hazırlanan ve Environmental Health Perspectives’ de yayınlanan uzlaşma bildirisinde antibakteriyel temizlik ürünlerinin sağlığa hiçbir faydası olmadığı gibi insan ve çevre için zararlı olduğu bildirildi.

Mikroplarla korkutulan ve hijyen manyağı yapılan insanlar antibakteriyel sabun ve jellerin hastalıklara karşı koruma sağladığını sanırlar ama bunların su ve sabunla yapılan temizliğe hiçbir üstünlükleri yoktur.

Tıbbi fetva kurumu FDA geçen sene içlerinde triklosan ve triklokarban’ ın da olduğu 19 kimyasalın etkili olmadıklarını bildirmiş ve bunların günlük temizlik ürünlerinde kullanılmasına, pazarlanmasına karşı çıkmıştı.

Bu tür kimyasallar temizlik ürünleri dışında boya, egzersiz minderleri, gıda saklama kapları, ev tekstil ürünleri, kıyafetler, elektronik aletler, mutfak eşyaları, okul gereçlerinde de bulunuyor.

Triklosan ve triklokarban özellikle gebeler, gelişmekte olan fetüs ve küçük çocukları daha çok etkiliyor.

Gelelim neticeye

Bu 200’ den fazla bilim adamı arasında adım geçmiyor ama ben de bu tür kimyasalların insan sağlığına olan zararlarını kendi çapımda senelerdir yazıyor ve anlatıyorum.

Kaynak: https://ehp.niehs.nih.gov/ehp1788

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Seda dedi ki:

    Hocam her doktor sizin gibi olsa keşke. Yazılarınız insanı aydınlatıyor. Sağolun..

Siz de yorumunuzu paylaşın: