SİVRİSİNEKLERE KARŞI KAHVE TELVESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Kahve telvesi fal bakma dışında da işe yarıyormuş.

***

Yaz ayının gelmesiyle sıcak havaların etkisiyle yer altında yaşayan birçok hayvan sıcaklardan dolayı kendini yeryüzüne attı. Durum böyle olunca da özellikle sinek ve böcekler oldukça rahatsızlık vermeye başladı. Peki, sinek ve böceklerden doğal yoldan nasıl korunabiliriz.

Hemen hemen herkesin yaptığı ilk şey sinek ve böceklerden korunmak için ilaç kullanmaktır. Fakat doğal yollarla da bu hayvanları evinizden ve kendinizden uzak tutabilirsiniz.

Açık renkli kıyafet seçimi
Sivrisineğin koyu renk kıyafetlere daha çok gelir. Eğer sivrisinekleri, kendinizden uzaklaştırmak istiyorsanız odanızın bir köşesine koyu renkli kıyafetler asın.

Kahve Telvesi
hemen hemen birçok kişinin asla hayır diyemeyeceği Türk kahvesini içtikten sonra telvesinide değerlendirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, böceklerin gezdikleri ve geldiklerini düşündüğünüz bölgelere kahve telvesi koymanızdır.

Soğan ve sarımsak
Sivrisineklere karşı en etkili yöntemlerden biri de soğan ve sarımsak. Amerika ve Kanada’ da yapılan araştırmalarda sivrisineklerin sarımsak ve sarımsak yağı olan yerlere yaklaşamadığı görülmüştür.

Fesleğen
Sivrisineklere karşı en etkili yöntemlerden biri yakınınızda fesleğen ya da reyhan bulundurmak. Çünkü sivrisinekler bu iki bitkiden de hoşlanmıyor.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. TAYLAN KÜÇÜKER dedi ki:

    TRAFİK KAZALARININ EN BÜYÜK NEDENLERİNDEN BİRİNİN DE GÖZLÜK KULLANMAMAK VEYA DOĞRU GÖZLÜĞÜ TERCİH EDEMEMEK OLDUĞUNU İFADE EDEN ECZACI GÖZLÜKÇÜ TAYLAN KÜÇÜKER GÖZLÜK KULLANMANIN TRAFİKTE Kİ ÖNEMİNE DEĞİNDİ.
    11/06/2109 SRT :19:00 ANA HABER BÜLTENİ

    https://www.youtube.com/watch?v=tHbYG2WWu-M&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Ohx7VBduYIS_cFyUP5g3kAw1ks0dnKvgeDaAoGM2MplGjK0NB0U9NWl4

Siz de yorumunuzu paylaşın: