SAĞLIK BAKANLIĞI’ NDAN ÜNLÜLERE MEKTUP

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun 50 ünlüye gönderdiği mektuplar için sarf ettiği mesai ve harcadığı para bana göre çöpe gider.

Bu 50 ünlü kimdir bilmiyorum ama bunların hiç değilse bir kısmının bir vesile ile sağlık beyanıyla satılan ürünlerin tanıtımında rol almış kişiler olduğunu tahmin etmek zor değil.

Ünlüler ot, çöp, sap, saman, püskül ve benzeri ürünlerin mucizeler yaratmasa da en azından işe yaramadığını gayet iyi bilirler.

Ünlü demek işini bilen adam demektir ve onları menfaatlerinin olmadığı bir yerde görmeniz mümkün olmaz.

Gelelim neticeye

BİR: İnternet ya da sosyal medya üzerinden “sağlık beyanıyla” yapılan ürün satışı mektupla önlenemez.

Bakanlığın yapması gereken şey ona buna mektup yazmak değil bu işi sıkı denetim altına almak ve aksine davrananların en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlayacak kanun ve yönetmeliklerin çıkarılmasını sağlamaktır.

İKİ: Hastalıkları tedavi ettiği ya da zayıflattığı iddiasıyla satılan ürünlere Tarım Bakanlığı değil Sağlık Bakanlığı ruhsat vermeli ve bunların tümü eczanelerde ve reçete ile satılmalıdır.

ÜÇ: Ruhsatsız ürünler bir tarafa ruhsatlı besin destekleri de büyük bir aldatmaca vasıtasıdır. Bugün milyonlarca insana hastalıklardan korunacakları vaadi ile “hakiki ve gerçek” besin destekleri kullanmaktadır.

Hakiki besin varken besin desteği almak ahmaklıktan başka bir şey değildir.

Food vs. Supplements…… which is best? | by KLU Coaching | Medium

***

Duygu Yener’ in haberi:

Siz de yorumunuzu paylaşın: