HAYIR, ASLA YİYEBİLDİĞİNİZ KADAR ET YEMEYİN!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Kırmızı et sağlıklı yaşamanın “temel unsurlarından” biridir.

Mutlaka makul miktarda kırmızı et yenmelidir, az yenmesi veya hiç yenmemesi ciddi sağlık sorunları ve hastalıklara kapı açar.

Tabii etin, evvel emirde sağlıklı beslenen hayvanlardan elde edilen sağlıklı et olması gerekir.

Gel gelelim, bugünlerde “İstediğiniz kadar et yiyin” veya “Yiyebildiğiniz kadar yiyin” diyenler var.

Hafazanallah!

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!“… diyen Tevfik Fikret’ e rahmet okutanları bile çıkıyor.

Bu, insan sağlığını riske atan çok yanlış bir tavsiyedir, akıl tutulmasıdır.

Bir gıdanın “faydalı olduğunu” vurgulamak için böyle bir ifadenin kullanılması belki mazur görülebilir ama inatla her gün tekrarlanması akıllara ziyandır.

Tüm yenip içilenler “makul ve mantıklı miktarda” olmalıdır.

En faydalı olan bir gıdanın bile “tıka basa” veya “istendiği kadar yenmesi” doğru değildir.

Artistlik taslayanlara kanmayın, adam gibi beslenmeyi benimseyin.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2016/09/04/yazilar/tip-yazilari/medya/check-up-saglikli-insanlar-icin-sakincali/

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Ahmed dedi ki:

    Bendeniz bu et yiyin, et yiyin, et yiyin tekerlemesinin faydalı olduğuna inanıyorum. Çünkü bu sözler artık kabak tadı vermeye ve insanlar da et yerine kabak yemeye başladı.

  2. Mehmet Nuri dedi ki:

    Ahmet Hocam gerçekten haklısın. Ne demek yiyebildiğin kadar ye. Bundan daha mantıksız ne olabilir. Çatlayana patlayana kadar yemek evla mıdır yani.

  3. emrah dedi ki:

    Peygamber efendimiz de sofradan aç kalkın tıka basa yemeyin derken bu uzmanlar kim oluyor da yiyebildiğiniz kadar yiyin diyor.

  4. Yelda dedi ki:

    Kırmızı etin zararı faydasından çok daha fazladır, hiç kırmızı et yemeyenler gayet sağlıklıdır, Dünya bunun örnekleriyle doludur.

  5. Gülcan Aksu dedi ki:

    Kan grubuna göre beslenmek gerekir. 0 kan grubu etçilken A ve AB grupları mide asidi düşük olan ve eti hazmetmekte oldukça zorlanır. Ülkemizde A kan grubunun yoğunlukta olduğu kansızlık ve romatizma kireçlenmenin de yüksek olduğu arasında doğrudan bağlantı kurmak gerekir. Aynı şekilde 0 kan grubunun tereyağı hariç (çünkü mide asidi yoğun olduğundan doğal yağları çok iyi sindirir) süt ürünlerini doğru tüketmemesi veya her gün tüketmesi de buna başlıca örneklerden biridır. (Ve buğday ürünleri) Örneğin annem ve ben 0 kan grubu olarak çok az et yer çokça peynir yoğurt tüketirdik. Annem de 30lu yaşlarda iltihablı eklem romatizma geçirdi. Kalp kapakçığı hasar gördü.. Ben ise 20li yaşlarda mide yanmasıyla başlayan mide krampları ve ciddi eklem ağrıları yaşadım. Annem mide kanserinden vefat etti. Ben Bugün 28 yaşındayım. Gördüğüm aylık tedaviler midemde geçici rahatlama yaşatsada ilaçsız ilk günlerimde sıkıntılar tekrar baş gösterdi.. Ta ki bir ay öncesine kadar.. Okuduğum araştırdığım her seferinde birbirini doğrulayan kan grubuna göre beslenme ve hastalıkların başının hazımsızlık olduğu gerçeğini keşfettim. Daha ilk haftadan yaptığım basit uygulama ile midem artık çok rahat 🙂 Bir gün ne zaman mide kanseri olacağımı düşünürken bugün bambaşka bir ufuk yakalamış bulunuyorum. Bu arada bu yaşıma kadar bir litre bile kola tüketmediğimi,sigara alkol kesinlikle kullanmadığımı gece yatmadan saatler önce yemek yemediğimi buna rağmen mide rahatsızlıkları yaşadığını belirtmek isterim. O yüzden soru şu olmalıydı bünyene veya mizaca veya kan grubuma göre besleniyor muydum?

Siz de yorumunuzu paylaşın: