KARE VE GENİŞ YÜZLÜ OLANLARIN CİNSEL DÜRTÜLERİ DAHA FAZLA

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Ontario’ daki Nipissing Üniversitesi uzmanları tarafından gerçekleştirilen çalışmada cinsel dürtünün yüzün büyüklüğü ve şekliyle ilgili olduğu ortaya çıktı.

Archives of Sexual Behavior’ da yayınlanan araştırmaya göre kare ve geniş yüzlü olan kadın ve erkekler diğer yüz şekillerine sahip olanlara göre cinsel olarak daha iyi motive oluyorlar.

Böylece bazı psikolojik ve davranışsal özelliklerin kısaca FWHR (facial width-to-height ratio) olarak bilinen yüz genişlik-uzunluk oranıyla ilgili olduğunu gösteren bilgilere bir yenisi eklenmiş oldu.

Kare şekli yüz yapısına sahip olan yani FWHR oranı yüksek olan erkekler, kısa süreli seksüel partner olarak ince ve uzun yüzlü olanlara göre daha agresif, daha baskın, daha etik dışı ve daha cazibeli oluyorlar.

Araştırmadan çıkan bir başka sonuç da, yüksek FEHR değerine sahip olan erkelerin seks dürtülerinin fazla olması yanında seks amaçlı ilişkiye daha yatkın ve eşlerine daha az sadık olmaları.

Uzmanlar, yüz oranlarındaki farklılıkları buluğ çağı gibi gelişimin özel dönemlerindeki testosteron seviyeleriyle ilişkilendiriyorlar.

Testosteron, erişkinlerin cinsel tavır ve arzularının şekillenmesinde rol oynuyor.

İlk araştırma, karşı cinsle davranış ve seks dürtüleriyle ilgili anket yapıldığı dönemde romantik ilişkileri olan 145 üniversite öğrencisi ile gerçekleştirildi ve bunların fotoğraflarından FWHR’ leri belirlendi.

314 öğrencinin katıldığı, ilk araştırmanın genişletilmişi şeklindeki ikinci araştırmada seksüel oryantasyonları, bunların ihanetle değişimi ve sosyo-seksüel oryantasyonlarıyla alakalı sorular vardı.

Sosyo-seksüel oryantasyon, aşk ve bağlılık olmayan seks amaçlı ilişkinin ölçüsü olarak kabul ediliyor.

Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçlara göre, FWHR’ nin her iki cinsiyet için de seksüalitenin belirlenmesinde kullanılabileceğini, yüksek FWHR değerlerine sahip dolayısıyla da kare ve geniş yüzlü kadın ve erkeklerin seks dürtülerinin daha fazla olduğu şeklinde yorumluyorlar.

Gelelim neticeye

BİR:Gözler kalbin aynasıdır” diye bilirdik, yüz şekli de “seksin aynasıymış”.

İKİ: Tamam, insan gözlerini, bakışlarını saklayabilir ama yüzünü de saklayamaz ki.

ÜÇ: Yuvarlak yüzlülerin niyetleri kabak gibi ortaya çıkmış oluyor.

DÖRT: Bakalım uzun yüzleri yuvarlak yüze çevirme operasyonları ne zaman başlayacak?

Kaynak: https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10508-017-1070-x

Yazı için henüz yorum yapılmamış.

  1. Uzun yüz dedi ki:

    Bu nasıl saçma bir araştırma, sizi de bunu yayınlamaya yakıştıramadım. Uzun hem de upuzun yüzlü biriyim ama bahsedilen konuda da maşallahım vardır. İlgililere duyurulur.

Siz de yorumunuzu paylaşın: