BULDUĞUNUZ GRİP AŞISINI VURDURUN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bizim doktorlarımızın “aşı tavsiyelerine” bayılıyorum.

Habertürk’ te yer alan haberde de, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal hangi grip aşısını yaptıralım sorusuna “Bulduğunuzu yaptırın” cevabını veriyor.

Grip aşısında yeni dönem” başlıklı haberde şu satırlar yer alıyor (1):

Dünya Sağlık Örgütü’nün grip virüsünün artması üzerine bu yıl 4’lü İnfluenza’yı öngördüğünü belirten Ünal, tüm yetişkinleri grip aşısı olmaya davet ederek “İnfluenza bir viral hastalıktır. A ve B türleri vardı. Normalde 2 tane A, 1 tane de B konuluyordu içerisine. Son yıllarda B virüsünün arttığı gözlenince artık 2 A, 2 B konuluyor. Şuanda 4’lü İnfluenza aşısı Türkiye’de mevcut ve eczanelerde var. 3’lü aşılar da olacak. Hangisini yapalım derseniz eğer, bulduğunuzu yapın derim” dedi.

“Ne olursan ol, kim olursan ol, yeter ki aşı ol”

Prof. Dr. Ünal referans aldığı Dünya Sağlık Örgütü’ nün (WHO) aksine tüm yetişkinleri “Ne olursan ol, kim olursan ol, yeter ki aşı ol” yaklaşımıyla grip aşısı olmaya davet ediyor.

WHO kendi web sayfasında aşılanmanın ciddi grip komplikasyonları riski yüksek olan kişiler ve bunların bakımıyla ilgilenen veya beraber yaşayanlar için önemli olduğunu bildiriyor ve grip aşısını en büyük öncelikle gebelere ve daha sonra da 6-59 aylık çocuklara, yaşlılara, kronik hastalığı olanlara ve sağlık çalışanlarına tavsiye ediyor (2).

Grip aşısı olmaya karar verdim

Bulduğunuzu yapın” veciz tavsiyesi bana “Kör tuttuğunu öper” sözünü hatırlattı, gönendim.

Hiç de niyetli değilken grip aşısı yaptırmaya karar verdim:

Çünkü grip aşılarının etkinliğinin aşı yapılan gün pozitif ruh hȃline sahip olanlarda daha yüksek olduğunu biliyorum (3).

Bu gönençle fırsatı kaçırmak istemiyorum.

İlk gördüğüm eczaneye gireceğim, kolumu açacağım ve hangi aşı varsa “Vurun” diyeceğim.

Kaynak:

1. http://www.haberturk.com/grip-asisinda-yeni-donem-1673019

2. http://www.who.int/influenza/vaccines/use/en/

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28923405

 

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Doktor dedi ki:

    O meşhur domuz gribi salgınında WHO’ nun Başkanı bile aşı olmamıştı, hatırlarsanız. Bu grip aşıları tamamen uydurmadır, soygundur.

  2. Mete dedi ki:

    Hocam, bu adamlar yani grip aşısını imal edenler, eczacılar, reklamını yapan doktorlar ve bu işten çıakr sağlayan diğerleri de sizi vururlarsa görürsünüz gününüz.

  3. Saim dedi ki:

    Selim Badur diye bir hoca vardı ve devamlı her sene bu zamanlar çıkıp mutlaka grip aşısı olun diye fetva verirdi. Biz de kendini doktor sanır inanırdık, meğerse aynen maranki gibi doktor değilmiş, eczacıymış. Bunu öğrenince şok olmuştum. Bu kişinin daha sonra bir aşı şirketine danışman olduğunu okudum gazetelerde. Bence tam yerini bulmuş, gerçek yuvasına dönmüş.

  4. Metin Yüksel dedi ki:

    Uğur Mumcu hayatta olsaydı şöyle derdi:

    Vurulduk ey halkım.
    Kollarımızı açtık ve… vurdular bizi.

  5. Münecceim dedi ki:

    Ben Serhat Bey’ in de tıpkı Selim Bey gibi bir süre sonra bir aşı firmasında çalışmaya başlayacağını tahmin ediyorum. Demişti dersiniz.

Siz de yorumunuzu paylaşın: