TUZU DEĞİL ASIL ŞEKERİ VE HAZIR GIDALARI KESİN!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Gelişmiş ülkelerde erken ölümlerin bir numaralı sebebi kalp-damar hastalıklarıdır ve hipertansiyon da en önemli risk faktörüdür.

Hipertansiyonu olanlara ilk söylenen şey ise “tuzu kesmeleri” olmakla beraber bu uygulamanın faydaları çok tartışmalıdır.

En önemli tuz kaynağı ise işlenmiş gıdalardır fakat bunlar aynı zamanda ilave şekerden de çok zengindir.

Şekerin hipertansiyon ve kardiyo-metabolik risklerle ilişkisi tuza nazaran daha doğrudan ve daha kuvvetlidir.

Hem epidemiyolojik çalışmalar hem hayvan deneyleri ilave şekerin ve özellikle de früktozun kan basıncını ve kan basıncı değişkenliğini, kalp hızını ve kalp kasının oksijen ihtiyacını ve enflamasyonu, insülin direncini ve metabolik disfonksiyonu artırabileceğini gösteriyor.

The wrong white crystals: not salt but sugar as aetiological in hypertension and cardiometabolic disease ile ilgili görsel sonucu

Bu hastalıkların ve bunlara bağlı ölümlerin önlenmesinde esas yapılması gereken işlenmiş karbonhidratların kesilmesidir.

Kalp hastalıklarıyla gerçek mücadele şeker ve hazır gıdaların ortadan kaldırılmasıyla mümkündür.

Kaynak: http://openheart.bmj.com/content/1/1/e000167?hootPostID=2de51b037d9d6d8a66ebd5a7be5a819f

***

EK 1 (25.5.2021): İnsülin direnci (İR), diyabetli olmayanlarda bile kan basıncının düzenlemesinin arkasındaki önemli bir itici güçtür. Vücut yağ kitlesi, IR ile olan ilişkisi ve ayrıca FM ile doğrudan bağlantılı diğer mekanizmalar yoluyla kan basıncını önemli ölçüde etkiler. Kaynak: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2021.1875339

***

EK 2 (16.9.2022): BENJAMİN BİKMAN “Hipertansiyonu anlamak istiyorsanız, insülin direncini anlamanız gerekir; ikincisi, birincisinin temel nedenidir.”

Kaynak: https://twitter.com/BenBikmanPhD/status/1570043829990100992?s=20&t=VncYmcGj5lI7SKP1m1P8gw

K: Pathogenic connection between hypertension and type 2 diabetes: how do they mutually affect each other?

Kaynak: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36100673/

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Ahmet Mithat CAN dedi ki:

    Artık şu çok net anlaşıldı. Çoğu hastalığın en önemli sebebi İNSÜLİN YÜKSEKLİĞİ’dir.

    Türkiye’nin 2011 ruhu cesur hocalarından profesör rahmetli Ahmet Aydın tansiyonun bir HASTALIK olmadığını bir SONUÇ olduğunu söylemiştir.
    Devamında diyor ki “Nedeni ortadan kaldırmak gerekiyor, sonucu değil. Hipertansiyon, tansiyon düşürücü ilaçlarla tedavi edilemez. Sadece ötelenir, oyalanır. Yani pislik halının altına süpürülür. Pislik devam ettikçe halının altında yer kalmıyor. Sonucu ortadan kaldırmak, yani tansiyonu düşürmek sorunu halletmiyor.”

    Profesör Karatay, İNSÜLİN HORMONUNUN şekeri düşürdüğünü ama buna karşılık damarları büzüştürdüğünü, tansiyonu yükselttiğini defalarca izah etmiştir.
    Diyor ki “Unlu, şekerli, hazır gıdaları yediğiniz zaman KAN ŞEKERİNİZ ÇOK FAZLA YÜKSELİYOR. Buna karşılık ÇOK FAZLA İNSÜLİN salgılanıyor. Şekerinizi düşürüyor ama BU FAZLA İNSÜLİN kalp damar ve tansiyon ve diğer kronik rahatsızlıklara sebep oluyor.”

    İNSÜLİN YÜKSEKLİĞİ’nin sağlığımız için EN YÜKSEK RİSK FAKTÖRÜ olduğu neredeyse HER HASTALIĞI BAŞLATAN UNSUR olduğu artık çok iyi anlaşılıyor.

    2011 ruhu hekimleri Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Prof. Dr. Ahmet Aydın ve onları takip eden hekimler İNSÜLİN YÜKSEKLİĞİNİ gidermek ve oluşmaması için SAĞLIKLI BESLENMEYİ bıkmadan usanmadan söyleyegelmişlerdir.

    MODERN TIP artık nolur İNSÜLİN YÜKSEKLİĞİ için güzel insanlarımızı uyarsın, beslenme programlarını tıp eğitimine alsın ve yeniden düzenlesin, şunları yaparsanız vücudunuzda İNSÜLİN YÜKSEKLİĞİ olmaz, dolayısıyla hastalıklardan korunmak için en önemli adımı atmış olursunuz desin. 2011 ruhu hekimlerinden azami istifade etsin.

  2. Neriman dedi ki:

    Karatay diyor ki: Şeker en tatlı zehirdir.

Siz de yorumunuzu paylaşın: