DSÖ YİNE SINIFTA KALDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ nun Dünya Sağlık Teşkilatı’ nın (WHO) yaptığı yanlışları dile getirmesinden ve “Sağlıkla ilgili her alanda yaptığı açıklamalara, kuşku ile yaklaşmakta kararlıyım” sözlerinden memnun oldum.

WHO’ yu kutsal vatan toprağı gibi savunan, üzerine toz kondurmayan bilim adamlarından “tıs” bile çıkmıyor.

Acaba neden suskunlar?

W.H.O. Warned Trump About Coronavirus Early and Often - The New ...

***

Bu salgının bir numaralı mağlubu bana göre hiç kuşkusuz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’dür. Salgını başından beri yanlış yönetmiş, hata üstüne hata yapmıştır. Başlangıçta ciddiye almayarak gerekli önlemleri savsaklamış, tehlikeyi gizlemeye bile çalışmıştır.

Böylece de salgının pandemiye dönüşmesini kolaylaştıran bir tutum sergilemiştir. Pandemiye dönüştükten sonra da hatalarını ısrarla sürdüren yine DSÖ’dür. Mesela hiç gerek yokken, Hidroksiklorokin’i karalamaya kalkmıştır.

Kanıtlanmamış bilgilerle, ucuz ilaç Hidroksiklorokin yerine pahalı antiviralleri tavsiye etme yanlışına düşmüştür. Son hatalarından birini ise birkaç gün önce yapmış, belirti göstermeyen COVID-19 hastalarının hastalığı bulaştırmada etkili olmayacaklarını açıklamıştır.

Ben kendi adıma Dünya Sağlık Örgütü’nün sadece COVID-19 ile değil, sağlıkla ilgili her alanda yaptığı açıklamalara, kuşku ile yaklaşmakta kararlıyım.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/bu-rakamlar-can-sikici-41540615

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Sevgi Arısoy dedi ki:

    Profesör Dr. Müftüoğlu’da sizin kalitenize yükselmedi hiç. Ahirette ibadet derler yeni yeni yazıyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: