PES ETTİM!..

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Haşmet Babaoğlu‘ nun yazısı:

Galiba pes ettim…
Covid-19 pandemisi ve etkileri hakkında aklımdan geçenleri buraya aktarmaktan vazgeçmenin eşiğindeyim…
Tedbirleri hep destekledim, “önce tedbir!” dedim, burası net!
Ancak tedbirlerin ekonomik ve sosyal bir cendereye dönüşmesi noktasındaki şüphelerimi; DSÖ politikaları karşısındaki açık tavrımı da kimseden gizleyemezdim.
Şimdi görüyorum ki, işin tadı ve anlamı kaçıyor.

***

Çünkü bindirildiğimiz tren hiçbir istasyonda durmuyor, duracağı da yok, bu trenden inebilecek miyiz, emin değilim.
Çünkü bu konuda soru soranlara pek yakında “halk düşmanı” yaftası takılırsa, şaşırmayacağım.
Çünkü kitleler korkuyu sevdi.
Vaka sayısını “entübe hasta ” sayısı gibi yorumlamayı (!!!) sevenler insanı şaşırtıyor ama sayıları öyle çok ki!..
Üstelik kendilerine itiraz edenlere karşı tavırları saldırganlaşıyor. Çok sonra pişman olacaklar ama bunun onlara bir faydası olmayacak.

***

Galiba pes ettim..
Çünkü bana mesaj gönderip “hastanelere gitmeye korkutulan insanların ölümcül hastalıkları hızla büyüyor; sürekli geç döneme varmış gırtlak ve akciğer kanserleri teşhis ediyoruz” diyen hekimler bu gerçekleri kamuoyuna açmıyorlar.
Çünkü bütün dünyadaki tablo şu…
Salgının yönetimi hakkında şüphelerini dile getiren hekimlerin tamamı sosyal medyada susturuluyor; Nobel veya başka prestijli ödüller almış ama Dünya Sağlık Örgütü’nden şikayetçi virologlar konuştuklarına konuşacaklarına pişman ediliyorlar.

***

Çünkü bu iş böyle olmaz, diyorsunuz, “vay sen virüsü inkar mı ediyorsun?” diye yükleniyorlar ki, ne saçmalık!
“Biraz gevşeyelim” diyorsunuz, “dur sen, daha ikinci, üçüncü dalgalar var” diye korkutuyorlar.
Yine mi “çok kritik iki haftaya girdik?” diye hafifçe takılıyorsunuz, öyle ya, mart başından beri hep “önümüzdeki iki hafta kritik” diyerek aylar geçti. Ama bunu vurgulayınca hemen sizi “cahil çomar” ilan ediveriyorlar.

***

Geçen gün tıp sektöründe çalışan bir arkadaş “Koronanın müritleri var ağabey” dedi, gülüştük falan ama derinden doğru bir şeyi dile getirmişti.
Şu yazıyı yazarken bir yandan “aşı üretilmek üzere” haberlerine bakıyorum, bir de hemen yanındaki “Dünya Sağlık Örgütü bu salgın bitmeyecek dedi” haberlerine…
Evet!.. Evet!..
Sussam daha iyi…
Pes ettim!..

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2020/08/07/pes-ettim

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Ali Kemal dedi ki:

    Haşmet baba tebrikler güzel yazmışsın ammaaa şunlar düşündüm. Bir gazeteci bile kovid müritlerin korkarsa ve pes ediyorum diyorsa işte bu olmaz. Kimden korkuyorsun açıkça yaz bilelim biz de korkalım.

  2. Fuzulî dedi ki:

    Murat Akan, Stratejist

    Küresel oligarşik çete, Coronavirüs’ü büyük bir ekonomik sömürüye çevirecek. Çete, sağlıkta dijital vurguna hazırlanıyor. Trilyonlarca dolarlık yeni ilaç, aşı ve teknolojilerle, kişiye özel akıllı tetkik ve tedavi yöntemleri olarak sunulan postmodern tıbba hazır olun…

    İthal ilaç, aşı ve tıbbi teknolojinin aşırı tüketimine dayanan küresel sağlık anlayışı, biyoteknolojik devrimle son aşamaya geçiyor. Bu çok pahalı sisteme hiçbir devlet hazinesi dayanamaz. Devletimiz acilen Medikal İstihbarat kurup bu tıbbi gelişmeleri takip etmelidir…

    Bu oyunu önlemenin yolu aslında basittir. Pahalı ilaç ve teknolojilerin ruhsatları şimdilik iptal edilmeli, heyet raporları dahil sıkı kontrol altına alınmalıdır. Bu süreç, mümkünse milli ve yerli üretime kadar ertelenmelidir. Sağlık sektörü, savunma sanayi kadar önemlidir.

    Ruhsat ve heyet kurulları bu anlayışa göre yeniden düzenlenmelidir. Meslek odalarına yerli anlayış hakim olmalıdır. Bunlar yapılmadığı takdirde, hızla artan ilaç ve tıbbi teknolojiye finansman sağlamak mümkün değildir. Devletleri sağlık sektörü üzerinden çökertecekler…

  3. Emir Aksoy dedi ki:

    Doktorlar konuşmaya korkuyorlar bu kesin. Karatay, Yavuz Dizdar, Ahmet Rasim Küçükusta gibi konuşanları da tv’ lere çıkarmıyorlar. Bu üçünden öcü gibi korkuyorlar çünkü onların iddialarına cevap veremiyorlar. Gıda Bilim Kurulu da bu üç kahraman doktorumuz için çıkarılmaya çalışılıyor. Çünkü bunların karşısında aciz duruma düştüler. Ne var ki insanlar bilinçlendi kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Cin şişeden çıktı.

  4. CANAN KARATAY dedi ki:

    Kusura bakmayın bizler kimseden korkmuyoruz…

    Çok davet edildiğimiz halde, bu kadar kafa karışıklığı yaratan konuşmalar arasına, kem kümler arasına çıkmak istemiyorum ben.

    KİM KORKAR HAİN KURTTAN!

    HALKIN BİLİNÇLENMESİNDEN KORKUYORLAR İŞTE, BU AŞİKAR.

    TAVUK DÖNER SATIŞLARI %30 AZALMIŞ, BİR DE BUNU RAHAT RAHAT AÇIKLAYABİLİYORLAR!

    ÇOK İYİ OLMUŞ DİYORUM, DEMEK Kİ BİR ŞEYLERİ AZ ÇOK BAŞARMIŞIZ,

    DEMEK Kİ GELECEKTE HASTALIKLAR, BAŞTA KANSER OLMAK ÜZERE, % 30 AZALACAKTIR!!!

    NE MUTLU BİZLERE!!!

  5. Selma dedi ki:

    Fabrika tavuğu eti sağlıklıdır diyenlerden bu eti yiyen olduğunu sanmıyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: