KİŞİSEL TAHMİNLERİM: NEDEN AŞI OLMUYORLAR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Ahmet Hakan‘ ın yazısı:

Aşımız var. Hem de herkese yetecek kadar.

Gel gelelim 23 milyona yakın vatandaşımız, inatla ve ısrarla aşı olmaktan kaçınıyor. Yani arz var, talep yok. Peki ama neden? Elimde bir veri yok nedenlere dair. Sadece tahminlerim var. Onları yazıyorum:

Kişisel tahminlerim: Neden aşı olmuyorlar

*

 ÇİP: Özellikle komplo teorisyenlerinin ortaya attığı tezlerin etkisinde kalanlar, ilk zamanlar “Çip takacaklar” diyorlardı. Ama gitgide daha çok alay konusu haline geldiklerini fark ettiler. Bu nedenle sayılarında müthiş azalma var gibi. En azından bana öyle geliyor.

*

 KISIRLIK: Özellikle bazı bölgelerimizde görece eğitimsiz vatandaşlarımızın içine sürüklendikleri girdap… 8 çocuklu, 28 torunlu 80 yaşındaki dedelerin, “Aşı kısırlık yapıyor yeğen” diye aşı olmaktan kaçındıklarına dair espriler gırla gidiyor. Sesleri pek çıkmasa da en kalabalık grup bu gibi geliyor bana.

*

 TURKOVAK: “Yerli ve milli” propagandasının aşırı etkisi altında kalan bazı yurttaşlarımız, yerli aşının piyasaya çıkmasını bekliyor galiba. Sayıları da az değil. “Elin aşısını olacağıma kendi aşımı olurum” diye bekleme içindeler galiba. Fakat koronavirüs denilen illetin beklemeye hiç niyeti olmadığını bilseler iyi olacak.

*

 TEMKİN: Tahminime göre sayıları en kalabalık grup bunlar. Bunlara “temkinliler” diyebiliriz. “Aşının ileride nelere yol açacağı belli değil, en iyisi ben hiç bulaşmayayım” yaklaşımında olduklarını sanıyorum. Aşı karşıtı bazı bilimsel şarlatanların bu kesim üzerindeki etkisi büyük ve galiba söylentilere en çok bunlar aldırış ediyor.

*

 İNKÂR: Bu kesimin görüşünü, “Kovid movid yok, hepsi yalan, hepsi numara, hepsi tiyatro” diye özetleyebiliriz. Büyük oyunu görenler bunlar. İnternette çok dolaşıyorlar. Orada işittikleri her türlü saçmalığa çabuk inanıyorlar. İkna edilmeye en kapalı kesim bunlar. Sayıları da az değilmiş gibi geliyor bana.

*

 SIVI: Aşı yerine, “sıvı” demeyi tercih eden bir grup var. Bunlar, “Ne olduğu belli olmayan sıvının vücuduma girmesine asla izin vermem” diyorlar. Ben bunların da bayağı bir kalabalık olduğunu düşünüyorum.

DALGALARI AŞMAK

KORONADA yeni bir dalga bekleniyormuş.

Kişisel tahminlerim: Neden aşı olmuyorlar

Korona dalgalarının, dalgakıranı aşıdır.

*

Dalgaları ancak aşıyla aşabiliriz.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/kisisel-tahminlerim-neden-asi-olmuyorlar-41860362

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: