KORONA DAHA HIZLI YAYILIYOR AMA ÖLÜMCÜL ETKİSİ AZALIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Can Ataklı‘ nın köşesinden: 

Türkiye’nin en ciddi araştırma şirketlerinden Polimetre’nin en yeni araştırması geldi önüme.

Aylardır korona ile ilgili bilgileri analiz edip raporlaştıran Polimetre’nin yeni raporunun en çarpıcı sonucu şu; virüs tekrar hızlı yayılmaya başladı.

Bu olumsuz sonucun bizlere belki biraz teselli verecek tarafı ise şu: Virüs öldürücü özelliğini giderek kaybediyor, artık daha az ölüm görülüyor.

Raporun ilgili bölümünü size de aktarmak istiyorum:

1- DÜNYA GENELİNDE VİRÜSÜN YAYILMA HIZI ARTMAKTADIR.

Dünya genelinde 26 Nisan/23 Ağustos tarihleri arasında, virüsün yayılma hızı (olgu sayıları yüzde 235 (iki yüz otuz beş) artıyor. Artış Kuzey Amerika ve Afrika hariç tüm kıtalar için geçerlidir.

2- DÜNYA GENELİNDE VİRÜSÜN ÖLDÜRÜCÜ ETKİSİ AZALMAKTADIR.

Dünya genelinde, 26 Nisan haftasında yüzde 9.5 olan virüsün öldürücü etkisi, yüzde 75 azalarak 23 Ağustos haftasında yüzde 2.4’e gerilemiştir. İyileşme 5 kıta için geçerlidir.

3- 26 Nisan/23 Ağustos döneminde virüsün öldürücü etkisinin;

1.Avrupa’da yüzde 84

2.Asya’da yüzde 65

3.Kuzey Amerika’da yüzde 74

4.Güney Amerika’da yüzde 75

5.Afrika’da yüzde 71 azaldığı hesaplanmaktadır.

Buna karşı dünya nüfusunun yüzde yarımını oluşturan, Okyanusya Kıtası’nda virüsün öldürücü etkisi artmaktadır.

4- 24 Haziran 2020 tarihli raporumuzda “virüsün öldürücü etkisinin azaldığını ya da tıp dünyasının virüsün öldürücü etkisini azaltmak konusunda yeni yöntemler geliştirdiğini” yazmıştık. Şimdi aynı yorumu daha kuvvetli olarak yapabiliyoruz.

5- İncelenen 20 ülkeden, 18’inde (İtalya, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, Rusya, Belçika, Almanya, ABD, Meksika, Brezilya, Peru, Kolombiya, Güney Afrika, Hindistan, Japonya, Endonezya, Pakistan ve Türkiye) virüsün öldürücü etkisinin azaldığı hesaplanmaktadır.

6- Virüsün öldürücü etkisi sadece İran ve Şili’de artmaktadır.

7- Bu raporda incelenen Avrupa ülkelerinden Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, İspanya, Almanya’da 2’inci dalganın belirtileri net olarak gözükmektedir.

8-  İncelenen ülkeler içinde virüsün öldürücü etkisinin en düşük olduğu yer yüzde 0.7 ile Japonya, en yüksek olan yer ise yüzde 9.4 ile Meksika’dır.

9- Türkiye’de virüsün “öldürücü etkisi” 22 Nisan/23 Ağustos döneminde yüzde 4.2’den yüzde 1.9’a gerilemiştir.

10- TÜRKİYE’DE KOVID-19 TESTİ POZİTİF ÇIKANLARDA ÖLÜM ORANI AZALIYOR.

23 Ağustos haftası itibarıyla, Türkiye’de virüsün öldürücü etkisi %1.9 olup incelenen ülkeler arasında ABD (yüzde 1.7), Hindistan (yüzde 1.8), Birleşik Krallık (yüzde 1.6), Rusya (yüzde 2.0) ve Belçika (yüzde 1.6) ile birlikte %1.5-2.0 dilimindedir. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de testi pozitif çıkanların ölüm oranı azalmaktadır.

Raporun sonuç bölümünün sonunda; Sağlık Bakanlığı verilerinin hâlâ uluslararası alanda güven vermediği belirtilerek “Türkiye’nin sağladığı varsayılan başarı, TC Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilerin güvenilir olduğunu kanıtlamasıyla geçerlik kazanabilir. Bunun için de yapılması gereken verinin detaylandırılarak, şeffaflaştırılmasıdır. Bu durum Türkiye’ye itibar kazandırır” deniliyor.

Kaynak: https://www.korkusuz.com.tr/korona-daha-hizli-yayiliyor-ama-olumcul-etkisi-azaliyor.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: