AMAN ALLAH’ IM, KORONAVİRÜS RNA’ SI HÜCRE DNA’ SINA ENTEGRE OLABİLİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

SARS-CoV-2 RNA reverse-transcribed and integrated into the human genome” başlığıyla yayınlanan makalede, koronavirüsle enfekte olan hastaların hücre analizlerinde SARS-CoV-2 virüsünün RNA’ sının insan genomuna dahil olabileceği gösterildi.

Makalenin özetini sunuyorum:

KOVİD hastalarında iyileştikten sonra uzun süreli SARS-CoV-2 RNA dökülmesi ve PCR-pozitif testlerin pozitif olması yaygın olmakla beraber, bu hastalar çoğunlukla bulaşıcı değildir.

Yeni bir araştırmada, SARS-CoV-2 RNA’larının ters transkripsiyonu ve insan genomuna entegre edilme ihtimali ve entegre dizilerin transkripsiyonunun PCR-pozitif testlerini ne ölçüde etkileyebileceği incelendi.

Bu hipoteze destek olarak, SARS-CoV-2 ile enfekte kültürlenmiş hücrelerin ve hastaların birincil hücrelerinin yayınlanmış veri setlerinde, genoma entegre edilmiş viral dizilerin transkripsiyonu ile tutarlı, hücresel dizilere kaynaşmış kimerik transkriptler bulundu.

Viral retro-entegrasyon ihtimalini deneysel olarak desteklemek için, SARS-CoV-2 RNA’larının insan hücrelerinde LINE-1 elemanları veya HIV-1 RT’ den ters transkriptaz (RT) ile ters transkripte edilebileceğine ve bu DNA dizilerinin hücre genomuna entegre edilebileceği ve daha sonra kopyalanabileceğine dair deliller elde edildi.

İnsan endojen LINE-1 ekspresyonu, SARS-CoV-2 enfeksiyonu üzerine veya kültürlenmiş hücrelerde sitokin maruziyeti ile indüklenmesi hastalarda SARS-CoV-2 retro-entegrasyonu için moleküler bir mekanizma olduğunu düşündürüyor.

SARS-CoV-2 enfeksiyonunun bu yeni özelliği, hastaların iyileşme sonrasında neden viral RNA üretmeye devam edebildiğini açıklayabilir ve RNA virüs replikasyonunun yeni bir yönünü önerebilir.

Gelelim neticeye

Bu çok önemli bir bilgi.

Bakalım doğrulanacak mı, bilim dünyası ne diyecek bu işe?

Kaynak: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.12.12.422516v1

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Alişan Yıldıran, Çocuk immünoloji-Allaerji mütehassısı dedi ki:

    Muhterem hocam min gayr-i haddin şaşırmanıza şaşırdım.

    Aşı illüzyonu yazımda gündeme getirdiğim gibi, insan DNA’sının FOSİL VİRÜSLERLE DOLU olduğunu profesör arkadaşlarımın bilmediğini çok gördüm.

    Devşirme yazımda da DNA ve RNA aşılarındaki insertional mutagenesise bilhassa dikkat çekmeye çalışdım.

    Bu araşdırmada da diğer virüslerde olduğu gibi viral genom hücre kültürlerinde genoma yerleşebileceği teknik olarak gösterilmiş.

    Eski ve yeni (mRNA) teknolojili aşılardaki en mühim tehlike klinisyenlerin hemen hiç bilmediği transposable elementler ki bunların bazılarına retrotransposonlar denilmekdedir, germline değil somatik yerleşim gösterdiği için, bulmaca (nörodejenerasyon, kanser gibi) vakalara yol açmakdadır (1).

    BCG aşısının yol açdığı ağır bir mendelian susceptibility of mycobacterial disease vakamızda Line-1 Alu Ya5 insertionuna bağlı IFNg eksikliği gösterdik (2).

    İnsersiyon bir önceki kuşakdan mı geldi söylenemez ama, BCG aşısı çocuğu nerede ise öldürüyordu.

    Unutmadan bazı akl-ı evveller ‘efendim, araştırma yap, yayınla’ falan diyorlar da, bu o arkadaşların yayınların nasıl yapıldığını bilmedikleri veya öğrenemedikleri anlamına gelir.

    COVID -19 yayınlarını görüyoruz.

    (1) https://mobilednajournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13100-018-0128-1

    (2) https://link.springer.com/article/10.1007/s10875-019-00667-8

Siz de yorumunuzu paylaşın: