GÜNEŞ MEME KANSERİNİ YÜZDE 17 AZALTIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

Adam gibi güneşlenme yani her  gün öğle vakti (12-13 arası) 15-20 dakika güneş banyosu yapmak sadece meme kanserinin değil tüm kronik hastalıkların risklerini azaltır.

Burada etkili olan ultraviyole B ışınlarıdır.

Sağlıklı yaşamanın tıpla bir ilgisi yoktur.

Sağlıklı olmak adam gibi beslenmek ve adam gibi yaşamakla mümkün olabilir.

Bakalım, ultraviyole B hapları ne zaman çıkacak?

***

NTV’ nin haberi:

Danimarka’da araştırmacılar, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında yayınladıkları araştırmaya göre, güneş ışığı alan kadınların, almayanlara göre yüzde 17 daha az kansere yakalandıklarını tespit etti.

İngiliz Tıp Birliği’ne bağlı haftalık hakemli tıp dergisi British Medical Journal’da yayınlanan araştırma, Danimarka Kanser Merkezi’nden alınan 70 yaş altında 38 bin 375 meme kanseri teşhisi konmuş kadından alınan verilerle gerçekleştirildi.

D VİTAMİNİNİN ÖNEMİ

Güneş ışığı alarak çalışan kadınların, güneş ışını almayanlara oranla yüzde 17 daha az kansere yakalandığı belirtilen araştırmada bilim insanları, D vitamininin önemine dikkat çekerken güneşten gelen UVB ışınlarının olumsuz etkisinin görülmediği belirtildi.

D vitamininin çoğunlukla sabah 10 ile öğleden sonra 3 arasındaki güneş ışınlarında olduğunu belirten bilim insanları, güneş ışığına maruz kalma ve meme kanseri prevalansı arasında bir ilişki olup olmadığını görmek için her bir birey için detaylı bir araştırma gerçekleştirdi.

‘50 YAŞINDAN SONRA KANSER RİSKİNİ AZALTABİLİR’

Danimarka Kanser Derneği’nden çalışmayı gerçekleştiren araştırmacılardan Julie Elbaek Pedersen araştırmayla ilgili, “Ana hipotez, güneş ışınlarını yararlı vakitlerde almanın 50 yaşından sonra meme kanseri riskini azaltabildiğidir. Dışarda çalışan ya da 10 ila 15 saatleri arasında güneş ışığı alan kadınların, kapalı ofislerde çalışanlara göre vücutlarında daha çok D vitamini olduğunu tespit ettik. Bu da kanser ile birebir ilişkili bir durumdur” dedi.

KAPALI ÇALIŞMA ORTAMI TETİKLİYOR

Yapılan araştırmalarda İngiltere’de, her beş İngiliz’den birinin (13 milyon kişi) D vitamini eksikliği olduğunu tahmin edilirken ofis ortamında ve bilgisayar merkezli çalışmaların artması nedeniyle bu oranın daha da artmasının beklendiği belirtiliyor.

sun pills ile ilgili görsel sonucu

Haber: https://www.ntv.com.tr/saglik/gunes-meme-kanserini-yuzde-17-azaltiyor,jNhFYG6r90ieqDO4KvRALA

Araştırma: https://oem.bmj.com/content/early/2021/01/14/oemed-2020-107125

***

EK 1 (29.10.2022): Vitamin D seviyesi düşük olanların güneş banyosu yapmaları bağırsak mikrobiyotasını da olumlu yönde etkiliyor. Firmicutes ve Proteobacteria türü bakteriler artarken Bacteroidetes türü bakteriler azalıyor. 

Kaynak: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmicb.2019.02410/full

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: