TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’NDEN SKANDAL AÇIKLAMA!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sabah gazetesinde Fatma Damla Kayayerli‘ nin haberi:

Terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaşın şehit edilmesinin ardından sosyal medyada da birçok kurum terör örgütü PKK’ yı lanetleyen açıklamalar yaparak başsağlığı mesajları yayınladı. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ise sosyal medya hesabından “Acılarını paylaşıyoruz” diyerek bir mesaj yayınladı. Ancak Türk Tabipleri Birliği’ nin açıklamasında ne terör örgütü PKK ifadesini kullandı ne de terör lanetlendi. Tabip Odası Başkanları’ndan Türk Tabipleri Birliği’ne tepki mesajları atılırken, doktorlar da tepkilerini ortaya koydu. İşte o tepkiler…

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesi olan Gara’da terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaş şehit edilmişti. Sosyal medyada da birçok kurum terör örgütünü lanetleyen açıklamalar yaparak baş sağlığı mesajları yayınladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi olaydan bir gün sonra sosyal medya hesabından tepki çeken bir açıklama yayınladı.

“NE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DEDİLER NE DE TERÖRÜ LANETLEDİLER”

TTB sosyal medya hesabından “Acılarını paylaşıyoruz” diyerek şunları söyledi: “Gara’de yaşamını yitirenlerin kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyor ve 13 yurttaşımızın sağ salim kurtarılamaması nedeniyle de çok üzgün olduğumuzu belirtiyoruz. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi”

TTB’nin bu paylaşımı sonrasında doktorlar tarafından Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi adına yapılan açıklamaya ardı ardına tepki mesajları atıldı. Hatta kimi şehirlerin Tabipler Birliği Odaları Başkanları da tepki gösterdi.

“BU KATLİAMI KINAMADIĞINIZI, MİLLETİN ACISINI PAYLAŞMADIĞINIZI İZLİYORUZ”

İzmir Hekim Güçbirliği Sözcüsü Dr. Suat Kaptaner Twitter hesabından şunları yazdı: “Sayın TTB Merkez Konseyi üyeleri, 13 yurttaşımız ABD’nin kara gücüm dediği emperyalizmin paralı uşağı PKK tarafından katledilmiştir Bütün bir millet yas içindedir Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak bu katliamı kınamadığınızı, milletin acısını paylaşmadığınızı izliyoruz”

“13 VATAN EVLADINI KATLEDENLERİ KINAYAMAMANIZ, SAMİMİYETSİZLİĞİNİZİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR”

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli ise “Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı olarak tavrınızı kınıyorum. 13 Vatan evladını katledenleri kınayamamanız, samimiyetsizliğinizin en büyük göstergesidir. Sayın Merkez Konseyi üyeleri lütfen çöreklendiğiniz Türk Tabipleri Birliği’ni en kısa zamanda terkedin” ifadelerini kullandı.

“TERÖRİSTE TERÖRİST DEMEYEN BİR TABİP ODASI YÖNETİMİNİ KABUL ETMİYORUM”

Prof. Dr. Ferhan Özşeker ise “Bu tweetinden dolayı Türk Tabipler Birliğini şiddetle ve esefle kınıyorum, teröriste terörist demeyen bir tabip odası yönetimini kabul etmiyorum. PKK bir terör örgütüdür, hunharca öldürülen 13 aslan da bu milletin kahraman şehididir” dedi.

“TÜRK HEKİMLERİNİ TEMSİL ETMİYORSUNUZ.. YAZIKLAR OLSUN!”

Aksaray Tabip Odası Başkanı Dr. Rıfkı Karabatak ise Aksaray Tabip Odası Başkanı olarak, 13 şehidimizi kurtarılamayan yurttaş diye niteleyip, onların şehadetine sebep olan bölücü şerefsizlere terörist diyemeyen mesajınızı kınıyorum. Türk hekimlerini temsil etmiyorsunuz.. Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

DOKTORLAR TTB’YE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

*Doktor Mehmet Fethi Alişir: “Terör kelimesini bile kullanamıyorsunuz Yazık!!!”

*Doktor Melihşah Yılmaz: “Niye yaşamlarını kaybetmişler, kim yapmış iki kelime ile terör örgütü demeyen siz beni temsil etmiyorsunuz”

*Doktor Mehmet Sucu, “Bir kez daha yerin dibine soktunuz bizi, bin kat acımızı artırdınız, sizinle aynı çatı altında olmaktan utanç duydum, canınız ce.hen.”

*Doktor Oğuz, “”Şehit” diyemeyen, terörü ve PKK’yı lanetleyemeyen, merkez konseyini bölücülerin sardığı, sadece adında ‘Türk’ bulunan bu oluşum beni temsil etmemektedir”

*Doktor Erol Bayraktar: “Bu açıklama benim adıma yapılmış açıklama değildir, kabul etmiyorum, kimin adına yaptıysanız o ismi kullanınız. TTB”

*Gülistan Özdemir: “Teröre terör denmeli. Sırf kamuoyundan tepki almamak için yapılmış bu samimiyetsiz açıklamayı kabul etmiyoruz. Kahrolsun PKK”

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yasam/2021/02/15/turk-tabipleri-birliginden-skandal-aciklama-ne-teror-orgutune-pkk-dediler-ne-de-teroru-lanetlediler

 

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Dr. İsmail dedi ki:

    Bölücü Terör Örgütü PKK Tarafından kahpece katledilen şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Milletimize Başsağlığı Diliyoruz.

    https://kayseritabip.org.tr/blog/sehitlerimize-allahtan-rahmet-milletimize-bassagli/

  2. Serdar dedi ki:

    DİĞER TABİP ODALARI NERDELER, NE İŞLE MEŞGÜLLER ACABA?

    Tabip Odalarından yapılan yazılı açıklamada “Türk hekimleri olarak Gara’da 13 vatandaşımızın alçakça katledilmesi vesilesiyle bir kez daha bölücü terör örgütü PKK’yı ve terörün her türlüsünü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

    “Hepimizi derinden yaralayan bu vahşetin ardından meslek örgütü, siyasi parti, sendika, vakıf, dernek ve sivil toplumu temsil eden kuruluşlar ile toplumumuzun bütün kesimlerini bölücü teröre karşı kenetlemeye ve bu konudaki tavizsiz duruşlarını güçlü bir şekilde ilan etmeye davet ediyoruz.” Açıklamasının yer aldığı bildiride birlik ve beraberlik mesajı verildi:

    “Türk Hekimleri olarak Emniyet güçlerimizin ve Silahlı kuvvetlerimizin her daim yanındayız.”

    Afyonkarahisar Tabip Odası

    Aksaray Tabip Odası

    Amasya Tabip Odası

    Çorum Tabip Odası

    Giresun Tabip Odası

    Kahramanmaraş TO

    Karabük Tabip Odası

    Karaman Tabip Odası

    Erzurum – Kars – Iğdır – Ardahan – Bayburt – Gümüşhane TO

    Kayseri Tabip Odası

    Kırşehir Tabip Odası

    Konya Tabip Odası

    Kütahya Tabip Odası

    Malatya Tabip Odası

    Nevşehir Tabip Odası

    Niğde Tabip Odası

    Ordu Tabip Odası

    Rize – Artvin Tabip Odası

    Sakarya Tabip Odası

    Sinop Tabip Odası

    Sivas Tabip Odası

    Tokat Tabip Odası

    Yozgat Tabip Odası

    Zonguldak Tabip Odası
    https://www.medimagazin.com.tr/ozel-saglik//tr-turk-hekimleri-gara-sehitleri-icin-bassagligi-mesaji-yayimladi-9-681-94171.html

  3. Alişan Yıldıran, Çocuk Hekimi dedi ki:

    Şehitlik dinimizde en yüce mertebedir.
    Devletimiz kardeşlerimizi sağ kurtarmak için elinden geleni yapmışdır.
    İnna lilahi ve inna ileyhi raciun.

    Muhterem arkadaşların ‘samimiyetsiz’ dediği kuruma gelince, yanılıyorlar.
    O kurumun çok uzun süredir idaresinde olan kişiler çok samimi olduklarını daha evvel defalarca göstermiş, daima yüce Türk Devleti’nin ve milletinin tam karşısında, teröristlerin ve ahlak anarşistlerinin yanında yer aldıklarını ifade etmişlerdir.

    Bu durumda doktorlar üzerine düşeni yapmalı ve bu kuruma sahip çıkmalı ve oylarını kullanmalı idiler.

Siz de yorumunuzu paylaşın: