AŞI OLACAKLARA ESRAR VEREN DE VAR!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Arslan Bulut‘ un yazısı:

Sputnik’in haberine göre ABD’de eyaletler koronavirüs aşısını teşvik etmek için yaratıcı yollar aramaya devam ederken, Washington İçki ve Esrar Kurulu’ndan yeni bir fikir geldi. Kurulun açıklamasında, “İlk doz aşısını olan vatandaşların eyaletteki lisanslı esrar perakendecilere, aşılanan yetişkinlere tek kullanımlık esrar sağlamaları için geçici bir ödenek sağlayacak” denildi.

Söz konusu fikrin yasal kenevir satan dükkânlardan geldiği belirtilen açıklamada, kampanyanın kısa süreli olacağı ve 12 Haziran’da sona ereceği belirtildi.

Ohio, Kaliforniya, Oregon, Colorado ve Maryland eyaletlerinde ise aşı olanların katılabileceği çekilişler düzenlenerek kazananlara yüklü para ödülleri veriliyor. New Jersey’de aşı olan yetişkinlere bedava bira, Batı Virginia’da 100 dolarlık tahvil bonosu, New York’ta ise ücretsiz metro kartı hediye ediliyor. New York’ta ayrıca 12-17 yaş arasında aşı olan kişilere 50 farklı üniversitede burs imkânı sağlanacağı da duyuruldu.

***

Türkiye’de ise resmî bir açıklama yapılmamasına rağmen Hürriyet gazetesinde Nuray Babacan imzalı bir “haber”de hiçbir kaynak belirtilmeden aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi yönünde hazırlıklar olduğu iddia edildi.

“Haber”de “Koronavirüs salgınının, sonbahar aylarına kadar kontrol altına alınması ve toplumun büyük bölümünün aşılanma planının hayata geçirilmesi için bir dizi yeni karar almak gerekecek.” deniliyor ve “Yapılan değerlendirme toplantılarında, aşı randevularına ilginin azalmasının nedeni olarak, 40-50 yaş arasındaki orta yaş gruplarındaki aşı duyarsızlığı gösteriliyor. 18-35 yaş arasının ise hem kurallara uyum, hem de aşıya ilgi açısından en duyarsız kitle olduğu belirtiliyor.” iddiası ortaya atılıyor!

Toplantıyı kimler yapmış, nerede yapmış, ne zaman yapmış? Haberde bu unsurlar yok!

Fakat yine hiçbir kaynak verilmeden, “Koronavirüs aşısına ilginin artmaması durumunda, aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması da planlar arasında bulunuyor. HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM’lere alınmaması gibi, aşı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya başlanacak. Sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere aşı olmayanların girememesine ilişkin kuralların gündeme gelebileceği belirtiliyor.” ifadeleri kullanılıyor.

Bir haberde “uzmanlar”a atfen “bildiriliyor”, “belirtiliyor” gibi ifadeler kullanılmışsa biliniz ki, o haber yönlendirme amacıyla yazılmıştır!

Herkes bilsin ki devletin, olağanüstü hâl ilan edilmeden özgürlükleri bu şekilde kısıtlamaya yetkisi yoktur!

Yoksa Türkiye’de aşı olana esrar veremeyecekleri için mi böyle “esrarlı yayınlar” yaptırıyorlar?

***

Peki aşılarla ilgili son bilgi nedir?

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci’nin e-postalarında turpun büyüğü heybedeymiş!

Fauci‘nin, 4 Mart 2020 günü yazıştığı Aliantha Angel adlı kişiye, “Zatürrelerin çoğu saf viral pnömonidir ve aşı buna yardımcı olmaz. Bakteriyel bir pnömoni ile birlikte ikincil olarak komplike hale gelen saf bir viral pnömoniniz varsa aşı faydalı olacaktır. 65 yaşından büyükseniz, korona virüs enfeksiyonu riskinden bağımsız olarak pnömonvaks23 aşısını yine yaptırmalısınız.” diye cevap verdiği ortaya çıktı!’

Oysa tıp dünyasında genel kabul “yüksek ateşli bir enfeksiyona yakalanmış kişiye aşı yapılmaz!” şeklindedir!

Meselâ, kızamık olduğun sırada kızamık aşısı yapılmaz! Ayrıca viral zatürrede aşının faydası yoksa bakteriyle birlikte yenilenirse nasıl faydalı olabilir? Aşı virüse karşı etkili değilse bakteriyle birleşen virüse karşı nasıl etkili olabilir? Tabii bunlar tıbbi konular ama çelişkiler çok net.

v

Siz de yorumunuzu paylaşın: