FAŞİZM KORONAVİRÜS’TEN DAHA BULAŞICI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Sabah’ ta Melih Altınok‘ un yazısı:

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, “Cumartesi günü 449.684 kişi aşı yaptırdı. Randevu alanların yüzde 99, 485’i de gelip aşılarını vuruldu” diyor…
Tedarikle ilgili de bir sıkıntı yok. Gazeteciler, avukatlar, berberler derken aşılama da yaş sınırı da 40’a kadar indi.
Kamuoyu araştırmalarına da halkımızın büyük çoğunluğunun aşıya güvendiğini gösteriyor. Bildiğim kadarıyla destek yüzde 65 civarındaydı. ABD ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de oran aşağı yukarı bu civarda.
E nedir o zaman bu “aşı karşıtları” umacısı?
“Fazilet Durağı” tartışmasındaki güldüren komplo teorilerini akıllara getiren “Toplanıp aşı olmaya gitmiyorlarmış” geyikleri…
Ekranlarda ideal doğum yönteminden çiftçiliğin inceliklerine kadar her konuda uzmanlığına başvurulan ceza hukukçusu Ersan Şen’in ekranlarda yine coşmasının sebebi ne?

Kendisinden dinleyelim:
Mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip aşıyı yaparsın.”
Bir tek o değil tabii…
Kanal 7 ve Ülke TV gibi eski İslamcı arkadaşlarıyla birlikte, farklı gerekçelerle aşı olmayı düşünmeyen bireyleri, “aşı karşıtları” diye taşlayan Ahmet Hakan da en az Ersan Hoca kadar çoşgun”:
Güzel güzel laf anlatılarak, ‘yapmayın etmeyin’ denilerek, bilimsel ikna çabalarına girilerek falan çözülemez. Polisiye tedbirlere ihtiyaç var.”
Daha neler neler… Peynir ekmek yer gibi, “Aşı olmayanı işten kovalım” diyeni mi arasınız, “eğitim hakkını elinden alalım” diye fikir vereni mi?
Yok henüz askere almayalım diyen çıkmadı!
Acaba, normal olanın halkın yüzde yüzünün aynı refleksi vermesi mi olduğunu düşünüyorlar dersiniz?
Ayrıca polis aşılasın türünden fantezilerle aşıya dair vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini artırdıklarını akıl edemiyorlar mı?
Bunlara bakınca, virüsler kadar can alan faşizmin ekonomik buhran, salgın gibi toplumsal travmaların ardından nasıl usul usul meşrulaştığını, yaygınlaştığını daha iyi anlıyor insan.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/06/14/bu-zirveden-muhalefete-ekmek-cikmaz

***

EK 1 (16.6.2021): EFSANE GAZETECİ…
Aşılamada rekor üstüne rekor kırılıyor…
Dün de sosyal medya, uzun aşı kuyrukları oluşturan vatandaşların görüntülerinden geçilmiyordu.
Bu yoğun talebe rağmen haftalardır hayali bir “aşı karşıtları” umacısından bahsedip “zorunlu aşı uygulaması gelsin” diye tepinenler, ortamı terörize edenler de yavaş yavaş pes ediyorlar.

Çok değil iki gün önce Ahmet Hakan köşesini Türkiye’nin en büyük problemi olarak gördüğü bu safsataya ayırmıştı.
Yazarımıza göre, randevu alıp da aşılanmaya gitmeyenler organize hareket ediyorlardı. Tehlike o kadar büyüktü ki, Hakan salon demokratı kişiliğinden taviz vererek “laftan anlamazlar” dediği bir kısım vatandaş için polisiye tedbirlerin devreye sokulması çağrısı yapıyordu.
Dün baktım, insanları evlerinden aldırmayı teklif eden aynı Ahmet Hakan, bir gün önceki gerekçelerine “efsane” diyor. Aynen şöyle yazmış:
“Randevu alıyorlar, gitmiyorlar efsanesi çökmüş durumda.”
Tabii ne bir özür ne de ufacık bir mahcubiyet var. Sanki bu “bir günlük efsaneyi” uyduran kendisi değil de Homeros.
İlahi Ahmet Hakan…
Çöken senin dün söylediğini bugün yalanlayan ve dönüp de ufacık bir özeleştiri vermeden yaptığın efsane gazeteciliğin, anla artık.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/06/16/veyis-atesin-haberturkteki-velisi-kim

***

EK 2 (20.6.2021): AŞI MİLLİYETÇİLİĞİ
Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu sözleri damgasını vurdu:
“Aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemesi önemlidir. Aşının şantaj, baskı, politika dikte aracı olarak kullanılması yanlıştır.”
Erdoğan’ın uluslararası siyasetteki aktörlere verdiği bu mesajı kuşkusuz ki içeridekiler de üstüne alınmalı.
Özellikle de aşıyı koruyucu bir tıbbi tedbirden ziyade “vatandaşlık görevi” gibi bilimsellikten uzak ideolojik kalıplarla dayatan pandemi mümessilleri…

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/06/20/yok-birbirinizden-farkiniz

***

EK 3 (23.6.2021): SEN HAYIRDIR YA!
1.5 yıldır işlevi kanıtlanmayan, fazla tedbir göz çıkarmaz denilerek uygulamaya konan ve ekonomik sosyal açıdan astarı yüzünden pahalıya mal olan yasakları alkışladılar…
Siyasal iktidarı, aylarca sürecek tam kapanma gibi daha radikal tedbirler almadığı için yerden yere vurdular. Muhalefeti, hükümeti hayatı tam durması için itekleme stratejisine zorladılar…
Akıllarınca hayatı durdurup ülkeyi kitleyince iktidarın altın tepsi içinde önlerine geleceğini öngördüler.
Bu uğurda her türlü leş ajitasyona sarıldılar…
Üç beş müşteriyle ayakta kalmaya çalışan esnafın lokantasından, kahvehanesinden görüntüler paylaşıp “Doktorlar ölürken bu sorumsuzluk” dediler.
“Sosyal ilişkiler, kültürel üretim durdu, bu hasarlar nasıl telafi edilecek” diye soran ve zaten medyada sayıları bir elin parmağını geçmeyen gazetecileri de “Derdiniz bu olsun” diye küçümsediler, linç ettiler.
Şimdi ise, birtakım izolasyon tedbirlerinin kaldırılması planlanırken, sosyal medyada, köşelerinde “özgürlükçülük” oynuyorlar… Sözüm ona bazı yasakların işlevini sorguluyorlar…
Kafalarına saksı düşmedi elbette…
Bilinçleri gayet yerinde.
Günü kurtarmaya çalışıyorlar, o kadar.
Ve sizleri balık hafızalı sandıkları için de dümeni sert kırıyorlar.
Nasıl olsa yersiniz diye düşünüyorlar.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2021/06/23/yilmaz-ozdilin-sedat-peker-kadar-itibari-yok-mu

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Batuhan GÜNDOĞDU
    @bgundogdu
    ·
    17d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hoca burada ilgi çekmeyi, tartışmalı şeyler paylaşmayı seviyor. Çok basit sorular. Kendisi aşı oldu mu? Aşıya komple karşı biri mi? Açıkça insanlara aşı olmayın der mi? Çünkü genelde aşı karşıtları hocayı seviyor. Ama ben kendisinin öyle bir beyanatını görmedim.
    Durdana Hasanova
    @durdanik
    ·
    13d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Allah bile “dinde zorlama yoktur” diyor. Bunlar kendini ne zann ediyor acaba?

Siz de yorumunuzu paylaşın: