İSPANYA, SİNOVAC AŞISI YAPTIRAN TURİSTLERİ ÜLKEYE KABUL EDİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

“Rus ve Çin aşısını tanımıyoruz” diyen Almanya Sağlık Bakanlığı’na bakınca aşı milliyetçiliğine hayır diyen İspanya’ nın bu kararı alkışı hak ediyor. 

Kastanyetlerinizi alın İspanya’ ya gidiyoruz.

ENDÜLÜSTE RAKS

 

Zil, şal ve gül. Bu bahçede raksın bütün hızı…
Şevk akşamında Endülüs üç defa kırmızı…

Aşkın sihirli şarkısı yüzlerce dildedir.
İspanya neş’esiyle bu akşam bu zildedir.

Yelpaze çevrilir gibi birden dönüşleri,
İşveyle devriliş, saçılış, örtünüşleri…

Her rengi istemez gözümüz şimdi aldadır;
İspanya dalga dalga bu akşam bu şaldadır.

Alnında halka halkadır aşüfte kâkülü,
Göğsünde yosma Gırnata’nın en güzel gülü…

Altın kadeh her elde, güneş her gönüldedir
İspanya varlığıyla bu akşam bu güldedir.

Raks ortasında bir durup oynar, yürür gibi;
Bir baş çevirmesiyle bakar öldürür gibi…

Gül tenli, kor dudaklı, kömür gözlü, sürmeli…
Şeytan diyor ki, sarmalı, yüz kerre öpmeli…

Gözler kamaştıran şala, meftun eden güle,
Her kalbi dolduran zile, her sineden: “Ole!”

Viva Espena!

barcelona | Konak Vize - Ankara

***

Sabah’ ın haberi: 

İspanya hükümeti, diğer Avrupa ülkelerine göre Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson ve Moderna dışında Çin aşıları Sinopharm ve Sinovac aşılarını yaptıran turistlerin de ülkeye girişine izin veriyor.

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında birçok ülkede başlatılan aşı programlarına devam ediliyor. Aşılarla birlikte ülkeler yavaş yavaş normale dönmeye başlarken salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için turizm sezonu da açıldı.

İspanya, Avrupa Birliği (AB) dışından aşılı turistlerin ülkeye girişine izin veriyor. İspanya hükümeti tarafından alınan karara göre aşı olan ve bunu aşı sertifikası ile kanıtlayan herkes, ülkeye giriş yapabiliyor. Yaptırılan aşının Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ya da Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış olması gerekiyor.

Bu kapsamda İspanya, Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson aşılarının yanı sıra Avrupa ülkelerine göre Çin merkezli Sinovac ve Sinopharm aşısını yaptıranları da ülkeye kabul ediyor. İspanya’ya gelen turistler, İspanya Seyahat Sağlık (SpTH) uygulaması üzerinden sağlık kontrol formunu dolduruyor.

Şu anda yalnızca Brezilya ve Güney Afrika’ya yönelik seyahat kısıtlamaları uygulanırken, Hindistan’dan gelen turistlerin ise ülkeye varıştan sonra 10 günlük zorunlu karantinaya tabi tutuluyor. Ayrıca büyük yolcu gemileri olan kruvaziyerlerin de artık ülkeye girişine izin veriliyor.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/dunya/2021/06/26/ispanya-seyahat-kurallarini-esnetti-sinovac-asisi-olan-turistler

***

EK 1 (28.6.2021): BURÇİN NALBANTOĞLU: “Sinovac kötülemek havalı bir şey herhalde, yoksa bilimsel hiç bir gerekçesi yok. İnaktif aşıdan kaçan varyant mrna’dan nasıl kaçamaz, o da çok tartışmalı. Sinovac olanlar canınızı sıkmayın, diğer aşılılar ne kadar dikkat ediyorsa sizde o kadar edin. Evet etkinliği biraz daha az ama zaten hiç bir aşı %100 korumaz. Çift doz Biontech olanda hastalanabilir hatta ölebilir, ölüyor da, ama bu çok iyi aşı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sinovac enf koruyuculuk düşük ama ağır hastalık koruma oranı hala çok yüksek, diğer aşılar gibi.” Kaynak: https://twitter.com/BurcinNlbntgl/status/1409555000699805698?s=20

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: