BREZİLYA-ARJANTİN MAÇINDA SKANDAL!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Tüm dünyanın sağlığın futboldan, golden, Messi’ den Neymar’ dan ve her şeyden daha önemli olduğunu anlaması gerekiyor.

Arjantin-Brezilya maçında skandal, dünya bu görüntüleri konuşuyor” başlığını atan Fotomaç’ ı kınıyorum.

Başlık “Dünyaya Sağlık Dersi” şeklinde olmalıydı.

***

Hürriyet’ in haberi:

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri kapsamında Brezilya’nın Arjantin’i konuk ettiği maçta sınır dışı krizi yaşandı. Karşılaşma oynanırken Brezilyalı Sağlık Kurulu Yetkilileri; Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia’yı sınır dışı etme işlemini yapmak için sahaya girince oyun durdu. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu, maçın askıya alındığını, hakem ve gözlemci raporlarının FIFA Disiplin Komitesi’ne ileteceğini açıkladı.

Copa America finalinde kozlarını paylaşan brezilya ile Arjantin bu kez 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde karşı karşıya gelirken maçta tarihi bir olay yaşandı.

SINIR DIŞI KARARI

Brezilya’da oynanan maç öncesi ev sahibi ülkenin sağlık kurulu, Arjantinli 4 futbolcunun sınır dışı edilmesini istedi. 

Brezilya Sağlık Kurulu; Tangocular’dan Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia’nın yanlış bilgi vererek sağlık protokolünü ihlal ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilmesini istedi.

Maçtan kısa süre önce alınan bu karar sonra büyük kriz yaşanırken Arjantin’in bulunduğu otele polislerin geldiği belirtildi.

MAÇ ÖNCESİ KRİZ ÇÖZÜLDÜ AMA…

Bu sorun kısa sürede çözüme kavuşturulurken CONMEBOL, 4 futbolcunun da müsabakada forma giyeceğini açıkladı. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu’nun olaya müdahale etmesinin ardından Lionel Messi ve takım arkadaşları sorunsuz bir şekilde stadın yolunu tuttu.

SAĞLIK KURULU YETKİLİLERİ SAHAYA GİRDİ

Neo Quimica Stadyumunda oynanan Brezilya-Arjantin maçında, Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı (ANVISA) görevlileri, Arjantinli bazı futbolcuların yeni koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlere uymadığı gerekçesiyle sahaya girdi.

ANVISA görevlileri, Arjantin milli takımında forma giyen ve İngiltere Premier Lig’de oynayan 4 oyuncunun, son 14 günde İngiltere’de bulunduğu için göç idaresi yeminli beyanına aksi hareket ettiği gerekçesiyle maçı durdurdu.

Görevlilerin sahaya girmesiyle, Arjantin Milli Takımı sahayı terk etti. Maçın hakemi Jesus Valenzuela, karşılaşmanın 6. dakikasında maçı durdurdu.

ARJANTİN’DEN MAÇ ASKIYA ALINDI AÇIKLAMASI

Arjantin Futbol Federasyonu, mücadele oynanırken yaşanan olaylardan sonra maçın askıya alındığı bilgisini paylaşırken sahada bir süre daha bekleme sürdü. Sonrasında Arjantin’in kaptanı Lionel Messi ve Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni oyun alanına dönerken Brezilyalı futbolcular ve yetkililerle görüştükten sonra yeniden soyunma odasına girdi.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/son-dakika-brezilya-arjantin-macinda-sinir-disi-krizi-yasandi-41888404

Son Dakika: Brezilya - Arjantin maçında sınır dışı krizi yaşandı Olaylar sonrası maç askıya alındı

Seyretmek için: https://www.fanatik.com.tr/arjantin-brezilya-macinda-skandal-dunya-bu-goruntuleri-konusuyor-video-video-2240070

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: