BU MİTİNGE MUTLAKA İZİN VERİLMELİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Mevlüt Tezel‘ in yazısı:

Kovid-19 aşısı karşıtları 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de ‘Büyük Uyanış’ ismiyle miting düzenlemeye hazırlanıyor ama mitinge Maltepe Kaymakamlığı’ndan izin çıkmadı.
Miting için izin başvurusunu yapan Anadolu Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Bedri Yalçın ise mitingin açıklanan tarihte Maltepe’de yapılacağını söyledi. Gazeteciler Yalçın’a “Valilikten izin alındı mı” diye sordu. O da “Evet” yanıtını verdi.
Öyleyse biri yalan söylüyor!
Gazeteciler sonra aynı soruyu İstanbul Valiliği’ ne yöneltti. Valilik de şu ana kadar bu yönde verilen bir iznin olmadığını açıkladı. ‘Şu ana kadar’ derken, ileride belki bir değişiklik olur mu denmek istendi acaba? Kafam iyice karıştı!
Bence mitinge izin verilmeli. Düşünce özgürlüğü de bunu gerektirir. Bırakın fikirlerini açıklasınlar. Mitinge izin verilmezse aşı karşıtlarının eli güçlenir. “Bakın bizi konuşturmuyorlar bile” derler.
İzin verildi diyelim. Mitinge katılanlar Kovid-19 aşı olduklarını, hastalığı geçirdiklerini ya da PCR testi sonucunu göstermek zorunda değiller mi? Böylece tarihin en az katılımlı mitingi gerçekleşmiş olur.

AFİŞİ DE ENTERESAN
Hadi valilik aşı karşıtlarına özel mitingde PCR testi istemesin. Ama o zaman da mitinge katılanlar arasında Kovid’li olanlar çıkarsa ne olacak?
Mitingin afişi de enteresan. ‘Büyük resmi gör’enler toplanmış sanki! ‘Büyük uyanış’, ‘Küresel çetelere karşı tek ses!’, ‘Özgürlük için pandemiye dur de!’ sloganlarının yer aldığı afişte Türkiye bayraklı bir şemsiyenin altında insanlar duruyor.
Konuşmacılar arasında unvanı en yüksek kişi bir operatör doktor. Medyatik, tanınmış olan ise iki kişi var; gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ve en son ne zaman albüm çıkardığını hatırlamadığım şarkıcı Bora gencer. Yani konuşmacı kadrosu çok zayıf!
Galiba aşı karşıtlarını gözümüzde fazla büyütmüşüz! Aşı karşıtları isterlerse her hafta miting yapsın! Katılımcılar mesafesiz, maskesiz kol kola girip coşkuyla fikirlerini açıklasınlar. Ne de olsa “Aşı gereksiz” diyorlar!
Mitingde Bora Gencer meşhur şarkısı ‘Seve Seve Ölürüm’ü söylesin, Dilipak da katılımcılara her fırsatta mucizevi faydalarını anlattığı keneviri dağıtsın. Küresel güçler şöyle bir kendine gelsin!

SAHTE PCR TESTİ İSTEYENLER DE SUÇLU
Türkiye’de birçok alanda PCR testi zorunlu hale gelince beklendiği gibi sahtecilik yapanların sayısı arttı. İnternette site açıp 300 TL karşılığında negatif PCR testi garantisi verenler var. Bunların arasında mutlaka sahte PCR arayanları kandıran dolandırıcılar da vardır.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da özel bir hastanede sahte aşı kartı düzenlediği tespit edilen üç hemşire tutuklandı.
Bazılarında aşı karşıtlığı fanatiklik boyutunda. Hem kendinin hem de toplumun sağlığını riske atmak için yasa dışı yollara başvuruyorlar. Bu nasıl bir bencilliktir?
Bence sahte PCR testi talebinde bulunanlar, sahte test sonucu verenler kadar suçlu. Sahtecilere göz açtırılmamalı. PCR testinde sahteciliğin önüne geçilirse, aşı yapanların sayısı artar.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2021/09/10/bu-mitinge-mutlaka-izin-verilmeli

Siz de yorumunuzu paylaşın: