COVİD-19 DAVA’ SI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Doç. Dr. Ferhat Arslan ve Prof. Dr. Haluk Vahaboğlu’ nun kaleminden kısa öyküler: KOVİD-19 DAVA’ SI.

Kısa öyküler: “Franz Kafka’ ya 21. yüzyıldan sevgilerle…” 

Önsöz‘ den:

Yazdığımız bilimsel makaleler birilerinin ilgisini çekmiyor. Bu yüzden biz de hikâye yazalım dedik. Herkesin hikâyesini. Acılar yaşamış olabilirsin, inan biz de bakabildiğimiz kadar hasta baktık, acını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz. Bazı şeyleri söyleyebilmenin yolu hicvetmekten geçiyor. Yüzünde bir tebessüm oluşsun da acı mı tatlı mı ona sen karar ver. Bu arada, burada yazılanlar kurgudur, mekânların memleketimizle ilgisi bulunmamaktadır. Kahramanlarımızın da hayali olduğunu ifade ederek ilgili meslek odalarının hepsine sevgilerimizi iletiriz.

Maskeli Balo’ dan:

Önce insanın gözüyle görmediği eliyle tutamadığı ama korkması gereken şeyler olduğuna inandırılması gerekir. Korkunun ve neden korkması gerektiğinin insanın içine nakşedilmesi ise uzun yıllar alan çok meşakkatli bir iştir. Kişinin korkması için inanması ve sorgulamaması gerekir. Bundan sonrası ise kolaydır.

Artık yeni yaşam biçiminin hatta entelektüel olmanın simgesi korku ve maske olmalıydı, aşı onların bedeninin belki koruyabilirdi lakin ruhları bir daha dirilmemek üzere ölmüştü. İnsanlığın umudu artık belki de ötekilerdi.

Mihrak’ tan:

Cadde üzerinde bulunan lokanta ve kafelerde herkesin yüzü açık ve çok keyifli ama cadde üzerinde yürüyenler maskeli ve telaşlı idi. Okul bahçelerinin ve çocuk parklarının sessizliğine rağmen araç trafiği yoğunluğu dikkat çekiciydi.

Çöp’ ten:

Polis arkadaşı elindeki gazeteyi göstererek “müjdemi isterim” diyerek içeri girdi. Sağlık bakanı karantina süresinin on güne çekildiğini ilan etmişti. Polsi memuru önce çok sevindi, sonra kasvetlendi. Arkadaşına “umarım virüsün de bundan haberi vardır “ dedi.

“Allah devletimize zeval vermesin, kalbime iki kez stent takıldı, hiç para vermeden, Allah büyüklerimizden razı olsun” söz öbekleri dizliydi. Sahi para vermemiş miydi? Yıllarca yatırdığı vergiler ve primler paradan sayılmıyor muydu?  Büyükler kimdi? Polis memurunun aklına ardı ardına üşüşen bu sorular göğüs kafesinde sıkışma hissine yol açtı.

Kaynak: https://www.kitapyurdu.com/kitap/covid19-davasi-kisa-oykuler/629318.html&manufacturer_id=252948

***

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: