AŞI KARŞITI KİTAP BASAN YAYINEVİNİN SAHİBİ KOVİD-19 NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Medmagazin‘ in haberi: 

 Aşı karşıtı kitap basan yayınevinin sahibi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Aşı karşıtı yayıncı Tevfik Rauf Baysal, Covid nedeniyle hayatını kaybetti. Baysal’ı aşı olmamaya, aşı karşıtı açıklamaları nedeniyle meslekten geçici olarak alıkonulan Dr. Ümit Aktaş’ın ikna ettiği iddia ediliyor.

 
Aşı karşıtı kitap basan yayınevinin sahibi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

 Baysal’ın sahip olduğu yayınevi, aşı karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Dr. Ümit Aktaş’ın ve Canan Karatay’ın da kitaplarını basıyordu.

Onu aşı olmamaya ikan eden kişinin de Aktaş olduğu iddia edilmişti. Yayınladığı taziye mesajında Baysal’dan ”can dostum” diye bahseden Aktaş, ”Biz seninle sadece kitapları değil bir davayı da paylaştık” dedi.

Annesi öldü, eşi ve ailesi entübe edildi

Bir ay önce annesi corona virüse yenik düşen Baysal’ın eşi, eşinin anne ve babası da entübe edildi. Eşi ve annesinin hastanede tedavileri devam eden Baysal, eşinin babası ile aynı gün hayatını kaybetti.

2 ay önce baba oldu

Baysal’ın 2 ay önce bebeği dünyaya gelmiş, yalnızca 10 gün görebilmişti

Vefatın ardından taziye mesajları yayınlandı

Baysal’ın vefatı, Türkiye Yayıncılar Birliğinin sosyal medya hesabından “Üyemiz, Hayy Kitap’ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal vefat etmiştir. Tüm sevenlerine, ailesine ve yayıncılık dünyasına başsağlığı dileriz” ifadeleriyle duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Doç. Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz da Baysal’ın vefatının ardından, “Rauf Baysal tanıdığım en ilkeli, ahlak sahibi insanlardandı. Hayy Kitap ile yayıncılığa yeni bir seviye getirdi. Şeyh ile Hükümdar onun teşvikleriyle ortaya çıkmıştı. Rabb’im gani gani rahmet eylesin, eşi ve bebeğine şifalar nasip etsin” açıklamasında bulundu.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu da “Kuşadası’ndan komşumuz, İzmir Atatürk Lisesi’nde öğretmenim Haluk Baysal’ın oğlu sevgili arkadaşımız Rauf Baysal’ı kaybettik. Onu sıcak gülümsemesi ile hatırlayacağız. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun” dedi.

Yazar Leyla İpekçi ise “Ah Rauf Baysal, 1990’lardan beri gazetecilik yıllarımdan yayıncılık yıllarıma, yazarlıktan editörlüğe, yaz ramazanlarında nice sofralara, atalar tohumu organik tarım kimsenin derdi değilken Buğday Derneğinde toplantıdan toplantıya… Birlikte kitaplar da yaptık. Mekanın cennet olsun” paylaşımını yaptı.

Tevfik Rauf Baysal’ın cenazesi Kuşadası Adalızade Mezarlığı’nda  toprağa verildi.

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-asi-karsiti-kitap-basan-yayinevinin-sahibi-kovid-19-nedeniyle-hayatini-kaybetti-11-681-97483.html

***

Yazı için 14 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    Sevgili dostum Rauf beyi rahmetle anıyorum. Nurlar içinde yatsın. Onun Türk halkı için yaptığı çabaları, uğraşıyı bu halk ve bizler hiç bir zaman unutmayacağız ve de unutturmayacağız bu biline.

    Nurlar ve ışıklar içinde yatsın, ölümüyle dahi insanların halkın uyanmasına hizmet etmeye devam ediyor ve de edecek, iyi kalpli hümanist, manda yürekli adam gibi adam.

    Rauf Bey corona gribi sonucu ölmedi.

    Hastaneye kontrol için yatmıştı, çok da iyiydi.

    Bir kaç soru sormak istiyorum:

    1. Ölmeden bir gün önce ‘ben iyiyim, taburcu olmak istiyorum’ dedi mi?

    2. Hekimi de, ‘bir gece daha kalın yarın çıkarsınız’ dedi mi?

    3. O gece, Rauf Bey’e koruyucu olarak ACTEMRA denilen bir römatoid artrit ilacı verildi mi?

    4. Hekimlerinin korkmadan bu sorulara açıklama getirmelerini beklemek hakkımız değil mi?

    Aşı ve ilaç kartelleri global kötü yayınlarına ve karalamalarına devam ediyorlar.

    Aşı olanlarda kardit, perikardit sonucu ölümlerin artmış olduğu İSRAİL’de yapılan bir çalışma sonucu yayınladı geçenlerde.

    Hiç bir corona aşısının ruhsatı henüz alınmamıştır. Ruhsatı olmayan bir maddenin insanlara enjekte edilmesi doğru mu, aldatmaca kandırmaca değil mi? Denek olarak kullanılmak isteyenler gönüllü olabilirler, kimse engelleyemez!!!

    Ruhsatı alınmayan asansör bile çalıştırılamıyorken, bu neyin telaşı?

    Bodrum, Turgutreis semt pazarında, bir köşede aşı yapıldığını da duydunuz mu?

    İşte size koruyuculuk, işte size salgın önleme taktikleri ve de işte size BİLİMSELLİK.

    Eczanelerde iğne yapılması senelerden beri yasaklanmadı mı?

    Semt pazarında ya da oto garlarda aşılama serbest öyle mi?

  2. CANAN KARATAY dedi ki:

    Actemra Nedir?

    Actemra, orta ve ileri derece romatoid artrit (RA) yani iltihaplı eklem romatizması olan ve metotreksat gibi hastalığın seyrini değiştiren antiromatizmal ilaçlara cevap vermeyen hastalar için onaylanan bir ilaç. Doktor kontrolunda kullanılması gereken Actemra’nın ciddi yan etkileri de mevcut. Actemra, hastanın bağışıklık sistemini etkileyebilir. Hastayı enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale getirebilir veya mevcut enfeksiyonun ağırlaşmasına yol açabilir. Actemra kullanan bazı hastaların bu enfeksiyonlardan dolayı öldüğü kaydediliyor.

  3. CANAN KARATAY dedi ki:

    Actemra İlaç firmasını açıklamaları:

    Actemra İlacının Ağır Corona Vakalarında Denenmesi Onaylandı.

    Klinik Deneme Nasıl Yapılacak?

    Genentech, Actemra’nın Corona virüsüne bağlı ağır zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılan yetişkin hastalar üzerindeki güvenliğini ve etkisini, randomize, çift-kör, plasebo kontrollu Faz III çalışmasıyla test etmeye hazırlanıyor. Hastalar, randomizasyon sonrasında 60 gün takip edilecek ve ilacın etkinliği konusunda bir ara değerlendirme yapılacak.

    Actemra Nedir?

    Actemra, orta ve ileri derece romatoid artrit (RA) yani iltihaplı eklem romatizması olan ve metotreksat gibi hastalığın seyrini değiştiren antiromatizmal ilaçlara cevap vermeyen hastalar için onaylanan bir ilaç. Doktor kontrolunda kullanılması gereken Actemra’nın ciddi yan etkileri de mevcut. Actemra, hastanın bağışıklık sistemini etkileyebilir. Hastayı enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale getirebilir veya mevcut enfeksiyonun ağırlaşmasına yol açabilir. Actemra kullanan bazı hastaların bu enfeksiyonlardan dolayı öldüğü kaydediliyor.

  4. Gülseren dedi ki:

    Sevda hanım,
    Dahi düzeyinde zeki biri idiyse aşı karşıtı doktorlara nasıl ikna oldu acaba?

  5. ozz freedome dedi ki:

    sevdacim feristahin gelse beni kimse asilayamaz degil saglik ne seyin.
    asi oldunsa tamam otur oturdugun yerde .seni kim doktor yapiyorsa sanki patronunu cok severmis yazilarini basmasaydida sevecekmiydin,yada kac kisiyi sevdin hayatindahastanede verilen ilaclarla olmediyse eminmisiniz

  6. ozz freedome dedi ki:

    coronadan olmemis.peki neden oldu verdiginiz ilacdan olabilirmi,asida yaptirmamis. sapasaglam adam
    ailesi hastaysa ve yasiyorsa hala peki bu vatandas nasil olur.
    allahinizdan bulun

  7. Canan Karatay dedi ki:

    Medmagazin, hekimlere bedava dağıtılıyor değil mi!!!

    Hangi firmalar, yani BİG FARMALAR, finans ediyor acaba?
    neden sorgulanmaz ve araştırılmaz!!!

  8. Canan Karatay dedi ki:

    8 Ekim tarihinde sordum.

    12 Ekim tarihinde de tekrar soruyorum:

    BEDAVA OLARAK TÜM HEKİMLERE DAĞITILAN MEDİMAGAZİNİ KİMLER FİNANSE EDİYOR, SENELERDEN BERİ?

  9. Yakup dedi ki:

    Ya Canan hocam Allah aşkına, doktor milletine bedava neler dağıtılıyor neler. Bir gazetenin ne kıymeti var? Ama eğer maksadınız bu gazetenin fonlandığı ise onu bilemem tabii.

  10. CANAN KARATAY dedi ki:

    Yakup Bey, yalnız fonlanması değil olay, çok derin çok.

    Bazı yazılarımı, yayınlamadılar yazmamı kendileri istedikleri halde. Senelerce önce, henüz hiç bir kitabım yayınlanmamıştı bile, Statinlerin zararlarını açıklamak istemiştim, kolesterolün faydalarını, doğal kırmızı etin, doğal yağların vs. önemini anlattığım yazılara editörden şu cevap geldi.

    Canan Hoca siz artık eğitim için yazın denildi.

    Demek istediğim küresel BİG FARMANIN pazarına zarar verecek bir yazı ya da görüş bildiremezsiniz, mümkünü yok.

    Tüm göresel ve yazılı medya, tüm bazı tıp dergileri, tıp dernekleri, sivil toplum örgütleri vs onlar tarafından kontrol edilmekte.Özellikle tıp fakültelerinin ders programları bile, global olarak.

    Pandemi süresinde bir kısım halkın da bu konuda gözleri açıldı, insanlarımız biraz olsun bilinçlenmeye başladılar.

  11. Ede dedi ki:

    Hay Allah razı olsun Canan hanım. O kadar yalan var ki medyada yalanların hangisine inanacağımızı şaşırdık desek mübalağa etmiş olmayız!
    Aşıya şüpheyle yaklaşan ve sorgulayan her bilindik kişi (bazen normal vatandaş) hayatını kaybettiğinde aşı karşıtı yaftası üzerinden çarşaf çarşaf haberler okuyoruz. Topluma korku salmanın yeni modası bu oldu son zamanlarda.
    Aşı kaynaklı ölümlerden/yan etkilerden, bahsettiğiniz gibi farklı ilaçlara bağlı ölümlerden vs. hiç bahseden yok nerdeyse.

    Aşısız* olup hayatını kaybedenler covitten, aşılı olup ölenler eceliyle ölüyor sözünü doğrular nitelikte yaşadığımız günler ve olaylar (* aşı demek doğru değil ama meramımızı anlatmak için bu şekilde yazıyorum)

    Aşısız birisi olarak kendim de korona oldum ve biiznillah evde bir takım bitkisel desteklerle ve beslenme ile rahat atlattım. Eşim olduysa da bir belirti göstermedi.

    Bu süreçteki sorun modern tıbbın bu hastalığa karşı herhangi bir gerçek tedavi uygulamaması. Ve hatta vermiş olmak için verilen ilaçların ölümlerin artmasında en büyük etken olabileceği de göz ardı edilmemeli. Farklı tedaviler uygulamak isteyen doktorların da protokoller ile elleri kolları bağlanıyor. Veya uygulayıp hastalarını tedavi eden doktorlara kulak verilmiyor, görmezden geliniyor deyim yerindeyse. Şu an aşı da aşı söyleminden başka da birşey duymuyoruz.

    Çok şükür ki bu süreç milletimize doktorları, tedavilerini, eğitimlerini, ilaçları ve aşıları ve tabii ki bu işlerin arkasındaki büyük şirketleri sorgulattı az da olsa.

    Yıllardır bedava dağıtılan sigara bıraktırma ilacında kanserojen madde olduğu gerekçesi ile toplatma kararı verildi. Kimden tepki gördük? Nerede anlı şanlı proflar? Kaç tanesi bu ne rezilliktir dedi.
    Ne kadar da basit değil mi? Belki binlerce, milyonlarca kişi kanserle tanıştı sadece bu ilaçtan ötürü? Hani nerede yaptırımı, tepkiler?

    Neyse bizlerin derdine/kaygılarına ortak olup, anlatmak isteyip de anlatamadıklarımızı dile getirdiğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerçi anlatsak da anlayacak ve tepki verecek insan bulmak çok zor…

  12. Canan Karatay dedi ki:

    PROTOKOL/KILAVUZLAR en büyük yalanlardır. BİG FARMALARIN düzmecesidir.

    Protokol diye hiç bir hasta tedavi edilemez. Edilmemesi gerekir. Yalandır, dolandır ilaç satmaya, aşı satmaya yönelik ters ve yanlış bir uygulamalardır.

    Kılavuzlar ile de hastalar tedavi edilemez, edilemiyor da zaten.

    Yer yüzünde 8 milyar insan var ise, 8 milyar hastaya özel uygulama olmalıdır.

    Senelerden beri uygulanan kılavuzlar ve protokolların Gerçek tıp ve ŞİFA ile hiç bir ilgisi alakası yoktur.

    İLAÇ/AŞI üreten ve satan bir fabrika bizim sağlıklı kalmamızı ister mi hiç?

  13. Canan Karatay dedi ki:

    Colin Powell tam aşı olmuş olarak, aşının komplikasyonlarında vefat etmiştir. CORONA aşısı sonucu ölmüştür!

    Bu bir ilk değildir, son da değildir.

    Aşı olanlar, aşı komplikasyonları sonucu sakat kalıyor ve hayatlarını kaybediyorlar.

    Dostum Rahmetli Rauf Bey AŞI OLMADIĞI için ölmedi bu biline.

    ACTERMA ilacı verilmişti, koruyucu olarak (!). Çok iyi korudu değil mi?

    Yalan dolan aşı propagandalarına kanmayalım!

    ÖLÜM RAPORU: Salgın hastalık(!) diyor. Ölüm nedeni de doğal olarak yazılmış(!).

    CORONA gribi sonucu ölmüş olsaydı, normal ve doğal şartlarda cenaze merasimi yapıla bilir miydi ki?

    İnsanları korkutarak, terör ortamı yaratarak vebal alıyorsunuz, vebal!!

    Ayıptır günahtır.

  14. Emre Sağlam dedi ki:

    Canan Karatay hocam halk olarak son dönemde başta siz olmakla bazı hakiki hekimlerimizin kasıtlı olarak sansürlenip karalamaya tabii tutulduğunun farkındayız, insanlar üzerinde müthiş bir baskı ve mobbing var. Bu baskı insanları gerek maddi yönden gerek mental/manevi yönden çok etkiledi. Size açıkça konuşma hürriyeti veren kanallara çıkıp bazı gerçekleri ve ana akım medyadan çok uzak coronavirüs ve dozlarının sonu gelmeyen bu aşılar hakkında bilgilendirici açıklamalar yapmanızı dört gözle bekliyoruz. Artık bunaldık ve size her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Biz sizden razıyız, Allah da sizden razı olsun.

Siz de yorumunuzu paylaşın: