TEVFİK RAUF BAYSAL GEÇEN YIL VEFAT ETSEYDİ TAKDİRİ İLAHİ İDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dr. Atilla Bektaş’ ın yazısı: 

Değerli Ahmet Ağabey,

Her şeyden önce Tevfik Rauf Baysal’ın Covit-19 yüzünden ölümünden ve ailesinin durumundan dolayı ülkece hepimiz derin üzüntü içindeyiz. Kendisine Allah rahmet geride kalanlara da şifa diliyoruz.

Sabah gazetesi konuyla ilgili haberin gazetede yayınlanması için beni dün acil olarak aradı. İki hasta arası yapılan telefon konuşmasında, ‘’Canan Karatay, Ümit Aktaş, Yavuz Dizdar, Ahmet Rasim Küçükusta’nın çok satan kitaplarının bu yayınevinde basıldığını, bu doktor yazarların zaman zaman genel tıp bilgilerine aykırı görüşlerini, kamuoyuna yaptıkları paylaşımlardan biliyoruz ifadesini kullandım.

Bu isimlerden, Yavuz Dizdar ve Ahmet Rasim Küçükusta’nın  aşı  karşıtlığı yaptıklarını ve bu konuda toplumu yönlendirme çalışmalarına girdiklerini görmedim.

Ancak Tevfik Rauf Baysal’ı tanıyan bir doktor ve onun yayınevinde üç kitabı yayınlanmış bir yazar olmanın verdiği sorumlulukla da açıklama yapmaya kendimi yetkin görüyorum. Buradaki amaç ah-vah demekten öte,  topluma doğru mesaj vermek ve sağlık adına yapılan açıklamaların ne kadar hayati önem taşıdığını vurgulamaktır.

Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel yaptığı açıklamaya göre Kovit-19 nedeni ile Yoğun bakımda yatan hastaların  % 95’i aşısız, diğer % 5 ise tam doz aşısı yok.

FDA (Amerikan ilaç ve Gıda dairesi) BioNTech’e verdiği ‘tam onay’ aşının tartışmasız kullanabileceğini teyit etti.

Bu konuda, Dr. Andrew Wakefield vakasını bütün aşı karşıtı kişilerin okuması gerekli.

https://yalansavar.org/2011/11/17/asilar-ve-komplo-teorileri-bolum-2-dr-andrew-wakefield-ve-asi-karsiti-hareket/

Ayrıca, Sabah gazetesi haber birimiyle yaptığım telefon konuşması ve Whatsapp yazışmasında, gazetede yer olmadığı için  yayınlanmayan yazımın aşağıdaki bölümünü de sizinle aşağıda paylaşmak isterim.

 ‘’Tevfik Rauf Baysal geçen yıl vefat etseydi takdiri ilahi idi. Bu sene bir şansı vardı. Aşı ile yaşama şansını arttırması mümkündü. Sağlık konusunda önemli kitapların basılmasını sağlamış bu konuda öncülük etmiş Hayy kitap’ın sahibi ve genel yayın yönetmeninin aşı karşıtı kampanyalar etkisi ile genç yaşta yaşamını kaybetmesi çok trajik…’’

Dilerseniz bu paylaşımımı sitenizde yayınlayabilirsiniz.

Selamlar

Not: Sevgili Hocam, yoğunluktan hemen cevap yazamadım. Önce aşını yaptır diyoruz, sonra şifa kaynağı tarhana çorbasına içmeye devam ediyoruz. J))

***

Yazı için 8 yorum yapılmış:

  1. Alişan Yıldıran, Çocuk Hekimi dedi ki:

    Adını ‘teyit’ veya ‘yalansavar’ koymakla mutlak hakikate ulaşılmaz sevgili kardeşim.

    Takdir-i ilahi daima tecelli eder, ne geçen sene, ne de aşı yapılsa bile!

    Vaccine proponent yani RF’den bu kadar korkmana gerek yok.

    Merhum sana hakkını helal edecek mi acaba, müslüman böyle düşünür.

  2. Nasır dedi ki:

    Hacettepeli bir prof hoca 2 Sinovac ve 2 Biontek aşısı olmasına rağmen geçen hafta ölmüştü. Benim çevremde sigara içen bir sürü hastalığı olan ama hastalanmayan veya ayaktan atlatan pek çok insan var. Ben bilemem ama hastanede yapılan tedavilerden ve özellikle bazı ilaçlardan çok şüpheleniyorum.

  3. CANAN KARATAY dedi ki:

    FT ile yaptığı röportajda Şahin, şu anda dolaşımda olan Covid-19 varyantlarının, özellikle Delta varyantının daha bulaşıcı olduğunu ancak mevcut aşıların etkinliğini ortadan kaldıracak kadar farklı olmadığını söyledi.

    Şahin, güçlendirici atışların ana değişkenlerle başa çıkabilecek gibi göründüğünü ancak virüsün eninde sonunda aşı tarafından verilen bağışıklık tepkisinden kaçabilecek mutasyonlar geliştireceğini söyledi. Şahin, “Virüs kalacak ve virüs daha çok uyum sağlayacak. Değişikliğe uğrayacak yeni nesil virüslerin, şu ankinden daha kolay yönetilebilir olacağını öngörmüyoruz. Bu devam eden bir evrim ve evrim henüz başladı” dedi.

  4. CANAN KARATAY dedi ki:

    Cumhuriyet gazetesinin Uğurgiller haberi ne güzel ve bilimsel değil mi?

    COVİD-19 VİRÜSLERİ MUTASYONA UĞRUYORLARMIŞ!!!

    ‘good morning after supper’ denir buna vallahi.

    Vah vah, başlarına taş ya da kaya düştü galiba!!!

    NOBEL ÖDÜLÜNE DE ADAY TÜCCARLAR fetva vermeye devam ediyorlar…

    Ne kadar bilimsel değil mi? Gözlerim yaşardı doğrusu!!!

    MADAM CURIE’nin kemikleri sızlıyordur vallahi.

  5. Adnan dedi ki:

    Alişan Hocam, sadece tıbbi bilgilere değil müslümanın olması gereken düşünce sistemine de sahip.
    Rabbim iki dünyanızı güzelleştirsin hocam.
    Selamlar, Saygılar.

  6. Alişan Yıldıran, Çocuk Hekimi dedi ki:

    Allah cc Adnan bey ve duasını eksik etmeyen cümle kardeşlerimden razı olsun.

  7. Süleyman Sami dedi ki:

    Yazarı anlamadım. hem Rauf beyi çok övüyor hem de yayınevinden ayrılıyor. İçinde bulunduğu durum anlaşılabilir değil. Diğer yayınevi yazarlarının kitapları yeni çıkmış değil, senelerdir çok satanlar listesindeler. Kitapların içinde yazanlar pandemi döneminde değişmiş değil, aynı kitaplar. Herkes kendi yazdığından kendi kitabından sorumludur. Bu doktor aklınca birilerine mesaj gönderme peşinde ama yaptığı hakikaten yakışıksız bir şey.

  8. Birsen dedi ki:

    Yayınevinden çıktığı çok isabet olmuş. Kendini aklınca aklamaya çalışıyor ama hani konuştukça batıyor derler ya o duruma düşüyor… Bu düşüncede olan birine bu yayınevi zaten uygun değil. Gitsin kendine yayınevi bulsun ama girerken iyi incelesin 2 sene sonra ordan da çıkmaya kalkar bu kafayla…

Siz de yorumunuzu paylaşın: