SAĞLIKLI İNSANLARI KISITLAMAYA ACİLEN SON VERİLMELİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

“Covid sürecinde her kritik noktada kamplaşmalar oldu. Son dönemdeki kamplaşma “bağışıklık inkarcıları” ve “aşı inkarcıları” grupları altında şekillendi. Her iki grubun en büyük özelliği konuya çok kesin bir ön yargı ile yaklaşmaları. Fanatiklerden rasyonel söylemler beklemeyin.”

Hatalı söylemler:

*Deney sıvıları işe yaramıyor.

*Aşılar doğal bağışıklıktan daha üstün koruma sağlıyor.

*Covid için toplumsal bağışıklık mümkün değil.

*Çocuklar dahil, herkesi çok kısa sürede aşılamamız lazım.”

“İngiltere haftalık verilerinde aşılı ve aşısızlar arasında belirgin fark olmaması, aşısız grubun çoğunun doğal bağışıklığa sahip olduğunun göstergesidir. En az iki yıldır dünyayı gezen bulaşıcı bir virüsün olduğu durumda, çoğumuzun bir şekilde virüs ile teması olması çok normal.”

“Doğal bağışıklık ve aşılama birlikte en iyi sonucu verir. İleri yaş/risk grubu öncelikli olarak nüfusun çoğu aşılanarak korunurken, doğal bağışıklığı yüksek bir topluluk oluşturmalıdır. Çalışan örnek mi istiyorsunuz?”

ResimResim

“Aşılar ve doğal bağışıklık ile çoktan endemik faza geçtiğimizi kabul etmeliyiz. Gereksiz PCR testlerini ve maske kullanımını, aşı pasaportlarını bir kenara bırakmamızın ve normal hayata dönmemizin zamanı geldi. Sağlıklı insanları kısıtlamaya acilen son verilmeli.”

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1454494625679519750?s=20

Siz de yorumunuzu paylaşın: