VİRÜS BAHANE ÇİN’DE TİCARET ŞAHANE

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Kayseri Sunhaber’ den:

Covid-19’u tüm Dünya’ya yayan Çin, eski normal hayatına dönüp partiler, eğlenceler düzenlemeye başladı. Daha geçtiğimiz günlerde Çin’deki Wuhan Zall – Zhejiang Greentown maçını 37.387 taraftar tribünden takip etti. Bu virüsten kurtuluşun tek çaresi aşı olarak görünen Çin’de neden gerekmedi.

ÇİN İŞİN TİCARETİNDE
Yedikleri anormal besinler ile birçok virüse davetiye çıkaran ve Dünyanın başına bela olan Çin, milyonlarca kişinin ölmesine neden olan Covid-19 virüsü unuttu ve günlük yaşantısına devam ediyor. Bütün dünya ekonomisini yerle bir eden, insanların yaşamını ipotek altına alan pandemiyi fırsata çeviren Çin, bütün dünya ile dalga geçercesine eğlence ve partiler düzenliyor, seyircili spor müsabakaları yapıyor, geliştirmeye çalıştığı aşıyı dünyaya pazarlamaya çalışarak ekonomisini büyütmeye devam ediyor. Online alışverişin büyük patlamaya yaptığı bu dönemde Çinli şirketler birçok büyük Online Alışveriş şirketlerini satın alarak bu pazarda tek olmak için kesinin ağzını açtılar.
 
ÇARE BULUNAMIYOR
Kovid-19 nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 394 bin 240 kişi yaşamını yitirdi, 40 milyon 792 bin kişi virüsü yenerek sağlığına kavuştu. Covid-19 salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 59 milyon 27 bin 330 oldu.
Bir çok ülkede yükselişe geçen vaka sayıları ülke ekonomilerini yıkmaya devam ederken, halk da bir yandan ayaklanıyor. Alınan tedbirlere karşı direnmeye çalışan vatandaşlar, ekonomik tedbirler ve sıkı izolasyon kuralları karşısında gösteri ve pankartlarla bu gidişatın biran önce sona ermesi yönünde yürüyüşler düzenliyorlar.

VİRÜS BAHANE ÇİN’DE TİCARET ŞAHANE
 
BU İŞTE BİR YANLIŞLIK VAR
Özellikle yaşlılarda görünen kronik hastalıklar, Kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon ve şeker hastalarının daha çok etkilendiği hatta ölümle sonuçlanan bu covid-19 hastalığı 1.4 Milyar nüfusa sahip ve yaşlı nüfusun giderek attığı Çin’de neden etkili olmuyor?
Çelikte bile 72 saat kendini koruyan ve etkisini devam ettiren bu virüs yaşlı nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkesi olan Çin’de nasıl kontrol altına alınabildi?
Ne oldu da Çin’de yol ortasında aniden yere düşüp ölen insanlar, artık aşı bile kullanmadan normal hayatlarına döndüler?
Bütün dünyanın kurtuluşunun tek çaresi olarak gösterilen aşı Çin’e gerekmiyor mu?
Bundan bir yıl öncesine kadar güvenle önerilerini dinlediğimiz Canan Karatay, Ahmet Rasim Küçükusta, Tuncay Uludağ gibi önemli isimler neden susturuldu? 
Bilimi hemen inkar edip, hemen de kabullenmeyelim.
Bu önemli isimlerin önerileri ve tezleri incelenmeye oldukça değer.
Belki de kurtuluş olabilir.

Kayseri: https://www.kayserisunhaber.com/virus-bahane-cin-de-ticaret-sahane/4428/

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: