BAĞIŞIKLIĞI BASKILANMIŞ KİŞİLERDE AŞIYA RAĞMEN KOVİD’ E YAKALANMA ORANI ÜÇ KAT DAHA FAZLA

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

ARK “Aşılarda bir değişiklik, etkisini kaybetme gibi bir durum yok. Ya virüs kalleşlik yapıp mutasyona uğruyor, aşıdan kaçıyor Ya da bağışıklık sistemi yeterince cevap veremiyor.”

***

Sözcü’ nün haberi:

orona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, ortaya çıkan varyantlarla salgına karşı geliştirilen aşıların koruyuculuğu da sorgulanıyor.

Tıbbi Ekonomi Dergisi’nde Pfizer-BioNTech aşısı olmasına rağmen corona virüsüne yakalanan kişiler üzerindeki bir araştırmaya yer verildi.

1.1 MİLYON KİŞİ İNCELENDİ

Genesis Research tarafından yürütülen araştırmada, Pfizer-BioNTech ile tam olarak aşılanmış 1.1 milyon kişinin verileri incelendi. Çalışmada, bağışıklığı baskılanmış kişilerin aşılanmış olmasına rağmen corona virüsüne yakalanma oranının üç kat daha fazla olduğu tespit edildi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Ağustos ayında bağışıklığı baskılanmış kişilerin takviye doz aşı olması için acil kullanım onayı vermişti.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bagisikligi-baskilanmis-kisilerde-asiya-ragmen-covid-19a-yakalanma-orani-uc-kat-daha-fazla-6799423/

***

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: