DÜNYA HİNDİSTAN’ DAN DERS ALMALIDIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Her gün yeni bir pandemi rezaleti ortaya çıkıyor.

VARAN BİR: Birkaç gün önce omikron varyantını keşfeden Güney Afrika’ lı Dr. Coetzee:

“Dünya genelindeki siyasetçilerden ve bilim insanlarından hastalığın olduğundan çok daha kötüymüş gibi göründüğünü söylemem yönünde baskı oluştu. Benden Omikronu hafif olarak tanımlamamam istendi” demişti (1).

VARAN İKİ: Pfizer, iki gün önce de FDA’ ya 5 yaşından küçük çocuklar için yaptığı kullanım onayı başvurusunu, yeterli veri olmadığı gerekçesiyle geri çekmişti (2).

VARAN ÜÇ: Pfizer, Hindistan’ ın acil kullanım izni vermek için Kovid aşısının etkinlik ve emniyetinin kendi ülkelerinde araştırılmasını istemesi üzerine onay isteğini geri çekti.

Ülkenin Central Drugs Standard Control Organisation (CDSCO) isimli kurumu uzmanları, yurtdışında bildirilen yan etkilerinin halen araştırıldığı gerekçesiyle aşıyı tavsiye etmiyor.

Ayrıca, Pfizer’ in Hindistan’da güvenlik ve immünojenisite (bağışıklık tepkileri) verilerini oluşturmak için herhangi bir plan önermediği de bildirildi.

Gelelim neticeye

Bu haberde tüm dünyanın alması gereken iki ders var:

BİR: Hindistan’ ın Pfizer’ in verilerine güvenmeyip de aşıları kendi ülkesinde kendi vatandaşları üzerinde araştırmak istemesi.

Bu, aslında tüm ülkelerin yapması gereken bir uygulama olmalıydı.

İKİ: Pfizer’ in Hindistan’ ın araştırma teklifini reddederek dünyanın ikinci en büyük pazarına girmemeyi göze alması.

Bu, şirketin aşısının etkinlik ve emniyetinden emin olmadığının ifadesidir.

Kaynaklar:

1. https://ahmetrasimkucukusta.com/2022/02/10/yazilar/tip-yazilari/kovid-asisi/ilk-omicron-varyanti-vakasini-kesfeden-doktor-konustu-bana-baski-yaptilar/

2. https://ahmetrasimkucukusta.com/2022/02/12/yazilar/tip-yazilari/kovid-asisi/bir-buyuk-pandemi-rezaleti-daha/

3. https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-india-pfizer-idUSKBN2A50GE

Pfizer and BioNTech's Covid-19 vaccine found to be 90% effective |  Financial Times

***

EK 1 (14.2.2022): GERY WOLF “Hangi koruma Sayın Hocam? Aşağıda Prifizer/Biontech faz 3 çalışmasının ilk 6 aylık verileri var. Zaten daha sonra veri akışını şirket kesti. Aşılı dedikleri grupta daha fazla ölüm var. Kaynak nerede diye soran olursa sağ üst köşede.”

Resim

Kaynakhttps://twitter.com/GreyWol92724602/status/1492809683672911873?s=20&t=8YI5TPr-8RMInD9ADwmjNw

***

EK 2 (14.2.2022): Virüs değişiyorsa, orijinal virüse karşı hazırlanan aşıları tekrar tekrar yapmanın mantığı ne?

Resim

***

EK 3 (22.2.2022): HALUK VAHABOĞLU “İbretlik bir olay ama bizim .ilim kurulu ibret alır mı? Hindistan pıfizer mRNAMsı için güvenlik çalışması ister, pıfizer kabul etmez. Hindistan size güvenilmez der ve anlaşmalar iptal olur. Biz istedik mi? İstemedi isek sorumluluğu kim alacak? Televizyon gülleri veya TTB’mi?”

Hastalığı geçirenlerde şu oluyor falan diye sıyıramayız. Neden mi 2020 yılında transfeksiyon yok iken kimse C19 geçirdim diye 1-2 yıl içinde pat diye düşüp ölmedi. Merak ettiğim ihale kime kalacak Bizim uşaklar besin zincirinin en altında, yani ufak lokma dikkat etseler iyi olur

“Bu arada TTB’nin Başkanı aşılar güvenli diye reklam yapmaya devam ediyor. Aşı nedir, bnt-162-b2 nedir, biyodistribution nedir, miRNA nedir N1-methly-pseudouridin nedir en ufak bir bilgisi var mı? kesinlikle yok Peki doktorları küçük düşürmeye ne hakkı var?”

doktorları küçük düşürmekle ne alakası var? İnsanlar gayet bilinçli; okuyor, dinliyor ve ortada bir şeylerin döndüğünü anlıyor (ne olduğunu bilmese de) İşte o an kendisini kandırmaya çalışanların tamamına kuşkuyla bakmaya başlıyor

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1496154497885872131?s=20&t=3cKUyJoze7hR0o1GvBVmbw

***

EK 4 (23.2.2022): Rumen Steaua Bükreş’in sahibi Becali, Kovid-19 aşısı olan tüm oyuncuların güçsüz oldukları için oynamalarına izin vermediğini söyledi. Becali, aşıları reddedenlerin aksine, virüse karşı aşılanan kişilerin hastanelerde öldüğünü iddia etmeye devam etti. Kaynakhttps://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-10542765/Romanias-famous-football-team-Steaua-Bucharest-announce-ban-VACCINATED-players.html

Resim

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: