PFİZER YÖNETİCİSİ, TWİTTER’A ‘AŞI KARŞITLARI’ İÇİN BASKI YAPMIŞ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Anadolu Ajansı’ nın haberi:

Elon Musk, “Twitter Dosyaları” ismiyle sürdürdüğü ifşaatın 12’incisini, Kovid-19 aşılarıyla ilgili eleştirel görüşler paylaşan gazeteci Alex Berenson aracılığıyla yaparken, gazetecinin twitini, “Bazı komplo teorileri aslında doğrudur.” diyerek paylaştı.

Berenson, Gottlieb tarafından Twitter yöneticisi Todd O’Boyle’a, Trump yönetimi yetkilisi Dr. Brett Giroir’in Twitter’daki, “Artık Kovid-19 doğal bağışıklığının aşı bağışıklığından üstün olduğu açık. Bir kişi önceden enfeksiyon geçirmişse artık aşı kanıtı için bilimsel bir gerekçe yoktur.” ifadelerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ağustos 2021 tarihli e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı.

Ekran fotoğrafında, Gottlieb’in O’Boyle’a “Bu, yıpratıcı türden bir şey. İsrail’de emsal değerlendirmesinden geçmemiş tek bir retrospektif çalışmadan kapsamlı bir sonuç çıkarıyor. Ancak bu tweet viral olacak ve haber içeriklerini yönlendirecek.” diye yazdığı, devamında ise Twitter’ın, Giroir’in twitini “yanıltıcı” diye etiketleyerek bir uyarı notuyla beğenme ve paylaşıma kapattığı görüldü.

Gazetecinin ifşaatları Musk’ın paylaşımından sonra 9 saat içinde 16,7 milyon görüntülenmeye ulaşırken, Berenson, “Twitter, dünyada gazetecilik için en önemli platformdur. Bu yüzden hükümetler ve şirketler onu sansürlemek için bu kadar gözünü karartmış durumda.” diye yazdı.

Fauci’yi eleştirince Gottlieb’in hedefi olmuştu

Araştırmacı gazeteci Berenson, kendi internet sitesinde de rapor olarak paylaştığı dosyada, 2022 sonuna kadar ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) Direktörü olarak görev yapan Dr. Anthony Fauci’yi eleştiren twitinin Gottlieb tarafından hedef alındığına da değindi.

Gazetecinin Twitter hesabı, Gottlieb’in kendisini hedef gösteren bu paylaşımından günler sonra süresiz olarak askıya alınmış, Berenson uzun bir yasal mücadelenin ardından Temmuz 2022’de ancak hesabına geri kavuşabilmişti.

En son Twitter Dosyalarına tepki olarak Gottlieb, ifşa edilen e-postaların tüm hikayeyi anlatmadığını öne sürerek kendini savundu ve tehdit edildiğine dair, Twitter yöneticileriyle yaptığı bazı yazışmaları paylaştı.

Twitter Dosyaları

Elon Musk bir süredir, Twitter’in eski yönetiminin kurum içi yazışmalarını bir grup gazeteciyle paylaşarak ifşa ediyor.

Twitter’in yeni yöneticisi ve bağımsız gazetecilerin “Twitter Dosyaları” olarak adlandırılan bu tweet dizileri, Twitter’ın eski yönetiminin, siyasi görüşleri nedeniyle içeriklere taraflı olarak müdahale ettiğini ortaya koyuyor.

Bugüne kadar yapılan ifşaatta, ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine seçim sürecinde ortaya çıkan Biden’ın oğlu Hunter Biden’a ait sızıntıların sansürlenmesi, Trump’ın hesabının askıya alınmasının yanı sıra Twitter’ın eski yönetiminin ABD ordusunun Orta Doğu’daki manipülasyonlarına alet olduğu ve ABD makamlarının 250 bin Twitter hesabının kapatılmasını istediği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/elon-musk-pfizer-yoneticisinin-asi-karsiti-paylasimlar-icin-twittera-yaptigi-baskiyi-ifsa-etti/2783642

***

EK 1 (10.1.2023): Kurdukları şeytan üçgeni (Pfizer-Moderna-NIH) ile Twitter’da terör estirdiler: mRNA konusunu öngören, araştıran ve yazanları “komplocu” ilan edip, hesaplarını devletin eliyle blokladılar, işleriyle tehdit ettiler. @elonmusk sayesinde ifşa oldular. Aşıları dahil her şeyleri sahte!

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1612692892052504576?s=20&t=B95YD5VWDWtquspxZ8mEkA

***

EK 2 (10.1.2023): FERHAT ARSLAN “Yahu kardeşim aylardır hatta yıllar oldu bize de baskı var mobbing var her türlüsü var diyoruz. Bir tane haksever alicenap memleket idarecisi de arayıp hocam şunca hastaya baktın onların hatrı için nedir derdin? Kim canını sıkıyor demedi.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1612752687032041472?s=20&t=B95YD5VWDWtquspxZ8mEkA

***

EK 3 (11.1.2023): Pfizer’dan bir bilim insanı, 2021’de aşının kalp iltihabı yaptığına dair endişesini dile getirmiş.

Project Veritas tarafından yayınlanan gizli çekim bir videoya göre ABD’li ilaç şirketi Pfizer’ın kıdemli araştrmacılarından Chris Croce’nin 2021’de Kovid-19 aşılarının kalp iltihabına neden olduğu konusunda endişesini dile getirdi.

ABD’li aşırı sağcı Project Veritas’ın paylaştığı gizli çekim videoda, ABD’li ilaç devi Pfizer’ın kıdemli araştırmacılarından Chris Croce’nin, mRNA teknolojisi kullanılarak üretilen Kovid-19 aşılarının kalp iltihabına neden olduğuna dair endişesini dile getirdiği görüldü.

Virüse karşı ilk aşılardan birini üreten Pfizer, geliştirdiği aşının Kovid-19’a karşı risk grubunda olmayan gençlerde de ‘yüzde 100 güvenli ve etkili’ olduğunu öne sürmüştü.

Videoda Croce, mRNA aşılarıyla miyokardite arasında ilişki tespit edildiğini kabul ettiğini söylüyor. Croce, hastalardan alınan yaklaşık 3 bin kan örneğinin test için bir laboratuvara gönderildiğini belirtiyor.

Amerikan Kalp Derneği’nin Circulation dergisinde bulgularını yayınlayan Harvard Tıp Fakültesi araştırmacıları, ‘serbest spike antijenlerinin’ gençlerde artan miyokardit riski ile ilişkili olduğunu ifade etti.

Twitter’a Pfizer baskısı

Elon Musk, ‘Twitter Dosyaları’ ismiyle sürdürdüğü ifşaatın 12’incisini, Kovid-19 aşılarıyla ilgili eleştirel görüşler paylaşan gazeteci Alex Berenson aracılığıyla yaparken, gazetecinin tweet’ini, “Bazı komplo teorileri aslında doğrudur” diyerek paylaşmıştı.

Berenson, Gottlieb tarafından Twitter yöneticisi Todd O’Boyle’a, Trump yönetimi yetkilisi Dr. Brett Giroir’in Twitter’daki, “Artık Kovid-19 doğal bağışıklığının aşı bağışıklığından üstün olduğu açık. Bir kişi önceden enfeksiyon geçirmişse artık aşı kanıtı için bilimsel bir gerekçe yoktur” ifadelerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ağustos 2021 tarihli e-postanın ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Ekran fotoğrafında, Gottlieb’in O’Boyle’a “Bu, yıpratıcı türden bir şey. İsrail’de emsal değerlendirmesinden geçmemiş tek bir retrospektif çalışmadan kapsamlı bir sonuç çıkarıyor. Ancak bu tweet viral olacak ve haber içeriklerini yönlendirecek” diye yazdığı, devamında ise Twitter’ın, Giroir’in tweet’ini ‘yanıltıcı’ diye etiketleyerek bir uyarı notuyla beğenme ve paylaşıma kapattığı görülmüştü.

Gazetecinin ifşaatları Musk’ın paylaşımından sonra 9 saat içinde 16.7 milyon görüntülenmeye ulaşırken Berenson, “Twitter, dünyada gazetecilik için en önemli platformdur. Bu yüzden hükümetler ve şirketler onu sansürlemek için bu kadar gözünü karartmış durumda” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: https://sputniknews.com.tr/amp/20230111/pfizerdan-bir-bilim-insani-2021de-asinin-kalp-iltihabi-yaptigina-dair-endisesini-dile-getirmis-1065640362.html

***

EK 4 (18.1.2023): Biontech’ten Twitter’a skandal sansür talebi: Patent karşıtlarını engelletmeye çalıştılar. Corona virüsü aşısı üreten BioNTech’in aşıda patentin kaldırılmasını talep eden aktivistleri engellemesi için Twitter’a baskı yaptığı ortaya çıktı.

Habere göre bu olay BioNTech’ten gelen bir e-postanın görülmesiyle ortaya çıktı. İlaç üreticisi BioNTech, “Covid-19 aşısı geliştiren ilaç şirketlerini hedef alan bir kampanya” haberi nedeniyle Aralık 2020’de Twitter’la temasa geçti.

Pfizer ile birlikte aşı üreten BioNTech’in ve Alman hükümetinin endişe duyduğu bu kampanya, şirketi corona virüs aşısının fikri mülkiyet ve patentlerini paylaşmaya zorlamak için uluslararası bir baskının başlatılmasıyla ilgiliydi.

Patentlerin kullanılabilir hale getirilmesi, ülkelerin dünya çapında devam eden salgınla başa çıkmak için hızlı bir şekilde düşük maliyetli aşılar üretmesine olanak tanıyabilirdi. ABD Başkanı Joe Biden dahil pek çok kişinin ortaya attığı fikir ilaç şirketi tarafından reddedildi.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonomi/biontechten-twittera-skandal-sansur-talebi-patent-karsitlarini-engelletmeye-calistilar-7559247/

***

EK 5 (5.4.2023): New regulatory filings show Pfizer had evidence, early into the vaccination campaign, that its vaccine’s efficacy waned, but waited months before alerting the public.

In late 2020, the airways became saturated with triumphant reporting of Pfizer and Moderna’s “95% effective” covid-19 vaccines. Millions rolled up their sleeves with the belief that reaching herd immunity would end the pandemic.

But by June 2021, the pandemic endgame story had gone off script. Highly vaccinated countries like Israel were experiencing a new wave of covid infections, vaccination rates were starting to slow, and public scepticism was snowballing.

Authorities tried to allay fears by saying that new infections were “rare breakthroughs,” but the data became too difficult to ignore.

By early July, the Israeli Ministry of Health reported that vaccine effectiveness against infection and symptomatic disease had fallen to 64%. Three weeks later, revised estimates put Pfizer’s vaccine at just 39% effective.

Makale: Pfizer hid data on waning immunity as millions queued to get vaccinated

Kaynak: https://maryannedemasi.substack.com/p/pfizer-hid-data-on-waning-immunity

***

EK 6 (26.9.2023): Hükumetler, Kovid-19 aşılarına erişimi güvence altına almak için ilaç şirketleriyle milyarlarca dolarlık yasal sözleşmeler imzaladı. Ancak ilaç şirketleri ve hükumetler, bilgilerin “ticari sır niteliğinde” olduğunu söyleyerek ayrıntıları açıklamayı reddediyor.

Hukuk uzmanları hükümetler ile aşı üreticileri arasında yapılan anlaşmanın içeriğini ifşa etmek için mücadele ediyor.

Kaynak: https://maryannedemasi.substack.com/p/the-secrecy-of-covid-19-vaccine-contracts

Siz de yorumunuzu paylaşın: