BU DEFA ATİPİK BİR AŞI HASTALIĞI: AIDS*

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Prof. Dr. Alişan Yıldıran‘ ın yazısı:

*AIDS (Acquired immunodeficiency syndrome), HIV (human immunodeficiency virus) ‘ün sebeb olduğu hayatiyet için vazgeçilmez olan CD4 T hücreleri tahrib ederek, ağır lenfopeni ve buna bağlı enfeksiyonlar, Kaposi sarkoma, lösemi, lenfoma gibi maliniteler gelişmesi sebebiyle ölümle sonuçlanan bir durum. Bu virüsün kan veya cinsel yolla geçdiği bilinir.

Luc Montagnier kimdi, ne demişdi?

Bir arkadaşı ile ve binlerce doktorun da muvafakat verdiği çocuklara yaygın aşı yapılmasının doğru olmadığı kanaatinde olduklarını 2018 yılında ARK hocadan öğrendiğimiz (1) Şubat 2022’de aramızdan ayrılan müteveffa Prof. Luc Antoine Montagnier, son konuşmalarından birinde Sars-Cov2 için aşı yapmanın virüsün varyant gelişdirmesine yol açdığını ve bunun antikor iltihabı (antibody dependent enhancement) (2) ile ortaya çıkdığını, ilmen ve tıbben ölümcül bir hata olduğunu söylemişdi (3). Daha evvel de bu virüsün bir laboratuar virüsü olduğunu ve güçlendirmek maksadı ile HIV genomundan parça ilave edildiğini de söylemişdi (4, 5).

Sosyal medyada yayılan şu sözlerin ona ait olup olmadığı belli değildir, ama gayet muhtemeldir; ‘To those who have been vaccinated with the third dose of Covid-19… Go to a laboratory, do an HIV test, the result will surprise you. And then sue your government- üçüncü doz Covid-19 aşısını olanlar, bir laboratuvara gidip HIV bakdırın, sonuç sizi şaşırtacak, sonra hükümetinize dava açın’ (4). Bu cümleyi sırada bir kişinin sarf edemeyeceğini ilerleyen satırlarda gözden geçiririz.

O dönemde Pastör Enstitüsü’nde çalışan iki arkadaşı ile birlikde Montagnier’in 1982’de AIDS’in etkeninin bir ‘RETROVİRUS’ olduğunu yayınlaması, aynı dönemde bugün herkesin tanıdığı Anthony Fauci’nin yakın arkadaşı Robert Gallo’nun da benzer bulguları yayınlaması 2008’de kendisine Nobel ödülünü getirmişdi (6).

Abd-i aciz için daha da enteresan olan nerede ise bir asır evvel moleküllerin geometrisi ve dissimetrisi üzerine kafa yoran kimyager Pastör gibi DNA moleküllerinin elektromanyetik özellikleri ve bunun suyun hafızası ile alakası üzerine çalışıyordu (67, 8). Bu da sanal ve esrârengiz patojenler olarak üstümüze saçılan virüslerin aslında toksik madde olması ile alakası var mı idi?

Gelin bilgilerimizi tazeleyelim ve anlamaya çalışalım, evvela bir durum tesbîti lazım…

Mesnevîde anlatılan fil hikayesinde, ışık olmayan bir odada bulunan fili, el yordamı ile tanımaya, anlamaya çalışan insanlar anlatılmaktadır. Bu insanların tarifleri, birbirinden farklı olsa da, doğruluk içermektedir. Filin ayağına dokunanın tarifi de; kulağına dokunanın tarifi de doğrudur ama eksikdir. Ellerinde bir lamba olsaydı, filin bütününü olduğu gibi görecekler ve hakikate ulaşacaklardı. İşte bu yüzden bilgi/bilim bir ‘mürşid’ değildir, bunu yorumlayacak akıl, mantık, zeka, tecrübe ve nihayet gönül gözü lazımdır, buna da HİKMET denir canlarım Aristo’dan Allah razı olsun.

Virüsler ve mobil genetik elemanlar

Daha evvel bahsetmişdim, kan gruplarını bulan Landsteiner 1908’de de poliovirüsü bulduğunu iddia etmişdi (10). Yine Rockefeller’de çalışan pek bilinmeyen başka bir araştırmacı Peyton Rous ise 1911’de ilk defa bir vürüsün kansere yol açdığını deneysel olarak gösterdi ve kanserin başlangıcının enfeksiyon/enflamasyon olduğunu ve ilk bulunan protoonkojen olan ‘src’ geninin bulunmasına yol açdı. Peyton Rous bu buluşu yapdığına nerede ise pişman olacakdı, neyse ki ömrü uzundu ve tam 55 sene sonra Nobel ödülü vermek zorunda kaldılar (10). Aynı dönemde meşhur mikrop avcıları Twort ve D’Herelle ayrı ayrı ‘bakteriofaj’ (bakteri yiyen-aslında tek gerçek virüs)’ü keşfetdiler (11). Bu D’Herelle ayrı bir yazı konusu olmayı hak ediyor, bahsi-diğer. Bütün bunların sözümona ‘modern’ tıbbın sahibi olan RF’den uzak olması mümkün mü?

Ömrünü mısır bitkisinin yetişdirilmesi ve genetiğine adayan Barbara McClintock daha 1931de mısırın genetik haritasını yayınlamış, kromozomal krosover, rekombinasyon, ring kromozomları belirlemiş, X ışınlarını mutajen olarak kullanmaya başlamışdı. Mozaisizmi (yeni önceki kuşaklardan farklı özelliklerin bir arada olması) araşdırırken sıçrayan genler-retrotranspozon- mobil genetik elemanları (retrovirüslerle alakalı) bulması ancak 1983’de Nobele layık görülebildi (12).

İnkâr edilen Polio- HIV bağlantısı

Princeton Üniversitesi hocası, stratejist William Engdahl açıkça RF enstitüsünde bugünkü virolojinin temelinin Flexner ve Rivers tarafından atıldığını ve bunun aslında bir virüs değil toksik bir hastalık olan ‘polio üçkağıdı’ ile başladığını anlatıyor (13).

İnsan aklı ve merakı ile hadiseleri anlamaya ve çözüm üretmeye çalışır. Birden 1980’de ortaya çıkan başka bir ‘virüs’ hastalığında AIDS’de de aynısı oldu. Araşdırmacı gazeteci Tom Curtis AIDS virüsünün kökeninin bir başka meşhur polio aşısı gelişdiricisi Koprowski’nin Belçika Kongo’sunda yapdığı yaygın aşılamadan sonra ortaya çıkdığını iddia etdi (14). Çünkü ilk AIDS vakalarının buradan yayıldığı belli idi. Daha evvel yaygın olarak RF tıbbının kullandığı hint şebeklerinin gönderilmesini (Rhesus Macaque) artık Hindistan yasaklamışdı. Eee, aşıları nerede üreteceklerdi? Afrika şempanzeleri ve yeşil maymunları ne güne duruyordu? Engdahl’ın yazısından okuyabilirsiniz (12).Bir yazımızda anlatdığımız Crick’in 1957’de yazdığı ‘santral dogma’ (16) ne idi? DNA’dan RNA, RNA’dan protein yapılıyordu ve tersi mümkün değildi. Rous Sarkom virüsü üzerinde çalışan Howard Temin, DNA ifadesinin aktinomisin-d ile durdurduğu halde virüs proteinlerinin artmaya devam etmesi ile santral dogmayı geçersiz kılan RNA’dan DNA elde edildiğini ve bunu başaranın ‘ters transkriptaz’ yani bir ‘RETROVİRÜS’ olduğunu gösterdi (15).

Virüs-Kanser Teorisi

‘Mayalanmanın germ teorisi’ ile şöhret kazanan Pastör’ün sonradan ‘hastalanmanın germ teorisine’ dönüşmesine ve günümüze böylece gelmesine rağmen, kanser hakkındaki ortodoks görüş kanserin dokuların değil hücrenin içindeki bir bozuklukdan kaynaklandığı şeklinde idi. Peyton Rous’un bırakdığı yerden devam eden Fransesc Duran 1953’de germ teorisine dayanarak kanserin virüslerden kaynaklandığını yayınladı. Ancak çalışmalarının önü bizzat aynı zamanda RF’ın meşhur dergisi JEM’in editörü olan Peyton Rous tarafından kesildi (17).

Digital transcriptome substraction metodu ile indirek olarak polyomavirusların kansere sebeb olduğu 2008’e gösterilene kadar, virüslerle kanser arasındaki münasebet uzun süre sadece bir kaç virüse ait imiş gibi görüldü (1). Neymiş bu polyomavirüs diye şöyle bir bakdığınızda Afrika yeşil maymunundan gelen bir virüs değil mi imiş (19)? Hani şu bizim aşıların maymun hücre kültürlerinde üretilmesi hikayesi canıımm.. Nasıl olsa şu ihtiyar dünya üzerinde aşılanmadık adam bırakmadıklarına göre bu virüsler de artık insan virüsü olarak kabul edilmeli değil mi?

AIDS Virüsü-HERV (insan endojen retrovirüsler) meselesi

Konu uzadı ama lisanımızda bu konuya henüz hiç rastlamadım, not düşmek için bu malumatı da vermemiz gerekiyordu. Yakında fakiri de HIV inkârcısı (20) olarak ilan ederler herhalde.

Daha evvel de yazdığım gibi DNA’mızın %8-10 kadarı HERV’den yani ters transkriptaz taşıyan retrovirüslerden husule gelir (21). Peki bu ters transkriptaz ihtiva eden endojen retrovirüsler içinde HIV de olabilir mi? Ne demişdi üçüncü doz mRNA ağusunu yapdıranlara birisi?

Resim. Wiki’ye soralım, şu dendrogramda insan DNA’sında HIV var mı imiş (22)?

Onlar tuzak kurdular, Allah da onların tuzaklarını bozdu. Evet, Allah en iyi tuzak bozucudur (3, 54).

Kaynaklar:

1. https://ahmetrasimkucukusta.com/2018/05/17/yazilar/tip-yazilari/asilar/asiya-karsi-degiliz-2-yasindan-kucuk-cocuklarin-cok-sayida-ve-sistematik-olarak-asilanmasina-karsiyiz/

2. https://ahmetrasimkucukusta.com/2020/12/27/misafir-yazar/asinin-muhtemel-yan-etkilerine-hazir-misiniz/

3. https://seemorerocks.is/luc-montangier-we-must-be-ready-to-incinerate-the-bodies/

4. https://freewestmedia.com/2022/02/15/the-very-untimely-death-of-luc-montagnier/

5. https://thenewamerican.com/french-nobel-prize-winner-warns-vaccines-facilitate-development-of-deadlier-covid-variants-urges-the-public-to-reject-jabs/

6. https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier

7. https://www.globalresearch.ca/memorial-dr-luc-montagnier-coming-revolutions-optical-biophysics/5770096

8. https://www.researchgate.net/publication/230937823_DNA_waves_and_water

9. https://lilliputian.me/2020/03/virus/

10. Exp. Med. Vol. 208 No. 12 2351-2355 www.jem.org/cgi/doi/10.1084/jem.20112160

11. 2015 January ; 37(1): 6–9. doi:10.1002/bies.201400152

12. https://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_McClintock

13. https://www.globalresearch.ca/toxicology-vs-virology-rockefeller-institute-criminal-polio-fraud/5786537

14. https://documents.uow.edu.au/~bmartin/dissent/documents/AIDS/Curtis92.html

15. https://ahmetrasimkucukusta.com/2021/08/26/misafir-yazar/santral-dogma-mrna-asisi-ve-olumsuzluk-cikmazi/

16. https://en.wikipedia.org/wiki/Howard_Martin_Temin

17. https://www.researchgate.net/publication/254477523_Francesc_Duran_Reynals_Barcelona_1899New_Haven_USA_1958_Virus_and_cancer_a_controversial_theory

18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3522868/

19. https://en.wikipedia.org/wiki/Merkel_cell_polyomavirus

20. https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_denialism

21. https://lilliputian.me/2018/03/immunogenetik-ve-tarihi-acidan-asi-illuzyonu-prof-dr-alisan-yildiran/

22. https://en.wikipedia.org/wiki/Endogenous_retrovirus

***

EK 1 (1.2.2023): FERHAT ARSLAN “Virüslerin yüzeyindeki hastalık yapma potansiyeli olan proteinleri ne ile tespit ediyorduk. Antikorlar. Adına ne diyorduk. Elisa! İşler değişti artık aptamerler ver ve fotonik ölçüm yapılacak. Peki niye HIV gp 120 ile SARS-CoV-2 Spike çapraz rx veriyor?

K: https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.analchem.2c03467

Makale: Aptamer-Linked Photonic Crystal Assay for High-Throughput Screening of HIV and SARS-CoV-2

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1620736454715641857?s=20&t=mGitQZNhtBtw_hNiyX7EIw

***

Yazı için 6 yorum yapılmış:

  1. Canan Karatay dedi ki:

    Muazzam bir yazı, Alişan Bey.
    Elinize, dilinize sağlık.

    GÖZLERİ VAR GÖRMEZLER
    KULAKLARI VAR DUYMAZLAR

    1 DELİL İLE 40 ALİMİ İKNA ETTİM
    40 DELİL İLE 1 CAHİLİ İKNA EDEMEDİM

    Mevlana Celalettin Rumi
    2023 MEVLANA YILIDIR

  2. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Çok teşekkürler muhterem Canan hocam

  3. Aziz Hikmet dedi ki:

    Aptamer-Linked Photonic Crystal Assay for High-Throughput Screening of HIV and SARS-CoV-2

    başlıklı makalede kuyucuklu plateler kullanılarak aynı anda iki ayrı virüsün aynı veya ayrı örneklerde varlığı araştırılmış.
    SArs-Cov2 ve HIV proteinleri arasında çapraz reaksiyon ile ilgili bir hedef ve veri göremedim, yanılıyor muyum?

  4. Alişan Yıldıran dedi ki:

    ATİPİK* AŞI HASTALIĞI: AIDS-2

    Kısa süre evvel, Rockefeller tıbbının viroloji, dolayısı ile genetik ve onkoloji bilimini nasıl şekillendirdiğini, kullanmakda oldukları maymun hücre kültürlerinde üretilen konvansiyonel aşılar ile insan genomu üzerinde nasıl etkide bulunduklarını, polio aşılamaları ile HIV virüsü ve dolayısı ile AIDS’in ortaya çıkmasının alakası olduğunu, korona sürecinde kullanıma giren mRNA metodu ile müteveffa Montagnier’in tekrarlayan enjeksiyonlardan sonra popülasyonda hiv pozitifliğinin ortaya çıkması ihtimalinden bahsetmiş olabileceğini, bütün bunların genomik fonksiyonlar ve transposable elemanlar, endojen retrovirüsler ve bunların arasında HIV’in de olabileceğinden bahsetmiş ve buna dair bir dendrogram paylaşmışdım (1).

    Didaktik köşe yazısı mahiyetindeki bu yazımızdan evvel Rockefeller tıbbının gerçek tıbbın üzerine nasıl hayalet gibi çökdüğü, tababeti ilaç firmalarının kontrolüne aldığı ve doğru yönde gelişmesine nasıl mani olduğunu, İspanyol gribi, polio, AIDS gibi koronanın da bu kurumla bağlatılı sahte salgınlar olabileceğini anlatmaya çalışmışdık (2, 3, 4).

    Nihayet korona sürecinde, durumu ve yapılacakları doğru değerlendirmesi ile diğer enfeksiyonculardan ayrışan ve bu sebeple dernek tarafından aforoz edilen ancak benim için kahraman olan iki enfeksiyon hocasının kıdemli olanından AIDS yazım ile ilgili, çok memnun olduğum fakat nasıl cevap vermem hususunda epey düşündüğüm bir dönüş yapıldı.

    Meşhur darb-ı meseldir, ‘barîka-i hâkîkat müsademe-i efkârdan çıkar-hakikatin parıltısı fikirlerin çatışmasından çıkar’. Bu sebeple konuyu tekrar ele alalım, evvelâ tenkidi verelim:

    Metinde ‘Daha evvel de yazdığım gibi DNA’mızın %8-10 kadarı HERV’den yani ters transkriptaz retrovirüslerden husule gelir (21). Peki bu ters transkriptaz ihtiva eden endojen retrovirüsler içinde HIV de olabilir mi? denmiş.
    1. Retrovirüsleri tanımlayan şey her iki ucunda inverted repeat dediğimiz ters tekrarların olmasıdır.
    2. Vücudumuzda ters tekrarlı inaktif (kalıntı) çok sayıda gen var, bunlar retrovirüs kalıntısı olabilir ama olayın ters transkriptaz ile alakası yok. Neyse, bu ifadeyi 21 numaralı referansa dayandırmış. 21 nolu referansda bir cümle geçiyor: ‘üstelik bu bölgelerde lateral gen transferi ve endogen retrovirüslerin varlığı söz konusu idi (21, 22, 23). Bu cümle doğru yani konunun ters transkriptazla ilgisi yok ama daha enteresanı 21 nolu referans üç tane gazete haberini bu cümleye referans vermiş; (21) https://www.theguardian.com/science/2012/sep/05/genes-genome-junk-dna-encode
    (22) http://www.bbc.com/earth/story/20150619-there-is-alien-dna-inside-you
    (23) https://www.quora.com/Would-removing-useless-junk-DNA-change-humans-significantly
    3. Hülasa çok sayıda majör hatadan sadece bir örnek
    4. Ana fikir de iyi irdelenmemiş.

    Bir: Sondan başlayalım, ‘ana fikir iyi irdelenmemiş’, bu yazının giriş cümlesi ana fikiri kısaca herkesin anlayacağı şekilde ihtiva ediyor ve bu cümleyi önceki yazıya bakmaksızın yazabildiğime göre muhteremin gözünden kaçmış olmalı.

    İki: Çok sayıda majör hata mı? neler mesela keşke açıkça yazsa idiniz. Sizin yerinize tarayalım.
    Herhalde ilk şüpheli cümle şu ‘…sanal ve esrârengiz patojenler olarak üstümüze saçılan virüslerin aslında toksik madde olması ile alakası var mı idi?’ Son yıllarda abd-i aciz gibi virolojinin başdan yanlış kurgulanmış bir bilim olduğu tek gerçek virüslerin bakteriofajlar olduğu, virüs denilen genomik parçacıkların izole ve kültüre edilemediği, başka bir organizmada doğal yollarla enfeksiyon husule getiremediği taa 1976’da meşhur Evans’dan beri konuşulmakda (5). Hatta virüslerin hücre atıkları olduğunu iddia edenler olmuş bunun üzerine EAACI eski başkanı Jan Lötval hararetli münakaşalara girmişdi (6, 7). HERV ve HIV konusunu gündeme getirmemizin sebebi de bu idi zaten.
    Herhalde diğer majör hata ‘polio üçkağıdı’ olmalı ama bu konuyu meşhur Engdahl’ın yazısından okumanız bence ikna olmanız için kafi (8).
    Yine herhalde diğer hata ise şu olmalı ‘‘Mayalanmanın germ teorisi’ ile şöhret kazanan Pastör’ün sonradan ‘hastalanmanın germ teorisine’ dönüşmesine…’ Üstad, Paul de Kruif’ın meşhur ‘mikrop avcıları kitabını okumadınız mı yoksa?!
    ‘…fakiri de HIV inkârcısı.. olarak ilan ederler’ evet bir de HIV inkârcıları var. Bunlardan en meşhuru zavallı Prof. Peter Duesberg AIDS’in sebebinin HIV olmadığını iddia etdiğine pişman etmişler, ama iddialarının çürütüldüğünü söylemek zor (9).
    Üç: Yukarda verdiğimiz ikinci tenkidde HERV’in ters transkriptaz ile alakası yok denilmiş, duymamış olayım, retrovirus zaten ters transkriptaz demekdir. Kendi köşe yazımı refere etmiş, HERV’yi anlatan önemine binaen üç güncel gazete haberini vermişdim, ama dikkatinizden kaçmış, bir sonraki referans (no 24) ‘Aşı üretiminde endojen retrovirüslere bağlı riskler…’ başlığını taşıyor. Üstelik burada da endojen retrovirüsler arasında HIV muhtemelen HIV’in kaynağı olan SIV( simian-maymun immün yetmezlik virüsü) de var (10).
    Dört: Retrovirüsleri tanımlayan inverted repeatler mi? Keşke kaynak verseydiniz. Endojen Retrovirüsleri tanımlayan LTR (long terminal repeat)’dir (11). Inverted repeat ise genetikde başka bir önemli konudur (12).

    Bu konuda wikideki endojen retrovirüsleri gösteren dendrogramdan da bahsetmek lazımdır. Dendrogramı kimin çizdiği veya nerden aldığımı bulamadım. Ancak bilhassa ikinci makalede önemli ipuçları var, HERV ile HIV arasında pek çok ortak nokta var, moleküler mimikri, ortak genler ve antigenler gibi (13). Bir başka tehlikeli nokta ise wiki’nin de manipüle edildiği, tıpkı WHO gibi artık nerede ise sorgulanması bile gereksiz görülmesi olduğu kanaatindeyim.
    Netice itibarı ile konvansiyonel aşılar artık yolun sonuna gelmişdir. Genomik fonksiyonları bozması, genetik ve viral kontaminasyonlar ile pek çok hastalığa yol açmaları, HERV reaktivasyonu ve/veya fonskiyonlarını inhibe etmesi gibi sorunlar sebebi ile artık yeni bir sistem bulmaları gerekiyordu. Yaygın mRNA aşılaması ile bu sorunu aşmaya çalışdıkları kanaatindeyim, üstelik orphan hastalıkların tedavisi, kanserin kemoterapi yerine akıllı ilaçlarla tedavisi ise diğer vaatleri arasında.
    Ancak bunun için gönüllü denek olmak gerekmez değil mi muhteremler?

    (1) https://ahmetrasimkucukusta.com/2023/01/29/misafir-yazar/bu-defa-atipik-bir-asi-hastaligi-aids/
    (2) https://lilliputian.me/2018/03/immunogenetik-ve-tarihi-acidan-asi-illuzyonu-prof-dr-alisan-yildiran/
    (3) https://lilliputian.me/2020/03/virus/
    (4) https://coronaloji.com/publish-or-perish-yayinla-veya-mahvol-cicek-ve-aids-baglantisi/
    (5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2595276/
    (6) https://viroliegy.com/category/exosomes/
    (7) https://www.youtube.com/watch?v=UY4pJaGJgkA
    (8) https://www.globalresearch.ca/toxicology-vs-virology-rockefeller-institute-criminal-polio-fraud/5786537
    (9) https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_denialism
    (10) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1045105610000072?via%3Dihub
    (11) https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.02039/full
    (12) https://en.wikipedia.org/wiki/Inverted_repeat
    (13) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1809191/
    (14)

    * Atipik: çünkü çok kişinin başını yemiş, Duesberg, Perth grup ve diğerleri

  5. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Aptamer hakkında;
    Selex metodu ile HIV bağlayan RNA psödoknotlu aptamerler üretilmiş
    doi:10.1038/nrmicro1704

  6. Alişan Yıldıran dedi ki:

    ERV dendrogramın kaynağı;
    https://retrovirology.biomedcentral.com/articles/10.1186/1742-4690-2-50

Siz de yorumunuzu paylaşın: