ATİPİK* AŞI HASTALIĞI: AIDS-2

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Alişan Yıldıran‘ ın yazısı:

Kısa süre evvel, Rockefeller tıbbının viroloji, dolayısı ile genetik ve onkoloji bilimini nasıl şekillendirdiğini, kullanmakda oldukları maymun hücre kültürlerinde üretilen konvansiyonel aşılar ile insan genomu üzerinde nasıl etkide bulunduklarını, polio aşılamaları ile HIV virüsü ve dolayısı ile AIDS’in ortaya çıkmasının alakası olduğunu, korona sürecinde kullanıma giren mRNA metodu ile müteveffa Montagnier’in tekrarlayan enjeksiyonlardan sonra popülasyonda hiv pozitifliğinin ortaya çıkması ihtimalinden bahsetmiş olabileceğini, bütün bunların genomik fonksiyonlar ve transposable elemanlar, endojen retrovirüsler ve bunların arasında HIV’in de olabileceğinden bahsetmiş ve buna dair bir dendrogram paylaşmışdım (1).

Didaktik köşe yazısı mahiyetindeki bu yazımızdan evvel Rockefeller tıbbının gerçek tıbbın üzerine nasıl hayalet gibi çökdüğü, tababeti ilaç firmalarının kontrolüne aldığı ve doğru yönde gelişmesine nasıl mani olduğunu, İspanyol gribi, polio, AIDS gibi koronanın da bu kurumla bağlatılı sahte salgınlar olabileceğini anlatmaya çalışmışdık (2, 3, 4).

Nihayet korona sürecinde, durumu ve yapılacakları doğru değerlendirmesi ile diğer enfeksiyonculardan ayrışan ve bu sebeple dernek tarafından aforoz edilen ancak benim için kahraman olan iki enfeksiyon hocasının kıdemli olanından AIDS yazım ile ilgili, çok memnun olduğum fakat nasıl cevap vermem hususunda epey düşündüğüm bir dönüş yapıldı.

Meşhur darb-ı meseldir, ‘barîka-i hâkîkat müsademe-i efkârdan çıkar-hakikatin parıltısı fikirlerin çatışmasından çıkar’. Bu sebeple konuyu tekrar ele alalım, evvelâ tenkidi verelim:

Metinde ‘Daha evvel de yazdığım gibi DNA’mızın %8-10 kadarı HERV’den yani ters transkriptaz retrovirüslerden husule gelir (21). Peki bu ters transkriptaz ihtiva eden endojen retrovirüsler içinde HIV de olabilir mi? denmiş.

1. Retrovirüsleri tanımlayan şey her iki ucunda inverted repeat dediğimiz ters tekrarların olmasıdır.

2. Vücudumuzda ters tekrarlı inaktif (kalıntı) çok sayıda gen var, bunlar retrovirüs kalıntısı olabilir ama olayın ters transkriptaz ile alakası yok. Neyse, bu ifadeyi 21 numaralı referansa dayandırmış. 21 nolu referansda bir cümle geçiyor: ‘üstelik bu bölgelerde lateral gen transferi ve endogen retrovirüslerin varlığı söz konusu idi (21, 22, 23). Bu cümle doğru yani konunun ters transkriptazla ilgisi yok ama daha enteresanı 21 nolu referans üç tane gazete haberini bu cümleye referans vermiş; (21) https://www.theguardian.com/science/2012/sep/05/genes-genome-junk-dna-encode (22) http://www.bbc.com/earth/story/20150619-there-is-alien-dna-inside-you (23) https://www.quora.com/Would-removing-useless-junk-DNA-change-humans-significantly

3. Hülasa çok sayıda majör hatadan sadece bir örnek

4. Ana fikir de iyi irdelenmemiş.

Bir: Sondan başlayalım, ‘ana fikir iyi irdelenmemiş’, bu yazının giriş cümlesi ana fikiri kısaca herkesin anlayacağı şekilde ihtiva ediyor ve bu cümleyi önceki yazıya bakmaksızın yazabildiğime göre muhteremin gözünden kaçmış olmalı.

İki: Çok sayıda majör hata mı? neler mesela keşke açıkça yazsa idiniz. Sizin yerinize tarayalım.

Herhalde ilk şüpheli cümle şu ‘…sanal ve esrârengiz patojenler olarak üstümüze saçılan virüslerin aslında toksik madde olması ile alakası var mı idi?’ Son yıllarda abd-i aciz gibi virolojinin başdan yanlış kurgulanmış bir bilim olduğu tek gerçek virüslerin bakteriofajlar olduğu, virüs denilen genomik parçacıkların izole ve kültüre edilemediği, başka bir organizmada doğal yollarla enfeksiyon husule getiremediği taa 1976’da meşhur Evans’dan beri konuşulmakda (5). Hatta virüslerin hücre atıkları olduğunu iddia edenler olmuş bunun üzerine EAACI eski başkanı Jan Lötval hararetli münakaşalara girmişdi (6, 7). HERV ve HIV konusunu gündeme getirmemizin sebebi de bu idi zaten.

Herhalde diğer majör hata ‘polio üçkağıdı’ olmalı ama bu konuyu meşhur Engdahl’ın yazısından okumanız bence ikna olmanız için kafi (8).

Yine herhalde diğer hata ise şu olmalı ‘‘Mayalanmanın germ teorisi’ ile şöhret kazanan Pastör’ün sonradan ‘hastalanmanın germ teorisine’ dönüşmesine…’ Üstad, Paul de Kruif’ın meşhur ‘mikrop avcıları kitabını okumadınız mı yoksa?!

‘…fakiri de HIV inkârcısı.. olarak ilan ederler’ evet bir de HIV inkârcıları var. Bunlardan en meşhuru zavallı Prof. Peter Duesberg AIDS’in sebebinin HIV olmadığını iddia etdiğine pişman etmişler, ama iddialarının çürütüldüğünü söylemek zor (9).

Üç: Yukarda verdiğimiz ikinci tenkidde HERV’in ters transkriptaz ile alakası yok denilmiş, duymamış olayım, retrovirus zaten ters transkriptaz demekdir. Kendi köşe yazımı refere etmiş, HERV’yi anlatan önemine binaen üç güncel gazete haberini vermişdim, ama dikkatinizden kaçmış, bir sonraki referans (no 24) ‘Aşı üretiminde endojen retrovirüslere bağlı riskler…’ başlığını taşıyor. Üstelik burada da endojen retrovirüsler arasında HIV muhtemelen HIV’in kaynağı olan SIV( simian-maymun immün yetmezlik virüsü) de var (10).

Dört: Retrovirüsleri tanımlayan inverted repeatler mi? Keşke kaynak verseydiniz. Endojen Retrovirüsleri tanımlayan LTR (long terminal repeat)’dir (11). Inverted repeat ise genetikde başka bir önemli konudur (12).

Bu konuda wikideki endojen retrovirüsleri gösteren dendrogramdan da bahsetmek lazımdır. Dendrogramı kimin çizdiği veya nerden aldığımı bulamadım. Ancak bilhassa ikinci makalede önemli ipuçları var, HERV ile HIV arasında pek çok ortak nokta var, moleküler mimikri, ortak genler ve antigenler gibi (13). Bir başka tehlikeli nokta ise wiki’nin de manipüle edildiği, tıpkı WHO gibi artık nerede ise sorgulanması bile gereksiz görülmesi olduğu kanaatindeyim.

Netice itibarı ile konvansiyonel aşılar artık yolun sonuna gelmişdir. Genomik fonksiyonları bozması, genetik ve viral kontaminasyonlar ile pek çok hastalığa yol açmaları, HERV reaktivasyonu ve/veya fonskiyonlarını inhibe etmesi gibi sorunlar sebebi ile artık yeni bir sistem bulmaları gerekiyordu. Yaygın mRNA aşılaması ile bu sorunu aşmaya çalışdıkları kanaatindeyim, üstelik orphan hastalıkların tedavisi, kanserin kemoterapi yerine akıllı ilaçlarla tedavisi ise diğer vaatleri arasında.

Ancak bunun için gönüllü denek olmak gerekmez değil mi muhteremler?

Kaynaklar:

(1) https://ahmetrasimkucukusta.com/2023/01/29/misafir-yazar/bu-defa-atipik-bir-asi-hastaligi-aids/

(2) https://lilliputian.me/2018/03/immunogenetik-ve-tarihi-acidan-asi-illuzyonu-prof-dr-alisan-yildiran/

(3) https://lilliputian.me/2020/03/virus/

(4) https://coronaloji.com/publish-or-perish-yayinla-veya-mahvol-cicek-ve-aids-baglantisi/

(5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2595276/

(6) https://viroliegy.com/category/exosomes/

(7) https://www.youtube.com/watch?v=UY4pJaGJgkA

(8) https://www.globalresearch.ca/toxicology-vs-virology-rockefeller-institute-criminal-polio-fraud/5786537

(9) https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_denialism

(10) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1045105610000072?via%3Dihub

(11) https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.02039/full

(12) https://en.wikipedia.org/wiki/Inverted_repeat

(13) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1809191

* Atipik: çünkü çok kişinin başını yemiş, Duesberg, Perth grup ve diğerleri

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. deniz dedi ki:

    Çoğunluğu müslüman olan bir ülkede halkı bu şarlatanların elinden kurtaracak cesur Allahın dosdoğru yolunda hak için halka hizmet eden emin lider ve doktorlar olamaması ne acı Allah hepimize hidayet ve cesaret versin Rasim bey Alişan bey gibi dotorların sayısını artırsın neslimizi korusun

  2. Osman Yüksel Serdengeçdi dedi ki:

    Hücrelerdeki bu olayların kültürlerdeki bir benzeri de ‘Woke’;

    https://www.odatv4.com/guncel/klasik-romanlarin-yeni-baskilarinda-cinsiyetci-cumleler-degistiriliyor-yeni-kultur-savaslari-274361

  3. müderris tabib dedi ki:

    Protein misfolding, aggregation, and conformational strains in neurodegenerative diseases

    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30250260/

    prion, amyloid, exogenous seeding

Siz de yorumunuzu paylaşın: