BAZI KOVİD KISITLAMALARI APTALLIKTI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Bizim çok bilmiş bilim adamları da “kapanma da kapanma” diye adeta tepinmişlerdi. Şimdi sorsanız “biz kapanmaya karşıydık” derler. 

Mehmet Ceyhan: Artan koronavirüs vakaları göz önünde bulundurularak alınan tam kapanma kararı sonrası işyerleri kapanacak olan kişiler, uzun bir süreden bu yana tam kapanmayı savunan ve dün yapılan açıklamayı yeterli görmeyerek “Bu tam kapanma değil” diyen Prof. Mehmet Ceyhan’ı yoğun olarak eleştirdi. Ceyhan için sosyal medyada MehmetCeyhanSesiniKes etiketi trend topic’e girdi.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/967883/tam-kapanmayi-savunan-mehmet-ceyhan-hedefte.html

Bengi Başer: Koronavirüs salgını süresince önerdiği 28 gün tam kapanma, şehirlerarası seyahat kısıtlaması gibi sert önlemlerle hafızalara kazınan Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer geçen hafta sonu CHP’ye üye olmuştu. Bengi Başer’e rozetini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/rozeti-kilicdaroglu-takti-prof-bengi-baser-chpye-katildi-598446h.htm

***

The Telegraph’ ın haberi:

Almanya Sağlık Bakanı, bazı Kovid kısıtlamalarının “aptallık” olduğunu ve okulların uzun süre kapatılmasının “gereksiz bir hata” olduğunu kabul etti.

Karantina yanlısı hareketin yüzü haline gelen Lauterbach, bazı düzenlemelerin çok ileri gittiğini söyledi.

“Yaptığımız çoğu şey doğruydu ama maskelerle koşmak ya da açık hava kuralları gibi şeyler aptallıktı, bunlar aşırıydı.

Çocukların refahına çok az dikkat edildiğini kabul ederek okulların kapatılmasını “büyük bir hata” olarak nitelendirdi.

Almanya, insanların temaslarını büyük ölçüde kısıtlayarak ve haftalarca okulları ve anaokullarını kapatarak salgını ele aldığı için takdir edilmişti.

2021’in sonlarında sağlık bakanı olarak atanmadan önce, bir muhalif olarak sıkı tecrit önlemlerinin etkili bir savunucusu oldu.

Daha tartışmalı önerileri arasında, 2020’de normal eğitimin en az bir yıl süreyle askıya alınması önerisi de vardı.

“Bir hata olan şey, okulların uzun süre kapalı kalmasıydı. Bu gereksizdi” dedi.

Daha Nisan 2022’de, “öldürücü bir varyant” çıkabileceğini söyleyerek kısıtlamaların çok hızlı kaldırılmasına karşı çıkıyordu.

Son zamanlarda yapılan birkaç araştırma, okulların kapanmasının ve temas kısıtlamalarının çocuklara verdiği zararın önceden düşünülenden çok daha kötü olduğunu göstermiştir.

Kaynak: https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/02/10/went-far-covid-restrictions-says-germanys-pro-lockdown-minister/

Makale: We went too far with Covid restrictions, says Germany’s pro-lockdown minister

***

EK 1 (22.2.2023): Maskelerin Kovid de dahil olmak üzere solunum yolu hastalıklarının yayılmasını azaltmadaki etkinliği üzerine yapılan bilimsel çalışmaların en titiz ve kapsamlı analizine göre maskelerin “herhangi bir fark yarattığına dair hiçbir kanıt yok. N-95 maskeleri de işe yaramıyor.

Kaynak: https://www.nytimes.com/2023/02/21/opinion/do-mask-mandates-work.html

Makale: The Mask Mandates Did Nothing. Will Any Lessons Be Learned?

***

EK 2 (25.4.2023): There is a possible negative impact risk by imposing extended mask mandates especially for vulnerable subgroups. Circumstantial evidence exists that extended mask use may be related to current observations of stillbirths and to reduced verbal motor and overall cognitive performance in children born during the pandemic. A need exists to reconsider mask mandates.

Makale: Possible toxicity of chronic carbon dioxide exposure associated with face mask use, particularly in pregnant women, children and adolescents – A scoping review

Kaynak: https://www.cell.com/heliyon/pdf/S2405-8440(23)01324-5.pdf

***

EK 3 (3.5.2023): OKAN ÖZDEMİR Pandemi tiyatrosu sırasında 2 yıl önce okullar online eğitime geçerken, çocuklara algı yönetimi için bahçeye çıktıklarında bile maske taktırılırken, öğretmenler herkese ve çocuklara vebalı muamelesi yaparken onlara defalarca şöyle seslenmiştim:

“Bu tiyatro Great Reset adı verilen bir büyük düzen değişikliğinin aracıdır, yapmayın, alet olmayın, online eğitim şu  an hoşunuza gitse de okulların açık kalması için savaş vermelisiniz, kendi bacağınıza sıkıyorsunuz hepiniz işsiz kalacaksınız”

Evet medyum değilim, şeytani politikaları onlarca yıldır izliyorum ve uyarmak, uyandırmak ve önlem alabilmek için onlar gibi düşünmeyi öğrendim.

Mutlu musunuz?

Kaynak: https://twitter.com/opdrokanozdemir/status/1653703007438098432?s=20

***

EK 4 (25.7.2023): MUSTAFA TANYERİ “Doktorluktan çok provokatörlük ve ilaç sektörü propagandası yaparak halkı yanlış yönlendiren bu kişilere dönük en ufak bir soruşturma dahi olmaması inanılmaz bir durum. Belki de Sağlık Bakanlığının yanlış uygulamalarının da gündeme gelmesi söz konusu olabileceği için, yapılmıyor.”

Kaynak: https://twitter.com/TanyeriMustafa/status/1683940963981447174?s=20

***

EK 5 (26.10.2023): Yeni bir araştırmaya göre çocuk yuvaları önemli bir Kovid-19 bulaşma kaynağı değil.

Kaynak: https://x.com/WebMD/status/1717352879453831539?s=20

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: