KOMPLO TEORİLERİ BİR KENARA ATILMAMALI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Neyin ne olduğu da ne olmadığı da belli değil! ARK.

***

Kalp cerrahı Dr. Bülent Polat‘ ın tivit dizileri:

BİRÇin Wuhan kentinde başlayıp yayılan bu #coronavirus salgınıyla ilgili enfeksiyon uzmanları ve sağlık kuruluşları virüsün özellikleri, hayvandan insana geçme ve mutasyon geçirmesi, yayılım ihtimalleri, riskleri, alınacak önlemler gibi konularda ayrıntılı açıklama yapıyorlar.

İKİ: Uzmanların bütün bu konularda toplumu aydınlatma çabalarına karşın salgının nasıl başladığı bilinmiyor. Böyle bilinmezlik olunca da #komploteorileri yaygınlaşıyor doğal olarak. Bu komplo teorilerini 3 ana grupta toplayabiliriz:

ÜÇ: 1-Wuhan’da hayvan pazarında satılan ve Çin halkının severek yediği yarasa, yılan gibi hayvanlarda bulunan virüs insanlara sıçradı, bulaştı ve salgına neden oldu. Çünkü ilk kez bu pazar çalışanlarında görüldüğünü açıklamış Çin’li yetkililer. -Kanıt var mı? -Yok, diyollaa:)

DÖRT: 2-Wuhan kentinde sadece hayvan pazarı yok, ayrıca Çin’in en büyük Virüs laboratuarı ve araştırma merkezi de var (Wuhan Institute of Virology). En ağır patojen virüsler ve genetik yapıları üzerinde çalışan bir merkez. Buradan yayılmış olabilir: a)Yanlışlıkla, b)Bilinçli bir saldırı.

BEŞ: 3-Dünya hakimiyeti için Çin’i kendisine en büyük rakip gören ve bu yüzden de gerek vekalet savaşları gerekse ticaret savaşları yoluyla her platformda mücadele eden ABD, gizli servisleri aracılığıyla böyle bir #biyolojik savaş uyguluyor olabilir. Çin’in zayıflatılması ana amaç.

ALTI: Bunlar medyada yaygın olarak dile getirilen en başlıca senaryolar. Ancak bu kadar bilinmezlik içinde her türlü akıl yürütme, fikir jimnastiği olması doğaldır, komplo teorisi diyerek kenara atılmamalı. -Doğruluk dereceleri açısından birinin diğerine üstünlüğü var mı? -Yok.

 

İKİ: Bill Gates’in sürekli alt yapısını hazırladığı senaryo, teröristlerce virüs üretilip pandemi oluşturularak biyolojik savaş başlatılması senaryosunu ABD Çin’e yöneltebilir mi? Çin’in terörist yönetimi bu pandemiye neden oldu ve 300,000’den fazla insanımızı öldürdü diyebilir mi?

ÜÇ: Bir türlü anlam veremediğim Gates’in son 5-6 yıldır vurguladığı biyolojik savaş veya biyoterörizm tehditi böyle bir amaca mı yönelik sorusu ortada.

Kaynak: https://twitter.com/drbulentpolat/status/1360489028395667456?s=20

***

Bu da Anadolu Ajansı‘ nın haberi:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kovid-19’un kökenlerini araştırmak için Vuhan’daki saha çalışmaları üzerine değerlendirme yapan Ghebreyesus, “Bu, çok zor koşullarda çok önemli bir bilimsel çalışma oldu.” dedi.

Ghebreyesus, DSÖ heyetinin Kovid-19’un kökenine ilişkin Çin’de yaptığı çalışmaları özetleyen bir raporun gelecek hafta yayımlanacağını aktardı.

Virüsün kökenine ilişkin bazı hipotezlerin çürütüldüğüne dair görüşler ileri sürüldüğüne işaret eden Ghebreyesus, “Heyetin bazı üyeleriyle konuştuktan sonra, tüm hipotezlerin açık kaldığını ve daha fazla analiz ve çalışmaya gereksinim olduğunu teyit etmek isterim.” ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, bilim heyetinin Çin’deki araştırmalarında tüm sorulara cevap bulamayacağını söylediklerini anımsatarak, bununla beraber virüsün kökenini anlamaya yaklaştıran önemli bilgiler edinildiğini anlattı.

“Misyon, salgının ilk günlerini daha iyi anlamayı başardı ve daha fazla analiz ve araştırma için alanlar belirledi.” diyen Ghebreyesus, heyete çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

DSÖ Gıda Güvenliği ve Hayvan Hastalıkları Uzmanı Peter Ben Embarek ise Kovid-19’un kökenlerini araştırmak için Çin’in Vuhan kentinde yaptıkları saha çalışmalarına ilişkin, “Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Birçok yönden vakanın başlangıcı hakkında pek çok yeni bilgiye sahibiz.” diye konuştu.

Vuhan’daki saha çalışmaları üzerine değerlendirme yapan Danimarkalı uzman Embarek, “Aralık 2019’da neler olduğunu çok çok daha iyi anlıyoruz.” ifadesini kullandı.

DSÖ bilim heyeti ABD, Avustralya, Almanya, Japonya, İngiltere, Rusya, Hollanda, Katar ve Vietnam’dan uzman ve araştırmacılardan oluşmuştu.

Laboratuvardan sızma ihtimali yok demişti

Embarek, heyetin Çin’deki çalışmalarının sona ermesinin ardından 9 Şubat’ta ABD’nin tepkisini çeken açıklamalar yapmıştı.

Embarek, Kovid-19’un aracı türler vasıtasıyla insanlara geçme olasılığının yüksek bir ihtimal olduğunu ancak daha fazla spesifik çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etmişti.

Virüsün Çin’deki bir laboratuvardan sızma ihtimalinin olmadığını aktaran Embarek, dondurulmuş gıda ve ürün ticareti yoluyla bulaşmasının ihtimaller arasında olduğunu hatırlatmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise yeni tip koronavirüsün “Vuhan’daki bir laboratuvardan sızma ihtimalinin olmadığını” beyan eden DSÖ uzmanının raporunu yakından inceleyeceklerini ancak kendi bağımsız verilerini toplayıp sonuca varmak istediklerini açıklamıştı.

Kovid-19, ilk kez Vuhan’daki gıda pazarında görülmüştü

Dünya, Kovid-19 salgınından ilk kez Çin’in 31 Aralık 2019’da Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde “kaynağı bilinmeyen gizemli solunum yolu hastalığının” ortaya çıktığını DSÖ’ye bildirmesiyle haberdar olmuştu.

Hastalık, ilk kez Vuhan’da deniz ürünleri gıda pazarını ziyaret eden kişilerde görülmüş, sebebi anlaşılamayan “solunum rahatsızlığı” şikayetiyle 17 Kasım’da ilk hasta hastaneye başvurmuştu.

Akciğer iltihaplanmasına yol açan hastalığa yarasalarda bulunan bir beta koronavirüsün mutasyona uğramış hali olduğu tahmin edilen, daha önce bilinmeyen türdeki bir koronavirüsün sebep olduğu anlaşılmıştı.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/dso-kovid-19un-kokenine-iliskin-tum-hipotezler-hala-masada/2143277

***

EK 1 (28.12.2021): HALUK VAHABOĞLU: Yorumsuz

Resim

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1475687005103218696?s=20

***

EK 2 (24.11.2023): İngiltere ve Galler’ de meme, beyin, kolon, deri kanserlerinde 2022′ de “tsunamik” bir artış görülüyor. Dr. Haider soruyor: Onkologlar, ne diyorsunuz?

Resim

Kaynak: https://x.com/DrSyedHaider/status/1727497946428543277?s=20

***

EK 3 (24.11.2023): Hani komplo teorisiydi?

Resim

Kaynak: https://x.com/Ferhatarslandr/status/1728214139657507292?s=20

***

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Yakup dedi ki:

    Al Çin’ i DSÖ’ ye, al DSÖ’ yü ABD’ ye vur!!!

  2. Enthusiast dedi ki:

    Stratejist Ömer Kayani ‘The economist’den naklen;

    Aşı teklif edilen İngilizlerin yüzde 15’i aşıyı reddetmiş. Bu da 2 milyon insana tekabül ediyormuş.

    Bu daha teklif edilme sırası gelenler. Sonra “ufacık bir ada ülkesi dünyayı nasıl yönetebiliyor” diye sorar durursunuz hafta sonu evde hapis cezanızı çekerken.

  3. Betül Zehra dedi ki:

    Çok doğru ve güzel yazmış hoca tebrik ederim

  4. Enthusiast dedi ki:

    The vaccine was not created to save us from the pandemic, the pandemic was created so we would take the vaccine.
    Know why!

Siz de yorumunuzu paylaşın: