KÂBUS GÖRMEK İSTEMİYORSANIZ SAĞ YANINIZA YATIN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

41′ i sağ yanına, 22′ si sol yanına yatmayı alışkanlık haline getirmiş olan 63 sağlıklı yetişkin üzerinde yapılan çalışmaya göre:

😴 Sol tarafına yatanların yaklaşık %40’ı sık sık kâbus gördüğünü bildirirken, sağ tarafına yatanlarda bu oran %15’in altında kaldı.

😴 Sağ tarafa yatmak daha sâkin ve hoş rüyâlarla ilişkili iken, yüzüstü yatmak ise rahatsız edici rüyâları tetikleyebilecek basınç veya boğulma hisleriyle bağlantılı bulundu.

😴Sağ yan yatanların genel uyku kalitesi belirgin şekilde daha iyi (PSQI skoru düşük).

😴Kalp pozisyonu ve otonom sinir sistemi aktivitesi gibi fizyolojik faktörlerin, REM uykusu sırasında duygusal işlemeyi ince bir şekilde etkileyebileceği düşünülüyor.

😴 Uçan kelebekler, rengârenk çiçekler yani pembe rüyâlar görmek isteyenleri sağ taraflarına yatmaya davet ediyorum.

💠 Sırtüstü pozisyonlar sadece yetişkinlerde, bebek ve çocuklarda horlama ve uyku apnesiyle değil, aynı zamanda uyku kalitesinin düşük olmasıyla da ilişkilidir.

💠 Yüzüstü uyku pozisyonu, dünya çapındaki epidemiyolojik çalışmalarda ani bebek ölümü sendromu (SIDS) için önemli bir risk faktörü olarak tanımlanmıştır.

💠 Erken motor gelişiminin modeli uyku pozisyonundan da etkilenir. Yüzüstü uyuyanlar, sırtüstü uyuyanlara göre birçok motor gelişim aşamasına daha erken ulaşırlar. Önemli olarak, ağız içi cihaz tedavisinin etkinliği büyük ölçüde uyku pozisyonundan etkilenir ve polisomnografi ile kaydedilen uyku pozisyonu, cihazın gelecekteki başarısını veya başarısızlığını tahmin etmek için faydalı olabilir.

💠 Peygamber efendimizin de hep sağ tarafına yattığı bilinir.

Gelelim neticeye

Derin, doyurucu bir uyku ve hoş rüyalar görmek için sağ tarafınıza yaın.

Makale: Sleeping Position, Dream Emotions, and Subjective Sleep Quality

Kaynak: https://sleepandhypnosis.org/wp-content/uploads/2024/07/323031765.pdf

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: