KONGRELER İLE İLGİLİ YAZINIZ GERÇEKLERİ DİLE GETİRİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ankalab

Sayın Ahmet Rasim Küçükusta

Kongreler ile ilgili yazınız gerçekleri dile getiriyor, birçok hekim arkadaşımızı rahatsız edecektir. Herhangi bir bedel ödemeden kongrelere katılıp istifade edebilmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Yurt içi ve dışı kongrelere kendi imkânları ile katılanlar toplantılara eksiksiz katılırken diğerleri %10-20 verimlilikle katılıyor.

Eylül sonunda Biyokimya kongresi vardı, Dalaman Hilton’da. Bin kişinin üzerinde katılımcı vardı. Son konuşmayı ben yaptım, konu ‘Mitokondriyal Hastalıklar’ idi. Dinleyici sayısı 10-15 idi ve yarısından fazlası arkadaşım olduğu için katılmıştı. Benzer konuşma 2006 yılında ABD’de AACC kongresinde yapılmıştı ve katılımcı sayısı 5 binin üzerinde idi.

Mitokondriyal hastalıklar son dönemde oldukça popüler ve sadece bu konuda her yıl bir düzinenin üzerinde kongre-sempozyum düzenleniyor. Ülkemiz doktorlarının bilime gösterdikleri ilgi maalesef böyle.

Firma destekli katılımlarda firmalar ilgili sağlık kurumlarından bunu fazlasıyla çıkartıyorlar. Sonuçta fatura devlete çıkıyor, devlet de faturayı benzin, telefon, elektrik vs olarak millete kesiyor.

Yazınız için elinize sağlık, gerçekleri çekinmeden dile getirdiğiniz için de candan tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Doç Dr Metin Yıldırımkaya

Ankalab Laboratuarı, Ankara

Siz de yorumunuzu paylaşın: